FIKA!

Nu ska jag in till stan och fika med Annie som flyttade upp hit igår med Lina och Erika. De sista två har redan fått jobb och hade av förklarliga själ inte tid med fika. Men Annie var sugen så nu har jag packat jobbväskan och drar mig in mot staden. Bara kvällspass för mig denna vecka vilket på ett sätt är skönt eftersom att jag har 7 dagar sovmorgon. Det blir det verkligen också, har tänkt går upp runt åtta varje dag men tidigast kommit upp nio. En del dagar har det även sovits till tio, elva! Inte bra. Men nu ska jag iväg mot tunnelbanan. Ha en bra dag allesammen! :)




JAG HJÄRTA WEBB-TV!

Vet inte riktigt vad jag hade gjort med min tid om inte webb-tv fanns. Troligtvis aktiverat mig kanske men varför anstränga sig när det finns så mycket kul på nätet?! Jag och Karin kom överens om på jobbet att Halv åtta hos mig är något av Sveriges bästa tv-program och det bästa av allt, det finns på TV4play.se. Haha, ja okej då, vi kom väl också på att vi var ganska nördiga men skit samma!
Har precis fått min dagsdos av svensk tv, Halv åtta hos mig och Idol; check! Nu blir det faktiskt sängen bredvid min mysiga man, även om han är lite tråkig och sover just nu. Förstår inte varför, det är väl ingen bra anledning att han ska upp vid sju? Jaha ja, ni tyckte det ja! Nej, nog med ironi. Jag skulle ju faktiskt också sova. Sussa sött allihop!


VÄLKOMNA TILL SINSENVEIEN

Då var det äntligen dags att bjuda in er till vår nya lya på Carl Berners plass. För er skull har vi idag städat ordentligt, här är renare än aldrig förr och vi är slitna. Det blir inte många knop resten av dagen kan jag säga. Men nog snack, stig på! :)


Hallen - vi har ingen plats att hänga handukar efter duschen än så länge så hallen är vår torkstation


Badrum - lägg märke till våra söta flaskor för tvätt- och sköljmedel


Badrum


Sovrum - ny säng men de kära gamla bilderna följer med


Sovrum - stor garderob som vi faktiskt får plats med alla våra kläder i, inte illa


Vardagsrum/kök - går inte att ta miste på färgtema här inte


Kök - han som städar köket kom inte med i hyran, honom fick jag fixa själv! ;)


Vardagsrum - vi har lite svårt att hålla vår kryddodling levande som ni kan se och tar gärna emot tips, haha


Vardagsrum - syns att hushållet har någon som jobbar på IKEA kanske?!

Så har vi det hemma hos oss, det enda vi inte har fixat klart ännu är en lampa över soffbordet och gardiner. Vi kan inte sätta upp lampan själva för det var något hårt tak (fråga Eric) plus att vi inte bestämt vad vi vill ha. Det ligger en maskroslampa från IKEA i förrådet men som sagt vi tvekar lite. Plus att vi tänkt skaffa lite tavlor men det kommer. Nu vill vi bara ha livebesökare också, haha, så känn pressen och kom upp till oss!


RING, RING!

Satt i soffan och Erics telefon ringde. En minut senare har har stämt träff för en anställningsintervju i morgon. Som assisterande butikschef dessutom. Kul, kul! Ville bara uppdatera er lite om läget.
Efter fest två dagar i rad ska vi nu städa vår lilla lägenhet. Smidigt att den är liten, det går så fort att städa då. Sen i eftermiddag ska det nog kunna bli lite välkommen-till-oss-bilder. Det ser ni väl fram emot folkens, jag ser fram emot att få visa upp det i alla fall. Vi ses om en stund.


DET GICK BRA, FAST...

... jag kommer inte få jobbet. Det var min standardreplik igår när folk frågade om anställningsintervjun. Och precis så var det faktiskt. Vi pratade igenom min CV och hon sa att hon var imponerad över att jag hunnit med så mycket trots att jag inte är så gammal. Sen berättade hon vad tjänsten skulle innebära och du kände jag direkt hur jag backade. Första gången vi pratade om det handlade tjänsten om att se till så att arbetet fungerade, att det fanns "manualer" för hur saker och ting funkade. Lite personalansvar skulle det vara men det var ganska mycket mer inräknat igår. T.ex. utvecklingssamtal, sjuksamtal och en massa annat ansvar eftersom att hon gjort om tjänsten efter att hon utlyst den.
Så intervjun slutade med att jag sa som det var, jag vet inte om jag ska stanna mer än ett år, jag inte varit på IKEA så länge plus att jag spontant känner att jag just nu inte vill ha så mycket ansvar. Hon höll med och vi kom överrens om att jag istället skulle få lite ansvar på något ställe. Hon behöver också hjälp innan den nya teamledern kommer in i jobbet.
Som sagt det gick bra, fast jag kommer inte få jobbet eftersom att jag inte vill ha det. Kändes lite dumt att gå på intervjun eftersom att jag inte ville ha jobbet i slutändan. Men det var inte så farligt eftersom att chefen sa till mig att hon åter igen såg min mognad eftersom att jag vågade vara ärlig och säga vad jag kände. Se där! ;)


