Trick or treat?!

Vi har precis haft våra första halloweenbesökare här, Jonathan blev lite rädd sa han. ;) Men vi kom på att vi har ju glömt att köpa godis, inte för att vi hade räknat med att vi skulle behöva något vi hade inte en tanke på att det var halloween. Så de stackars barnen fick varsin clementin istället, det var väl bra så mycket godis de får!

Man missar lite av traditioner och sånt som vanligtvis sker när man är här uppe, halloween hade vi t.ex. helt glömt bort. Däremot tror jag att jag nu när jag kommit ihåg det ska gå till Vestby kyrka imon. Det brukar vara mysigt i kyrkan vid allhelgonadagen plus att det är en bra morgonpromenad dit och hem. :)

Rising up!

Nu hart jag det gött här kan jag säga, sitter i soffan med en dator i knäet samtidigt som jag har Sex and the City på tvn! Mhm, I'm in heaven! Om ni inte redan räknat ut det är inte Eric och Jonathan hemma, de är och tränar och jag orkade inte hänga med. Har tränat tre gånger denna veckan så nu får det vara nog. Finns saker som jag borde göra, typ diska, städa undan osv. men jag har inte lust just nu. Det är nog det bästa med att bo i en egen lägenhet.

En glad nyhet; jag ska på anstälningsintervju på Coop på måndag, kanske kan bli något. :)

En ännu gladare nyhet; LENA HAR EN LÄGENHET I JÖNKÖPING!!! Grattis gumman, räkna med ett besök från norskan efter februari och ett skypesamtal där jag ska gratta dig igen. :)

Och förresten, vi åt hemmagjord pizza igår. Mumma! (Men jag ska nog testa Äckas förslag någon kväll...)


Mat idag?

Matdiskussion här just nu, vi har ganska dåligt med fantsi. Tacos kom upp som förslag men vi har ätit tacos 3 fredagar i rad snart. Jonathan föreslog rester, den goda mat vi fick av pappa när vi åkte upp börjar bli lite tröttsamt nu. Festbuffé från Ryssby Hotell är verkligen hur gott som helst men vi har ätit det alla dagar sedan lördag kväll, alltså 6 dagar. Haha, och fortfarande finns det mat i minst två dagar. Det västa, eller bästa, är att pappa har minst lika mycket mat hemma hos sig. Som sagt föreslog Jonathan rester och hans argument löd; Men katter äter ju samma hela tiden! Haha, jag och Eric håller inte riktigt med; Vi är ju inte katter...

Men det blir nog karrekotletter och potatis i ugnen ikväll, nu ska vi bara komma på kvällens aktivitet också...

Mes-Sarah får inga jobb

Jag har kommit på varför jag inte fått något jobb ännu... Jag ser ut som en goof på bilden jag skickar med, de ser inte direkt mitt vanliga jag på denna bild så nu ska jag byta. Fixa håret och sminka mig till killarna kommer hem kanske? Eller leta upp en bra bild någonstans? Enda problemet är att de flesta bra bilder inkluderar ett vinglas, mhm, inte bra. Kanske skulle göra som i 9:an när jag klippte in en fantaburk istället för en ölburk på en bild jag skulle framkalla för att inte mamma skulle se att vi haft vår första äckliga ölfylla! Haha, tror ni detta kan funka? Måste leta upp ölbilden...

Nej, mes-Sarah får inga jobb. Konstigt någon?

Hektisk vecka

Idag ska jag inte göra någonting (förutom att städa lite) för nu ska jag stanna upp och försöka komma på vart denna vecka tagit vägen...

I måndags sov jag och pappa länge eftersom att vi kom tillbaka till Vestby kl. 01,30 efter att jag hämtat husnyckel hos hyresvärdens mamma. Kom på att jag inte hade någon nyckel med mig när vi kört ca 30 min i Norge. Haha, så kan det gå men det löste sig bra. Jag visade Vestby för pappa vilket gick fort och på eftermiddagen åkte han hem igen. Lite sorgset och stå vid fönstret och se honom gå mot bilen...

