Kraftig brann i Oslo

Det brinner i en lagerbyggnad i Oslo! Om man ska köra dit från vår lägenhet är det 1,8 km men fågelvägen är det ca 1 km. Stort rökmoln, sirener hörs och helikoptrar flyger över oss. Håller mig uppdaterad via aftenposten.


Denna lyxdag

Just nu ligger jag nyduschad, i ett nystädat sovrum och en nybäddad säng. Det är vardagslyx det. Har hunnit meden hel del idag även om dagen varit kort. Kom på innan att detta är första dagen på länge som jag bara gjort saker jag velat. Även om jag gjort lite saker varje dag som varit bara för mig så har idag varit en bara-Sarah-dag. Det är också vardagslyx som jag gärna unnar mig ibland. Hann bl.a. prata med både mamma och lillebror idag, riktigt mysigt.
Men nu ska jag krypa ner under täcket och läsa kloka ord av Mia Törnblom. För någon dag sedan lärde hon mig att ibland GÖR vi fel men vi ÄR aldrig fel. Försök ha det i minnet, det är inte lätt men det går. Nattnatti.


Sleten men stylish!

Kände mig lite som en lurad clown idag, jo man kan faktiskt känna sig så! Haha, hade bokat in mig på Pilates Fushion på gymet idag och tänkte att det skulle vara skönt med lite härlig avslappnande pilates såhär en söndag. Kom in med mina nya brallor och adidasjackan, ett linne i klartgrönt och rosa sportbh. Tittade mig omkring och alla andra var svartklädda. Man kan säga att jag blev en ganska utstickande färgklick i den svartklädda gruppen. Inte mer med för jag trivs alldeles för bra i färg för att lägga ner tankar på det men lite clownaktig kände jag mig.
När timmen skulle börja frågade intruktören om alla hade en- och tvåkilosvikter, steppbräda och matta. Då visar det sig att Pilates Fushion inte är lugn och fin pilates som jag är van vid utan ett jävelpass, ja som pilatesbootcamp typ! Kändes mer som cirkelträning. Var ju helt slut redan efter 15 minuter men höll ut och avslutade träningsdagen med en timmes promenad i långsam tackt. Var egentligen inte så intresserad av löpbandet utan snarare av Fuskbyggarna på TV4. Eftersom att vi inte har TV4 hemma passar jag på när jag är på gymet.
Nu har jag en kycklingfile på tining som snart ska bli en del av en härlig pastasallad till kvällsmat. Eller vi kanske har lite bulgur? Hm, värt att kollas upp. Mumma ska det i alla fall bli.


Påminnelse

Vaknade vid 12 av att klockan ringde, sa till mig själv igårkväll att klockan 12 var gränsen. Jag vill ju inte sova bort hela dagen! Bara någon sekund efter fick jag ett sms Husk timen: Pilates Fusion hos Golds Gym Akersgata i dag 25/04 kl. 15:00. Måste säga att jag nästan hoppade upp ur sängen då. Har varit så sugen på att träna hela denna vecka men då har alternativet varit att gå upp och träna från 06.15-07.00 och sen sticka till jobbet och jobba till klockan 22.00. Var inte så sugen på det. Men idag då blir det först pilates och sen min nya vän crossen. Förhoppningsvis är det något bra på tv då.

Här kommer ett ihopplock av vad jag införskaffade mig förutom mat igår, enjoy! Nu blir det frulle för mig.



En jävellång arbetsdag

Denna vecka har jag jobbat 9-22 varje dag förutom fredag. Då var det 9-20. Är egentligen trött som tusan men ikväll ska vi ut för att kompensera förra helgens ickedansande. Nu ska vi verkligen hitta en klubb vi kan gå till om vi får fler Ljungby-besök någon gång. Haha.

Har en del saker som hänt denna veckan som varit underbart härliga, hör på detta.
Har jobbat med en utländsk dam som är lite mer än ett huvud kortare än jag. Hon är hur härlig som helst och i fredags kom hon fram med en bekymrad min och frågade Sarah, hur är det med dig idag?. Jag svarade att Jo, det är bra men jag är ju lite trött. Då la hon huvudet på sne, log och sa Jag ser det i ditt ansikte, men snart är det helg. Sen rekommenderade hon mig att badda gurkvatten i ansiket. Det var renande och uppiggande sa hon. Men jag som var sminkade tackade artigt nej.

59-åriga Arnhild satte 35-årig Odd på plats på jobbet också. Odd klagade över att en försäljare frågat om hans ålder. Han tyckte det var oartigt och speciellt om han varit en dame. Arnhild ifrpgasatte honom flera gånger men fick inget bra svar. Tillslut sa hon Men Odd, antingen så har du den ålderna du har eller så är du död och om jag får välja så blir jag hellre äldre. Sen kan man säga att den diskussionen var slut och kvar satt en snopen Odd.