THURSDAY I'M IN LOVE


Hann visst med lite höstshopping innan jag ska på intervjun. Skor, väska och plånbok, väldigt välbehövligt. En höst och vinter till med vita converse känns inte aktuellt och det behöver det inte vara heller nu när jag hittade nya boots på DinSko. Plånbok och väska från Esprit fick också följa med hem. NU ska jag börja spara pengar, hört den förut?
Nu blir det intervju och gårdagens hemlagade pizza får följa med i handen.


STOR DAG

Idag har jag något framför mig som jag inte riktigt funderat på och blivit nervös utan mer funderat på och blivit taggad. Jag ska nämligen på anställningsintervju för ett teamlederjobb på IKEA! Eftersom att jag inte har några som helst förväntningar på att få jobbet är jag inte så orolig eller nervös. Men visst jag har gått runt i veckan och tänkt på vad jag ska svara om de frågar vad som gör mig till en bra teamleder, mina svaga sidor och vad som kan föbättras på jobbet.
Men, inte för att jag inte tror på mig själv men kom igen, varför skulle en 21-åring som jobbat där fyra månader få så stort ansvar. Man ska aldrig säga aldrig men jag ser det mest som en grej jag kan lära mig något av. En intervju är ju ändå en intervju. ;)


SHOPPINGLISTA?

Lindex Shop Online -


Åh, vill ha denna väska! Kommer från Lindex och det bästa av allt är att den bara kostar 299 kr, perfekta höstväskan tycker jag. Får kanske bli en tripp ner på stan idag vem vet. Först Skype med Angelica och sen lunch. Bakar också bröd denna morgon men de blir inte så lyckade. Ser ut som två tillplattade stenar och det var inte riktigt det jag hade som förbild för dessa bröd. Förhoppningsvis går de att äta i alla fall.


SOVA!

Jag har fått en superskum knöl på armen, precis nedanför armbågen mot handen. Den är varm och stor som en femma ungefär plus att det gör riktigt ont om man tar på den eller ännu värre slår emot den mot något. Frågade Eric igår vad han trodde det kunde vara. Kände den första gången igår morse och tycker att en bula borde försvinna snabbare än på två dagar, den borde ju inte vara varm ännu i alla fall. Äh, svamel. Vad vet jag. Ont gör det i alla fall och om någon har ett tips på vad det kan vara hör gärna av dig. Känns löjligt att den skulle komma från att jag slagit i armen i sängramen när jag sovit, eller det kanske är så enkelt. Som sagt vad vet jag, men trött är jag! Vet inte ens var detta onödiga inlägg kom ifrån. Haha. Sov gott! :D


BEREDD

Idag har jag städat och donat för att kunna fota lägenheten och visa hur fint vi har det. Enda problemet med detta är ju att vi har en del kassar och väskor i hallen. Med tanke på att hallen inte är så stor består den faktiskt mestadels av kassar just nu för att vara ärlig. Jag hade ju kunnat lösa detta och lägga upp bilder innan jobbet börjar klockan fem men problemet är att lille Eric fått med sig nyckeln till jobbet. Så därför får välkommen-till-oss-bilderna vänta en dag. Men i morgon är jag ju ledig så då ska vi nog kunna få till något.


Sneak peek


BESVIKELSE OCH CORNFLAKESKAKOR

Detta började som en bra dag. En lång sovmorgon, lite städning och sen flyttade vi de sista sakerna från gamla lägenheten. När vi satte oss i soffan och började titta på SVTs valvaka var vi lite spända och tittade snabbt på början av programmet och fortsatte vidare till Robin Hood. Klart sevärd film men det var när filmen var slut som det blev riktigt spännande. Det är nog inte många som missat Lars Ohly reaktion på SVT.
Trots att vi inte bor i Sverige för tilfället är jag riktigt intresserad av detta val och blir så arg och besviken över hur man kan välja in Sverigedemokraterna i riksdagen! Jag hoppas innerligt att de inte får något inflytande, trots sina just nu 20 mandat. Jag glädjs åt det lilla och tröstäter en cornflakeskaka till. Vad det "lilla" är kan vi ta en annan gång.