Tisdag var första ensamma jobbdagen på Spenst, ja min chef hjälpte mig att stänga men annars var jag nästan ensam det gick toppen men tog lite tid. Hon har en förmåga att överförklara allting precis som att man inte förstår. Haha, men då gick den dagen bort, jobbade mellan 15-22 och på förmiddagen gjorde vi verkligen ingenting.

Onsdag jobbade jag helt själv, skulle stänga själv och då fuckar kassan upp, det fattades exakt 799:-. Exakt 799:- som Eric betalade för sitt medemskap där när ingen mer än jag jobbade. Eftersom att det slagits in på kontant och det stod kontant på Erics kvitto så hade jag ju lika gärna kunnat ta pengarna (vilket jag verkligen inte gjorde!!). Kaos alltså, ingen lyckad första stängning om de tror att man stuligt pengar men de trodde nog inte det för ingen ifrågasatte mig. Skönt!

Igår var Eric och Jonathans första dag på nya jobbet och när de började kl. 9,00 körde de mig till gymmet så att jag kunde träna och skriva anställningskontrakt och sen skulle jag gå hem. Men när jag stod där ringde min chef och sa att hennes dotter var sjuk och undrade om jag kunde täcka hennes tid i receptionen så det blev ingen träning där utan jobb mellan 9-15 istället. :) Efter jobbet tränade jag och sen skulle jag gå hem. Skulle jag gått vägen där man kör hade det tagit dar innan jag kom fram (ok, men bara nästan). Så jag litade på mitt lokalsinne och började traska. Det kändes som origenteringen i skolan när man springer runt i skogen i panik bara det att jag inte ens hade någon karta! Puh, det tog sin lilla tid men sen var jag framme, att gå efter magkänslan var bra men det tar 35 min från "centrum" och hem till oss. Jobbade på kvällen också mellan 17,45-20,00 för att jag skulle passa medlemmarnas barn medan de tränar men det kom inte en enda unge på två timmar så jag stod i receptionen med en supertrevlig tjej istället. Det var skönt att prata lite längre med någon annan än bara Eric och Jonathan för det måste jag säga att jag saknar mest nu. De spontana fikaträffarna, promenaderna eller när någon mysig en kommer och hälsar på mig på Roddys 2 för att de ska fördriva tid på stan. De dagarna och de vännerna saknar jag nu!!

Så alltså idag ska jag inte göra något mer än att ligga i soffan och mysa, nu blir det Svenska Hollywoodfruar-maraton från tv3.se/play.

Hemma igen

Nu har pappa åkt hemåt till Sverige och Ljungby igen. Känns trots allt ganska bra, båda att vara tillbaka och att jag fick annat sällskap upp. Det är inget fel på Eric och Jonathan men det är skönt med lite omväxling.
Har visat pappa runt lite i Vestby idag, det gick fort! :P Och han har hjälpt mig med lite saker, ommöblering i garderoberna, jag har fått upp min trådback, mina fotoalbum och alla mina tidningar som jag ska pyssla med. Tack pappa!

Och tack till alla er som var på vår lilla fest i helgen, ni gjorde den till ett kärt minne! Bilder från det kommer senare ikväll, plus att bilderna från engångskamerorna kan komma lite senare. Ska bli spännande att se vad ni tog för kort! :)

Nu ska jag fortsätta organiseringen av mina garderober. Kanske kommer en efterbild... Haha.

Everybody needs something to come home to

I natt kl. 4,00 blev jag väckt av att vi stod på en stor parkering och Eric och Jonathan försökte förklara för mig att vi var på City Gross parkering. Jag fattade ingenting, när vi åkte för en månad sedan fanns det ingen befintlig parkering, inga skyltar om öppettider. Men där var vi på Ljungbyporten och det har allt hänt lite sen vi åkte.

Och så kom man hem till detta, jag ska inte ens bläddra i dem. Det ska jag ha för mig själv när jag sitter i lägenheten i Vestby om några dagar. :)

Idag är det mycket som ska hända så nu ska det bli liv i luckan! Tack för att jag var så välkommen hem kära Ljungby!

