Tillökning?!

Nu har vi kanske hittat en ny lägenhet och den kommer bli så bra om vi får den. Philip, en kille från jobbet, bor där nu men ska flytta ut i augusti-september och ska kanske hjälpa oss att ta över den. När de skaffade den tog de över den från en kompis och hyresvärden verkade helt OK med att slippa lägga ut annons på den då så vi får hoppas att det är så nu också. En tvåa på 39 kvm med vitvaror, diskmaskin, tvättmaskin och balkong. Dessutom ligger den precis bakom slottet och en tunnelbanestation ifrån centralstationen. Kan knappt bli bättre så nu håller vi tummarna! Fick en finfin ritning av Philip på hur lägenheten ser ut, inte riktigt skalenlig dock. Haha.




Ny dag...

Kom hem sent efter jobbet igår. Så lite halvsleten, trött och kinkig skulle jag gå och lägga mig. Då möts jag av denna lapp på sängen, tror ni att mitt humör vändes då eller? Oh ja!



Nu, dags för jobb. Slutar klockan åtta ikväll och då blir det soffan! Tror att jag håller på att bli sjuk. Svullen hals, snorig näsa, huvudvärk och allmänt seg. Men äh, så länge jag inte har feber så är det inga problem. Förnekelse, jag? Haha.


Middagstips: Fetaostpaj

Gjorde för en någon vecka sedan en urgod matpaj med fetaost, tomater och oliver. Något att göra till kvällen kanske?

Pajdeg

- 200 gram vetemjöl
- 125 gram smör
- 2 msk vatten

Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader. Degen tål bra att sparas i kyl eller frys, se bara till att packa in den i plast så den inte torkar.

Fylling

- 3 ägg
- 2,5 dl mjölk eller grädde
- 200 gram fetaost
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 dl svarta oliver, gärna Kalamata-oliver
- 2 tomater
- 1 tsk rosmarin
- svartpeppar

Förgrädda pajskalet 5-10 minuter i cirka 200 grader.
Vispa samman ägg, mjölk/grädde. Finhacka eller mixa hälften av osten och blanda i stanningen. Finhacka lök och pressa vitlöken, blanda i. Slå stanningen i pajskalet, skär resten av fetaosten och tomaterna i bitar och fördela ovanpå stanningen. Strö över rosmarin och krydda med grovmalen svartpeppar. Kärna ur oliverna och lägg ut dem jämnt över ytan.
Grädda i cirka 180 grader i 40-45 minuter. Om pajen börjar få för mörk färg men fortfarande inte är färdig så täck med folie eller lock.


(Receptet kommer från Pajrecept.nu)

Dags att laga mat för mig nu med friidrotts-EM i bakgrunden. Det blir dock inte paj utan sill och potatis. Mmm.


Efter en wonderbar vecka 29

En lång fest som knappt ville ta slut har det varit denna vecka. Kalas fyra kvällar i rad med tillhörande after beach med Duo Jag har varit helt underbart. Så skönt är det när man kan klämma in allt festande man skulle gjort hemma om man haft semaster på dessa dagar. Haha, levern är nog lite skrumpen men det har det helt klart varit värt!
Sen fick man ju skjuts hem i en bekväm bil istället för buss, plus att jag har lekt lite Osloguide idag. Tack alla härliga människor jag mött i veckan och tack för skjutsen och sällskapet idag.








Skrattfest på jobbet

Igår var jag med om något av det roligaste på länge. Både jag och killen jag jobbade med igår var tvungna att sätta oss på golvet, så mycket skrattade vi. Jag ska försöka återberätta.
Jobbade på varuutlämningen igår och ett par kom för att hämta en bäddmadrass. Madrasserna är hårt ihoprullade och ligger i en korv av plast. Killen tar upp madrassen, håller den som ett gigantiskt gevär, gör ljud som om han laddar ett vapen och det bästa av allt; siktar och låtsasskjuter sin sambo! Allt med ljudeffekter, då börjar André som jag jobbade med spela med och plockar upp sina "fingerpistoler" och gör tillhörande ljud. För en sekund har vi alltså fullt krig på jobbet! Åh, jag trodde jag skulle spricka av skratt. Fick ett riktigt sånt skrattanfall där man inte kan göra någonting utan att hålla sig för magen, skratta och torka skrattårarna. Riktigt roligt och riktigt skönt!

Om ni inte skrattade åt min lilla historia kan jag istället bjuda på mitt absoluta favoritklipp på YouTube. Titta, njut och skratta!

 


Ny vän?