Lite av min 5 dagar långa arbetsdag. Ja, det är så det känns som att denna vecka varit en lång arbetsdag. Men nu är den slut och jag börjat slutet på denna vecka med Sverige-shopping och det bästa Skypesamtalet i historien. Det ni! ;)


För en vecka sedan


I en fyra i Oslo



Igår fick vi underbart storbesök från Sverige, närmare bestämt två från Karlstad och fem från Ljungby. Det skulle nog egentligen inte bli så sent men runt klockan tre stängdes musiken av och vi hade fått tyst på den sista överförfriskade Ljungbybon. Möbler flyttades runt och luftmadrasser pumpades och jag tror att de flesta fick någolunda bra platser. Till och med Snäckan som sov på mattan verkar haft det ganska bra.
Ikväll ska det bli partaj på riktigt men innan vi ens ska tänka på det ska vi fixa frukost. Joker nästa! Lägger upp fler bilder under dagen om ni har tur. Tjingeling.

Måndagar

Igår var en sådan underbar dag! Det kändes som att tiden på jobbet bara flög förbi och så var vi på väg hem. Igår började vi också våra nya sunda, vältränade, beach 2010-liv (ja ni förstår). Skaffade träningskort och fick det bra mycket billigare än vi tänkt på Golds Gym. Där är så jäkla fräsht, en massa maskiner och inte så många biffar utan normaltränat folk. Och det bästa av allt, jag stod på crossen i en hel timme! Kan ni tänka er? Det blev lite trist efter ca 15 minuter eftersom att det var tv men jag inte hade några lurar med mig. Men det gick bra att följa med på norsk text.
Min prestation var dock inte det bästa av allt. Igår var det nämligen tre år sedan jag och Eric blev tillsammans och det slumpade sig så bra att killarna stack iväg och jag och Eric fick vara hemma själva. Annars hade vi tänkt gå ut och äta men vi beställde sushi och mös framför Shutter Island. Alltså en underbar dag!


Studentbalen 2008


Jobbsök och spelkväll

Denna soliga dag avslutades med lite jobbsök från min sida. Efter att ha legat halva dagen ute i solen på terassen och läst min lilla bok var det dags att göra något. Killarna blev lite irriterade av att jag låg och skrattade högt för mig själv också tror jag. Så nu har jag sökt fem jobb. Det känns bra att göra det trots att jag har jobb på Coop eftersom att vi bara har månadsuppdrag. Tänk om jag inte skulle få förlängt efter april månad så sitter man där med lägenhet utan lön, oopsi! Men där är vi ju inte ännu som tur är.
Killarna har haft spelkväll. NHL10 är det som ständigt spelas och nu när Elis kommit upp spelar de i lag. Snacka om hög ljudnivå när någon gör mål. Testosteronet flödar verkligen i denna lägenhet! Haha.
Nu blir det sängen, jobb klockan sex i morgon!




Idag blir vi fem!

Man brukar räkna ner, "och så var de bara tre", men vi blir bara fler och fler. Idag kommer Elis för att stanna och det ska bli trevligt! Han kommer med bussen klockan två så då snart ska vi röra på oss i detta underbara vårväder!
Det blev utekväll för grabbarna igår, jag stannade däremot hemma med Flickan som lekte med elden och sen började jag läsa En shopaholics bekännelser. Än så länge gillar jag den och log flera gånger innan det var läggdags igår. Killarna däremot kom hem klockan halv fem och var inte jätte imponerade över utelivet i Oslo. De hade med andra ord gått fel och lyssnat på fel råd om var det var bäst drag. Det blir bättre nästa helg när vi får stort Ljungbybesök och har vår egen Osloguide Johannes med oss. ;)

Idag händer det saker i Ljungby också kan jag tänka mig för det är så att Lena fyller 21 år idag! Det kräver i vanliga fall en fika eller liknande men idag blir det svårt när vi är så utspridda allesammans.

Grattis bruden, du är bäst! Tack för förra helgen, jag hade en underbar lördag i Ljungby stad med dig!!




Life is good!

Och ja, vi lever. Nu var det en vecka och tre dagar sedan det var någon uppdatering här från Norge men det har hänt så mycket att jag inte hunnit sitta vid datorn. Vi har ju flyttat till Oslo som ni vet och igår hann vi åka till IKEA efter jobbet. Vi slutade klockan 20.00 och IKEA stänger 23.00 på vardagar. Vi sa Vem åker till IKEA och stannar till 23.00?. Jag kan svara att det var några fler än de idioter från vår lägenhet. Haha. Så igår skruvades det möbler och idag har städningen varvats med solning på terassen. Det har varit så jäkla skönt! Vissterligen har det blivit mer städa än sola för min del men nu är det nästan klart i alla fall.
Nu ska det bli middag, lax och ungsstekt potatis. Kanske ska vi göra Oslo osäkert ikväll men det får vi se. Ha en bra kväll!






RSS 2.0