Dreams of a land far, far away

Jag hade en riktigt rolig dröm i natt och vanligtvis kommer jag inte ihåg så många detaljer, men det gör jag idag. Hör här;
Alla vi tjejer var i någon storstad vid vattnet och hade väl någon typ av tjejhelg då det skulle vara alpina tävlingar i en stor snölokal. De åkte alltså skidor på hösten inomhus när det inte var någon snö ute. Men det var ingen vanlig tävling, det handlade om att få så mycket poäng som möjligt när skidåkarna först skulle sjunga en av sina största hits (?!). Anja Persson var först ut och jag kommer ihåg att jag tänkte Men hon har väl inte spelat in någon musik?. Men jo, det hade hon. Men sen kom nästa tävlande och helt plötsligt var Äcka borta. Då skulle hon upp och tävla med ingen mindre än Björn Skifs. Haha, helt tokigt. Och han var inte sitt 2009-själv utan han kom direkt från 80-talet och hade en väldigt snygg mintgrön skiddress.
I alla fall, när tävlingarna var slut skulle vi äta och valde en pizzeria. Där var inte fint nog enligt oss så vi tog med oss tallrikar, bestick och glas och satte oss på restaurangen tvärt över som verkligen inte sålde slabbig pizza. Då försvann Äcka igen och sa att hon bara skulle gå in och kolla en sak. Ut kommer hon med ägaren som verkade bekant och då säger Jennie att vi har inte köpt något här men vi sitter här ändå, hoppas det är ok.
Vi andra blev knäpptysta, tittade ner i bordet och skämdes. Men han säger att det är ok och frågar vad vi äter. Då visar det sig att Äckas pappa äger restaurangen och vi kan äta i lugn och ro.
Så, ätit färdigt har vi gjort, och skämt ut oss, när vi går til stationen för att åka hem. Då är mamma, Mia, Ulla och Maria där och väntar på att också åka hem. Helt plötsligt börjar Mia dansa och alla andra på stationen följer med. Jag sprang runt med kamera och tog kort, och det var ingen liten station. Tänk Stockholm i rusningstrafik! Haha, helt galet. Sen åkte vi till stugan i Halmstad för mellanlandning och tillslut vaknade jag. Känns som att det var tur, vem vet var vi hade hamnat!

Japp, långt inlägg, lång dröm! Nu ska jag göra mig i ordning och sen ska jag åka till Ski och sälja skiten ur Accessorize och se till att skaffa mig ett jobb. Måste bara komma på hur jag ska leva upp till alla bra saker jag sa igår, det kan ju inte bli värre än det redan är. Kan berätta det vid ett senare tillfälle.

Sleep tight

Det blev inga 8 inlägg idag heller, haha. Den dagen jag klarar av att skriva 8 inlägg utan att de endast består av ... (punkter) kommer jag hoppa högt!
Nu är det dags att krypa ner under täcket, det är en stor dag imon. På schemat står, träna, äta ordentlig lunch, försöka sälja in mig själv och bevisa att jag kan fixa mersälj (alla snackar mersälj här, har inte hört det innan, det betyder att man säljer något extra till kunden t.ex. ett par örhängen till ett halsband) på en timme och tillslut ska jag vara på Spenst mellan 16-22. Då får jag för övrigt betalt och har ni märkt att det börjar hända saker här nu?

En sak som ska uppmärksammas är att Eric och Jonathan fått jobb idag och börjar internutbildning på torsdag om en uke (vecka på norska)! Grattis säger vi till dem! :D

Som sagt sova var det, lyx att få sova i denna säng! Eller?!

(Googlad bild)

En Wang för alla?

(Bilder lånade från gg-media.org, shopbop.com, cwtv.com)

Snygg klänning! Satt och tittade på Gossip Girl såhär efter maten och tyckte att jag kände igen Blake Livelys klänning från Alexander Wang. Det var för att Shantel VanSanten hade samma klänning i förra veckans avsnitt av One Tree Hill. Jag hade gärna haft denna klänning i min garderob men 4099 SEK känns lite overkill.
Vem bär upp den bäst? Jag tycker Shantel vann denna klänningsfight och det är inte dåligt med tanke på att Blake passar i princip allt!