Passade på att kolla mailen såhär innan läggdags och där fanns det något väldigt intressant. Det händer ganska ofta att det dimper ner spam, reklam eller oförklarliga tävlingar men detta var nog bland det roligaste som kommit. Läs och le!

HEJ
Mitt namn är Cara,
Jag intresserad av dig, jag vill också gärna veta er mer, och jag vill att ni skicka ett mail till min e-postadress så att jag kan ge er min bild för att du ska veta vem jag är här är min e-postadress ([email protected]) Jag tror att vi kan gå härifrån! Jag väntar på ditt mail till min e-postadress ovan. Cara
(Kom ihåg avståndet eller färg en ålder spelar ingen roll, men frågor som älskar mycket i livet)
([email protected])
Kom ihåg att kontakta mig och remian beless,
yoors nya vän
Cara.

Haha, jag undrar lite vad som var meningen med detta mail. Vem vet, jag kanske har fått ett förfärligt virus som borrat sig djupt ner i min hårddisk. Kanske är det faktiskt så att det finns någon där ute som vill ha en vän, även om det första tyvärr är mer troligt. Sov gott!


Flyttplanerare

Även om det är lång tid kvar tills vi ska flytta så börjar det bli dags att tänka på möbler. Den nya lägenheten blir troligtvis inte möblerad. Vi har inte hittat någon speciell ännu men bestämde oss för att det kan vara bra att lägga några tusen på att köpa möbler som vi kan behålla och då få lägre hyra än att betala kanske 2 000 kr mer för en möblerad lägenhet. De 2 000 kr/månad får man ganska mycket möbler för. Speciellt om man jobbar på Ikea och har koll på alla deras kampanjer och erbjudande. Idag ska vi faktiskt dit och köpa det första till nya lägenheten. Det är nämligen halva priset på alla Malmsängar idag. Vilket blir ca 750 kr. Plus att jag har 15 % rabatt på det. Sen om ett tag så har de 30 % på alla nattbord. Vi har alltså pengar att spara här, plus att om vi köper lite möbler i taget blir det inte så mycket när man väl flyttar sen.
Och lugn nu alla mammor och pappor, skulle det vara att vi hittar en lägenhet när vi inte får in det vi köpt på Ikea kan man alltid byta. Tro mig, jag vet hur det funkar och har en plan, tajmad och klar in i minsta detalj! ;)

Har redan varit på jobbet en gång idag dock, trots att jag är ledig. Det var personaltävlig där man kunde vinna presentkort hos Apollo på 5 000 kr. Lätt värt ett besök om man hade vunnit. Nu gjorde jag inte det men det var ju kul att glädjas åt de tre som faktiskt vann. Jättekul verkligen! Haha.


Malmsäng i vitlaserad ek kommer snart finnas hemma hos oss. I en kartong i källaren till att börja med i alla fall.

Plugghäst?

Har sett en massa facebookvänner som skrivit att de kommit in på sina högskoleval. Kollade med lillebror men det hade inte kommit någon post till mig ännu. Kom då på att vi faktiskt lever i IT-åldern (eller vad man säger) och kollade på studera.nu. Gissa vad, jag kom in på mitt förstaval! Vilket var Study programme in Social Work, Specialisation International Social Work, 210 hp, i Gävle. En utbilding till socionom på engelska med utlandsstudier, ungefär. Hade förhoppningsvis passat mig ganska bra. Men nja, det blir inte någon pluggis av mig detta år. Kanske nästa, nästästa eller nästnästnästa. Det finns säkert någon som blir överlycklig av att ta min plats. Men jag ska erkänna att lite sugen blev jag allt.


Mysig naturchock

Jobbade sent igår och när jag kom hem satt Eric på balkongen och tittade på Entourage. Vi började kolla lite på säng som vi behöver till hösten när vi ska flytta och eftersom att Ikea ligger bra till kikade vi där. De har t.ex. halva priset på alla Malmsängar på torsdag så då blir det shopping.

Men det var ju inte det jag skulle berätta om. Efter ett tag när vi suttit på balkongen började det lysa långt söderut. Det såg ut ungefär som om någon sköt raketer. Efter 5-10 minuter blev det mer och mer tydligt, det blixtrade! Det var inte lite heller, flera gånger kunde vi ses själva blixten och hur var på väg ner mot marken. Först var de så långt borta att vi kunde sitta ute och titta men efter ett tag kom de närmre och sen började det ösregna. På mindre än en minut var hela vårt däck dyblött och det rann vatten ner för fönstren som om någon stod med slang och sprutade på dem. En liten stund låg vi i soffan, tittade på blixarna och myste. Det var så häftigt, jag har aldrig sett det så tydligt och så nära innan.
Läste på nrk.no nu på förmiddagen och ca 11 000 blixtnedslag hade de registrerat under kvällen och natten. Det är en hel del!