FORSPEIL

Sitter här i vår lilla poängfotölj bredvid sex grabbar och mysförfestar lite. Det betyder alltså att de taggar för en utekväll och jag sitter med. Haha, kul kväll det låter som va? Faktiskt ganska trevligt men jag är på tok för trött för att tagga själv. Laddar för onsdag, då ska det bli Oscar Linnros på en klubb som heter Blå. Laddar också inför fredag, då är det löningspils för kundservice på båda Oslos IKEA-varuhus. Så om ni då tänker på hur ofta jag festar nu för tiden så kan jag behöva ladda! Sist jag var ute var för tre helger sen och då gick vi glatt hem tidigare. Så än en gång, jag behöver ladda.
Idag har jag och Eric varit på IKEA innan jag började jobba så nu är vår lilla lägenhet nästan komplett. Det saknas lite blommor, kläder och skor som vi fortfarande har i gamla lägenheten. Det ska vi hämta i morgon och sen kommer det bilder på nya lyan. Det blev ju aldrig några bilder på gamla lägenheten men strunt samma. Nu ser vi framåt! God kväll! ;)

Detta skrev jag för ca 2 timmar sedan, glömde visst posta det. Men nu är det gjort. Dags för sängen, god natt!


TILLBAKA TILL ÅTTA

Sist jag tittade på Ringaren i Notre Dame var jag åtta år och gick på fritids. Kommer ihåg att jag tyckte den var otäck. Har aldrig sett hela utan gick ut med en av fröknarna efter halva filmen. Det var mycket bättre.
Men nu ska jag alltså tillbaka till Disney-filmernas värld. Jessica hade med sin hårddisk igår för att kopiera lite filmer av Eric. Det visade sig att vi kopierade hennes också. Så nu blir det alltså Ringaren i Notre Dame, vem vet jag kanske stänger av efter halva idag också. ;)




FÖRTID

Nu ska jag en snabb runda ner till lilla staden. Eller rättare sagt svenska ambassaden ska få sig ett besök av lilla mig. Det är dags att rösta! Känns lite konstigt att jag ska iväg och vara med att tycka om hur Sverige ska styras. Inte för att jag bor i Oslo utan för att rösta är sådant som mamma, pappa och alla andra vuxna gör.
Nu ska jag iväg, snabbt, för sen blir det nog lite fika med Jessica!


Drar med mig passet, kameran och viljan att påverka! Haha, slagkraft i den bildtexten! ;)


TVHÖST

Något av det bästa med hösten måste vara att alla tv-serier kommer igång igen. Jag är lite av en serienörd och följer en hel del. Eftersom att vi inte har fyran i nya lägenheten ännu får det bli tv4play.se som står för Idol.
Haha, så långt hann jag skriva innan på 15 minuter. Svårt att skriva samtidigt som man tittar på tondöva människor. Jag håller mig till tittandet så kanske vi ses senare. ;)




STÄDGALEN

Idag har varit en lat dag samtidigt som jag har stått i som tusan. Har faktiskt städat vår ugn idag. De som bodde här innan har nog aldrig städat av vare sig ugnen eller plåtarna. Så jäkla äckligt och ganska trist att behöva städa efter någon annan. Testade först husmorsknepet med cola och folie från Rent Hus. Det funkade faktiskt helt ok på gallret. Testade däremot Cillit Bang och en vanlig svamp på sidgallren och det var ju mycket bättre. Så tvyärr naturliga (hur naturligt är cola egentligen?) husmorsknep för ugnen är ute och kemikalier är inne! Rent som tusan är det i alla fall! Tid har det tagit, fyra avsnitt av Design: Simon & Tomas och ca 2 timmar effektiv tid. Detta ska jag komma ihåg och därför torka ur ugnen med jämna mellanrum!



Lite före och efter, inte riktigt men ni ser ju hur det skiner på sista bilden!