Blåst på min första lön

Ni vet när man ska börja på ett nytt jobb i Sverige så har man något som kallas upplärning och att man provjobbar en dag för att komma in i rutiner osv. För den/de dagarna får man som regel betalt i Sverige. Men så funkar det tydligen inte här! Lite lagom irriterad efter att min nya chef idag skulle visa var man skrev in sina tider så att de visste vad de skulle betala ut i lön. Jag tänkte lite duktigt i mitt huvud att det är ju ok, jag fick ju lära mig det i fredags när jag jobbade två timmar och har redan skrivit upp det. Hon tittade på mig och sa att nej men upplärningen får du ikke betalt for.
Surt är bara förnamnet. Inte för att de timmarna jag jobbat (7 h totalt) är hela världen men det känns som en principsak. Jag har ju jobbat idag också, svarat i telefon, hjälpt lite kunder osv. men det är en del av min träning! Pytsan, alla säger att Norge har så bra förmånen men nej, Sverige-Norge 1-0!

En prenumerant! :P

Haha, ja ni läste rätt. Jag har i dagarna fått en prenumerant på Bloglovin'. Har en liten tanke på vem det kan vara...
Surfade runt lite idag och såg att de som ligger i topp på Blogg.se skriver ca 7-8 inlägg per dag. Jag har svårt att komma upp till 3 som idag. Vilken fantasi de måste ha, eller bara väldigt lite att göra. Ok, jag är lite imponerad av att man kan ha bloggen som arbete. Kanske skulle satsa på det om jag inte blir ass. butikschef på SPAR! ;)

En bättre kväll

Pratade med mamma och Joel för en stund sedan och allt blir mycket bättre när man pratar med de man saknar. Elins lilla meddelande innan värmer också, vi är så många i samma sits för tillfället. Många av oss saknar något och det tär på en. Nu ska vi i alla fall åka hem på torsdag som det ser ut nu. Härlig känsla av att man snart är där man känner igen sig. Mamma planerer helkväll till på fredag, det ska bli mysigt. Bara vara hemma med la familia.

Nu ska vi sticka till Spenst och träna, jag tränar ju redan gratis (nöjd!) och det är öppet hus denna veckan så killarna tränar också gratis. :)

Ingen bra dag!

Killarna är på väg till Ski för en intervju och för tillfället känns allt bara skit. Ska vara skönt att få vara hemma själv en liten stund nu. Det var längesen jag var själv utan att det satt någon i soffan med musik på, någon som tittar på serier eller bara är i närheten. Har inte varit så mycket egentid på några veckor.
H&M ringde precis och berättade att jag inte fått jobbet där och nu börjar jag tröttna. Känns som att allt går emot en och nu känner jag mest för att ge upp. Ska övertala killarna att åka hem tidigare i veckan, kanske redan torsdag morgon vi har ju ändå inga jobb att gå till! Behöver komma hem och ladda batterierna för nu börjar jag få hemlängtan. Bara det ordet ger mig en klump i halsen. Har fått frågan Har du gjort något du är stolt över? när jag varit på intervjuer här. Alla gånger har jag svarat att ja, jag är stolt över mig själv för att jag vågade. Vågade lämna allt det trygga för att ge mig på något som jag inte har en aning om, något som kanske aldrig kommer hända. Kanske var det ett dumt beslut?

Som sagt ingen bra idag hittills, har sökt jobb som ass. butikschef på SPAR och ska på intervju på Accessorise imon. Det händer i alla fall lite här...