Foto: Audun Kristiansen/NRK


Betty, Betty

Får ibland mina ryck och får då för mig att sträckse en hel serie. Har plöjt igenom Ugly Betty den senaste tiden och nu har jag precis sett senaste avsnittet. Fällde till och med en liten tår. Har lite för mycket fritid här när jag inte jobbar så det har blivit en del Betty den senaste tiden. Det kan inte vara nyttigt för nu känns det lite som att man tappar lite vänner när serien är slut. Var precis likadant med Sex and the city. Kände som om jag saknade dem när jag inte träffade dem lite då och då. Haha, måste skaffa mig ett riktigt liv och riktiga vänner!




Spabesök i regnet

Nu har våra härliga gäster åkt hem. Jonathan har haft besök av mamma, lillasyster, moster och kusin. Har varit en väldigt trevlig helg trots att jag jobbat. Tack för det. :)

Nu har det börjat regna här hemma så istället för ett besök vid fjorden och bad blir det soffan och film! Men först ska jag ha lite hemmamys med ansiktsmask och fotbad. Lite nagellack också sen är jag redo för denna slappa dag. Såååå skönt. Även om man kanske inte får säga det så gillar jag att det regnar idag. Det är inga måsten och man kan ligga inne utan att ha dåligt samvete. Det är ju faktiskt vilodag idag.


Tror att jag skulle klä i att vara smurf, eller vad säger ni?


På väg hem

Nu är allt klart för nästa hemresa även om det inte är förrän om 12 dagar. Jag har flyttat om i schemat på jobbet, bokat bussresa och tid för att färga håret på torsdagen. Allt är klart, kan ni tänka er? Jag som alltid annars brukar vara ute i sista minuten har idag fixat allt två veckor i förväg och det känns skönt. Tror att detta med att vara ute i god tid ska kunna följa med mig hem snart. Lovar inget men här uppe brukar jag vara ute i god tid. Även om jag fått powerwalka till bussen någon gång så brukar jag kunna gå lungt.

Nu laddar jag bara inför vecka 29 i Tylösand, det är där det händer!




Glasögonorm

Jag vill sååå gärna ha nya brillor! Har suttit och kikat på Lensway.se i eftermiddag och faktiskt hittat en hel del som jag kanske kan lägga lönen på. Det bästa av allt är ju att de är skitbilliga! 333-999 kr för bågar, glas och ytbehandling är riktigt bra. Det tycker i alla fall jag och har hittat 13 favoriter. De flesta för 999 kr visserligen men det kan det absolut vara värt. Måste bara gå till en optiker för recept också. Kolla in dessa och säg vad du tycker, snygga eller ska jag leta vidare?




Tungt

Satt här i lugn och ro, pratade lite med mamma på Facebook och tänkte kanske kolla på ett avsnitt av Ugly Betty. Jag jobbar ju ändå bara sent denna vecka och kan lika gärna sova lite längre. Ha, det trodde jag! Kollade för säkerhets skull schemat nu när jag satt här och hittade att jag börjar kl. 8.00 i morgon. Det betyder att jag måste gå hemmifrån kl. 7.15 och det hade jag ju inte riktigt räknat med. Oops, tur att jag kollade!

Nu blir det alltså sängen och inte kvällsslapp i soffan. I morgon är det förresten bara tolv dagar till lön, gyttans!


Sommarkänslor!

Fick en riktig härlig känsla av att det verkligen är sommar nu. Hör här, köpte blommor och glass på väg hem från jobbet bara för att det var varmt och blommorna var fina. Har hängt upp tvätt på balkongen som kommer dofta underbart när den torkat i vinden. Lyssnar på Robyns nya album, vilket album! Alla låtar på den skivan är ju för tusan bra! Så, om du inte redan gjort det, lyssna in Body Talk pt. 1 på en gång.
Pricken över i är ändå att jag ska ut i solen, äta glass och läsa Camilla Läckbergs senaste sommardeckare. Behöver jag säga att life is good?!





Sunny sunday

Igår hade vi en riktigt mysig utflyckt till Gressholmen. Det var utekväll i lördags men trots det tog vi faktiskt tag i våra liv och tog båten från Aker brygge för bad och sol vid fjorden. Varmt, skönt och bra för brännan.







RSS 2.0