Saknar er underbara vänner

Veckans gotte


Mumsigt eller hur? Kokos har vi inte införskaffat oss och eftersom att jag inte tycker om pärlsocker på mina bollar så blev det havregryn på de flesta. Killarna fick fem stycken med pärlsocker och en massa med havregryn.
Och det är inte det enda vi har mumsat i oss denna vecka, i torsdags var det kanelbullar, igår på dagen åt vi fattiga riddare av kanelbullar, igårkväll var det krabba och idag alltså chokladbollar. Det sköna är att inget av det är speciellt dyrt så det är ju inte direkt att vi blir ruinerade. En påse krabbdelar på 1 kg kostar 88,90 kr det blir 110 kr i dagens valuta. Inte så farligt om man jämför med hemma.

Uteliv i Norge, hallå var är du?

Igår insåg jag på riktigt vilket härligt gäng vi är här uppe. Även om det tar lite tid för saker att hända och vi inte alltid tycker samma sak så har vi kul som attan! Vi skulle gå ut igår och tänkte av Ski, 2 mil bort, säkert hade något att erbjuda. Haha, men nej inte direkt. Det fanns en bar, tänk Stengrottan i Ljungby, ett uteställe där inträdet var 50 kr, inget folk där, och sen fanns det något ställe med konstant 23-årsgräns.
Så vi åkte hem till lilla Vestby igen för att gå på Peppers. Tänk er Harrys med dansgolv på en, för kvällen, ommöblerad restaurang. Alla kände nog alla utom vi. Dessa alla var ganska många, ganska fulla och hade för det mesta ganska konstiga kläder. Dessutom var det karaokekväll!
Det var då jag kom på det! Vilken härlig liten trio vi är. Det var roligare att sitta i bilen mellan städerna med musiken på högsta volym och sjunga med i alla låtar! Så om jag skulle få tjejbesök någon gång i framtiden kräver nog nöjeslivet i Norge en extra titt. Kanske få bli Oslo nästa, pax för att inte köra! :P

Känner mig sjukligt sugen på allt här, speciellt choklad, så nu ska det bakas chokladbollar a la Lena. Man rullar dem i havregryn, mumma!

80⁰ från varmvattnet

(Bild från adlibris.se)

Har haft en seg mysdag idag och läst ut en av alla böcker jag tog med mig hemifrån, 80⁰ från varmvattnet av Karin Alfredsson. Handlar kort om svenska läkaren Ellen Elg som har ett uppdrag i Afrika. Det blir många inslag av den afrikanska vardagen och framför allt kvinnornas vardag med sex, kvinnoförtryck och dödsfall. En väldigt gripande bok som till en början är mystisk och nästan lite av en faktahistoria. Men ju länge man kommer i boken desto mer spännande blir det. Släppte inte boken alls när det var ca 100 sidor kvar. Jag blev nästan överraskad av spänningen i slutet, upplösningen var inte väntad. Härligt med en bok som verkligen är oförutsigbar.
Mamma, jag tar med denna hem till dig! :)

Dag ett på nya jobbet


Jag har hört att det aldrig blir som man tänkt sig och det stämmer verkligen in idag. Kom till Spenst 5 i. Mhm, jag var inte sen! Jag har börjat bli bättre och så ska det förbli, mitt tidsoptimistiska liv ska snart vara ett minne blott! :)
Till saken, jag skulle delat ut scheman och informationslappar på Rema 1000. Spenst ska ha öppet hus nästa vecka så det var pga. av det. Men det hade blivit dubbelbokning och den tjejen jag skulle stått med på Rema 1000 skulle också stå i receptionen. Det blev därmed att jag också stod i receptionen i två timmar. En mjukstart som var väldigt uppskattad av lilla mig. Det är ganska mycket att hålla koll på känns det som men det ska nog inte vara några problem. Nästa jobbdag är tisdag (på norska tirsdag) då blir mer rutiner.

När jag var där ringde de från Pieces också, det jobbet fick jag inte. Hon tyckte att jag var överkvalificerad och sa att de hellre velat ha mig på en heltid men inte hade någon för tillfället. Däremot ska det öppna en helt ny Pieces-butik i Fredrikshavn och hon tyckte att jag skulle söka jobb där som butikschef. Det känns ju bra att de verkade gilla mig och rekomenderade mig vidare men Fredrikshavn? Det är en timme med bil och ska man åka tåg tar det också en timme plus att man får byta tåg flera gånger. Inte så sugen på det. H&M skulle ringt innan klockan fyra och har fortfarande inte gjort det så jag fick nog inte det jobbet heller. Synd, hade hoppats på det för nu är vi tillbaka från början...

Långt inlägg, jag vet. :) Men nu är det snart slut. Ikväll blir det tacos och förhoppningsvis kan vi tanka ner Idol efter det sänts på tv. Hade gärna varit hemma i Ljungby och gått på hockey. Känns som en sån dag idag, en hockeydag.

Ha en mysig kväll. Jag kommer nog tillbaka innan kvällen är slut. ;)

Ca 2 h kvar

Sitter än så länge i soffan och tittar på Planet Earth. Jäkla vad det är intressant! Det har blivit lite av vårt nya intresse här i Norge. Idag handlar det om öknen, fast vatten och djungel är roligare. :P
Men det börjar bli dags att göra sig i ordning för första dagen på nya jobbet. Idag ska jag dela ut flygblad och prata med blivande medlemmar i Spenst, tror jag. Haha, jag vet faktiskt inte riktigt vad det är jag ska göra men jag är inte själv i alla fall. Så jag ska nog kunna lista ut och berätta senare vad det är jag gjort.

Bjuder på bilder från bullbaket igår så får ni hålla tummarna för mig när de ringer från Pieces och H&M idag!


Sista dagen innan jobb!

Idag är då som sagt sista dagen innan jag jobbar min första dag. Känns ganska härligt så idag ska jag inte slappa bort hela dagen utan det ska bli kanelbullsbak här i Norge! Någon som är sugen på lite bullar? Kom hit då vettja! :D

Idag är jag attraktiv!

Började morgonen med en rallykörning till Ski och dagens första punkt på programmet, en intervju med distriktschefen för Pieces. Det gick bra, hon sa att hon fick ett väldigt gott intryck och verkade allmänt positiv. Fick en bra känsla.
Letade därefter upp Eric och Jonathan på Eurosko där de letade vinterskor (inte för att det har någon betydelse). Då ringer telefonen och det är butikschefen för H&M som vill att jag kommer på intervju på fredag. Men eftersom att jag redan var i Ski gick jag på intervjun redan idag. Hon hade många som skulle på intervju och var noga att påpeka det (vet inte om det är positivt) men det kändes ändå bra. Ska få reda på båda jobben på fredag senast klockan 16,00. Så håll tummarna för mig!!
När jag startade mailen hade jag också fått mail från Accessorice där de ville att jag skulle komma på intervju för ett jobb på måndag. Tänkte tacka ja och sedan ge återbud om jag får något av de andra jobben.
På fredag är också min första jobbdag. Det visste ni inte! Jag ska jobba första dagen på Spenst på fredag, det blir att dela ut flyers på Rema 1000 med en tjej som jobbar där. Ska jobba där fredag och lördag. Sen blir det upplärning på måndag och tisdag. Jag har i alla fall ett deltidsjobb nu. Lycka!

Snart blir det mat, kyckling och potatisgratäng. Mumma. Trevlig kväll! :D

Psst. Idag var jag attraktiv och lyckades locka till mig jobberbjudanden för er som inte förstod min luddiga rubrik. :P

Uttråkad

Sitter bara i soffan och väntar på att en tjej från gymmet jag sökt jobb på ska ringa. Ringde henne vid 11,30 men hon var upptagen och skulle ringa tillbaka. Eric spelar Xbox och Jonathan tittar på Enturage, ungefär som vanligt. Så nu drar jag på mig joggingskorna och sticker ut i det fina höstvädret! :)

I'm selling my self short!

 

I fredags var jag på biblioteket i Ski och skulle skriva ut CVn för att dela ut dem på Ski Storsenter. Tänkte att 20 CVn säkert skulle räcka och eftersom att de är på 2 sidor var så blir det 40 papper. Så långt var jag också med och tryckte på att skriva ut 40 papper. Då säger Eric; Nu blev det ju fel. Och han hade så rätt. Jag hade tryckt på att skriva ut 40 CVn alltså 80 papper. Vi hann avbryta så att jag "bara" fick 31 CVn men tänkte att jag aldrig skulle kunna bli av med alla. Men tro det eller ej, det blev jag!

Det gav mig dock bara ETT positivt svar till en början så idag har jag varit på intervju på Pieces för ett deltidsjobb. Butikschefen var en urgullig norska på 20 år och jag tror det gick bra. Får reda på det i slutet av veckan eller början av nästa.

Var på intervju på Spenst idag också. Där ska jag provjobba denna veckan, fredag och lördag. Inte så lång dagar men jag har i alla fall fått in en fot! :D Det är också bara deltid men bättre än inget plus att det ligger i samma stad där vi bor och att jag får träna gratis där. Eric och Jonathan har också möjlighet att träna billigare om jag jobbar där. Bra va?!

Men nu ska jag nog slänga ut dem i joggingspåret och pallra mig själv till gymmet. Om en liten stund... Kanske...

Välkommen till Norge!

Idag har det varit hardcore städdag här hemma hos oss. Nu äntligen kan jag lägga ut bilder, det gäller att passa på när det är nystädat. Är inte säker på att det håller så länge. Men här är lägenheten än så länge i alla fall. :)


Utanför, vi bor på 12B


Hallen, första dörren till vänster är Jonathans sovrum, sedan är det badrum och till höger är vårt sovrum


Mitt och Erics sovrum, här finns bland de viktigaste sakerna...


Foton på tjejerna och lite kärlek ;)


Badrummet när man kommer in


Badrummet


Eric i soffan


Vardagsrummet


Som sitter ihop med köket, här är köksbordet


Köket


Utsikten från köket och vardagsummet


Här bor vi som sagt, nästa gång vi varit hemma i Ljungby kommer lite extrapynt som lampor bland annat.
Ikväll blir det fotboll hos Lars och hans fru, spännande.

10 år och bloggare?

Satt och surfade runt lite och hittade två bloggar av tjejer som är 10 och 11 år. Jag menar verkligen inte att de inte ska få blogga, självklart får de det. Men jag tänker tillbaka på när jag var 10 år. Då gick man i 3:an, hade pyjamaspartyn, tältade i trädgården och allt tog så lång tid. Som när mamma eller pappa bad att man skulle följa med och handla. Det var nog en av alla saker som tog längst tid. Idag känns det istället som om man hade för lite tid. Men inte då, då hade man all tid i världen.

Äh, här sitter jag och drömmer tillbaka. Det får jag ju inte mer tid av direkt. Nu ska det bli film här på Jonas-vägen och till det lite grönsaksstavar och vitlöksdip. Smaklig spis!

Firar med äppelpaj

Haha, mitt senaste inlägg var lite dystert så jag livar upp stämningen med att säga att nu har jag fått ett positivt jobbesked. Gick runt i lilla Vestby och lämnade CVn på ICA, REMA 1000, Vinmonopolet en klädbutik m.m. Skulle gå in på Spenst, träningscentret här, och kolla deras priser. De ha Les Milles och jag är så sugen på att börja träna igen!!

I alla fall, jag stod där och fick förklarat för mig att det kostar 499 kr/månaden och att man måste teckna medlemsskap i ett år och det känns ju inte så aktuellt för tillfället vilket jag förklarade. Då kom det en annan kvinna och för att förklara detta kortfattat så satt vi coh gick igenom mitt CV, sen fick jag en veckas gratis träning för att göra mig bekant med deras lokaler och träning. På måndag ska jag dit igen och så ska hon och fler av de anställda gå igenom mitt CV och kolla mina referenser. Haha, världen är rätt bra kul ibland. Helt av en slump fick jag ett eventuellt jobberbjudande. :D

Nu ska det som sagt bli äppelpaj efter en dag med jobbsök och tvättande.

Jonathan hänger tvätt i köket                        Mitt lilla träningskort för veckan


Ge mig ett jobb!

Sitter i soffan, igen, och letar igenom var enda sida på jobb som skulle kunna passa mig. Börjar tröttna nu. Alla jag har ringt idag för att kolla om de fått mitt CV, läst igenom det osv. är inte inne eller har möjlighet att prata och nu är klockan 12 så det är lunch. Får fortsätta om en timme då kanske någon vill ge mig ett litet positivt svar.

Sen ska jag till biblioteket och skriva ut papper, efter det ska jag gå runt till varenda affär i hela Vestby och dela ut dem. Kanske är någon som nappar!!

Har som sagt tröttnat nu...


Sena kvällar med serier

Det har varit på tok för många kvällar som denna den sista veckan. Men serierna tar ju aldrig slut! :P
Det blir ett trött inlägg idag men jag kan berätta något kul, kanske inte är så många som bryr sig men ändå. Eric och Jonathan köpte inget snus när vi var och handlade i Nordby idag. Det är nog dags för snusandet att sluta snart. Det var väl en positiv grej?

Som sagt, ett trött inlägg. Så, sov gott!!

Sola skiner alltid i Karlstad!


(foto: Saras überkamera!)

Hemma igen efter en helg med alla dessa härliga pinglor! Trots att det regnade nästan hela lördagen. Vi klagade lite på Karlstad och att solen alltid skulle skina. Men trots regnet sken solen mer än någonsin. Fattar ni vad jag försöker få fram? Det blev väldigt luddigt nu. Men det jag menar är att vädret spelade ingen roll, vi gjorde så att solen sken i hjärtat. (Naw, huvudet på sne...) Så härligt har det varit! Kan nog ha behövt denna helg, inte för att jag fått hemlängtan ännu men nu skjuts det nog upp ännu mer.

Idag blir det mer jobbsök och snart ska vi åka till Sverige och shoppa mat. Kanske lyxar till det med lite äppelkaka och fika idag? Vem vet. :)

Reflexioner

Snöflingor är ett av naturens bräckligaste ting
- men tänk vad de kan åstakomma när de håller ihop.

Det slog mig precis hur mycket som kan hända hemma när vi inte är där. Vi sitter här i Norge och tänker bara på hur det kommer vara för oss med jobb och inkomst bl.a. men samtidigt kommer säkert så mycket förändras hemma på denna korta tid som ett halvår ändå är...

Skitinternet!

Har suttit i 10 minuter snart och försökt göra samma sak, vilket är att söka jobb på ett bemanningsföretag via internet. Men internetet vill inte riktigt som jag! Hur ska jag kunna söka ett jobb om inte jag kommer ut på nätet. Det är ju där bemanningsföretagen vill att man ska söka! Gaah!

Snart ska jag pausa med lite säsongsstart av Desperate Housewives, det ska bli najs. :)

Är det frukost snart?


Nu har vi suttit i soffan sedan kl. 9,00 och sökt en massa jobb. Själv har jag sökt sju stycken sedan igår, allt från lagerjobb, dagisfröken och butiksledare på Accessorize. Haha, en salig blandling är det och det är tack vare en sida JAG hittade igår. Den heter Sverige-Norge.se, är gratis och hjälper folk med tips, att söka jobb m.m. i Norge.

Men som sagt har vi suttit här sedan 9,00 och nu börjar jag bli tokhungrig!!

Dag 3 i Norge



Igår var det jag som stod för maten, det blev kyckling och bacon med pasta. Riktigt gott och väldigt lätt och smidigt att göra. Det avnjöts i alla fall framför matchen Troja-AIK på Sunnerbohov. Killarna hade köpt matchen och vi var superladdade. Ja då är internet för slött så det laggade (hackade) rätt rejält och ofta frös bilden och vi missade ca 2 minuter för att den skulle ladda om. Riktigt tråkigt, vi såg inte hela matchen utan fick kolla på internet vad det blev. Troja förlorade med 1-3. När vi stängde av stod det 1-2 så vi missade nog inte så mycket.

Idag blir det mer jobbsök och sen är det dags för att plocka upp alla saker. Har fortfarande en bananlåda och två kassar i hallen. :)

Chingeling så länge.

RSS 2.0