FÖRSTA MÅLTIDEN


Trots att det är saker lite över allt (oväntat när det gäller oss eller hur, haha) tycker jag att vi har varit skitduktiga idag. Vi gick upp lite efter åtta och har sedan dess kört saker till nya lägenheten, installerat internet och jag har dessutom hunnit jobba. Och som ni ser på bilden har vi också ätit vår första måltid i nya lägenheten som egensambos! Det var visserligen inte mer exotiskt än kebab men vi satt vid vårt nya köksbord, på våra nya stolar och framför allt i vår nya lägenhet.
Nu tycker Eric att jag ska "sno ihop" detta inlägg eftersom att det är filmtajm på gång. Första filmmyset i nya lägenheten, haha. Det blir många första nu. I morgon blir det harrytur (shoppingresa) till Sverige och svenska simkortet hänger med om någon är sugen på en prat. Vi är väl där från klockan ett skulle jag tro.
Som sagt sno ihop, ha en bra kväll så ska jag ha första filmmyset nu! :D


FLYTTLASS

Idag går det, flyttlasset till nya lägenheten alltså. Vi har packat ihop kläder, prylar och delat lika med grabbarna om grejerna vi köpt gemensamt. De fick kaffebryggaren mot att vi fick brödrost och köksvåg t.ex. I slutändan blev det nog ganska rättvist ändå tror jag.
Kameran kommer vara med idag, glömde ju den hemma sist jag lovade det. Men idag måste den med, för hemma kommer ju vara på Carl Berner efter dagens ansträngning. Vi ses bland kartongerna!






IKEA ÄR FÖR SVENSKT

Hade en kund på jobbet som muttrade lite om IKEAs ursprung. Konvensationen gick ungefär såhär:

Kunden, en man, kommer fram med ett papper på vad han ska hämta på lagret.
Jag - Skulle jag kunna få se ditt kvitto också?
Kunden - Kvitto? Jag har inget kvitto!
J - Jag måste har kvittot för att kunna lämna ut dina varor.
K - Men jag betalade i självbetjäningskassa och där får man inget kvitto.
J - Kvittot kommer efter din betalning gått igenom, precis under skärmen. Men om du missat ta det kan du hämta en kopia hos kassaansvarig som står mitt emot kassorna.
K - Så jag måste tillbaka till varuhuset för ett kvitto?!
J - Ja, tyvärr.
K (vänder sig om, suckar högt) - IKEA är alldeles för svenskt!

Vad han menade med det fick jag inte fram. Han hade ju i och för sig rätt eftersom att IKEA är från Sverige och många i kundservicen är svenskar. Efter ett tag kom hans fru tillbaka med kvittot som hon hämtat hos kassörskan. Hennes man som hade glömt ta kvittot när han betalade fick nog lite skit av henne. Haha.


REN LÄGENHET

Satt och letade lite efter små städtips för vår storstädning i nya lyan i morgon. Kom av slump in på TV4 och Rent hus och det var det bästa jag kunde gjort. Vilka städdamer de där två är! Om allt funkar lika bra som de säger är de mina nya städförebilder, mamma du är grym men dessa damer kan allt! Haha.
Har nu en och en halv sida med beskrivning på hur jag ska gå till väga för att städa ugn, ugnsgaller, fläkt, micro m.m. Konstigt nog ser jag fram emot att stäa i morgon. Men först blir det sängen och jobb tidigt på VUF1. Köpa madrass står också på programmet men sen, sen ska jag städa som aldrig förr! Kameran ska med det lovar jag.

Kolla in alla grymma städtips här, i morgon ska det utvärderas!


SÅ MYCKET INTRESSE I ETT PAR NYCKLAR

Idag har vi varit och skrivit kontrakt för nya lägenheten. Dessutom fick vi nycklarna idag. Väldigt tidigt och vi var allt lite oroliga att vi skulle behöva betala extra mycket hyra eftersom att det är hela 25 dagar kvar i september. Men nej då, en halv hyra för september var allt han ville ha. Så i morgon blir det att flytta dit en säng och städa. Till helgen blir det Sverige-resa för att bunkra upp med basvaror. Sen är det dags att flytta på riktigt!
Så den 8 oktober är det troligvis inflyttningsfest kombinerat med besök från hela Sveriges avlånga land. Det kommer bli topp. :D


VILKET GÄNG ÄR NI? SEX?

Berättade både igår och i lördags att jag träffade Jessica i lördags. Fick dessutom Jessicas härliga kompisar på köpet och vi hade en toppen-snoppen-dag! T.ex. kom det fram tre norska gutter och pratade med oss helt utan anledning. De tyckte bara att vi såg ut som en coolt gäng de ville snacka med. Jessica frågade vad de ville sälja men de var nog bara trevliga. Vi fick reda på att den ena killens största dröm var att ha en egen kebabvagn! Haha.









(Alla bilder är tagna av mig om inget annat står, kopiera inte utan att fråga!)


GLÄDJE ÄR ATT KÄNNA LÄTTNAD

Idag har det i alla fall varit så! Vi har nämligen varit runt i Oslo och kollat på en egen lägenhet idag. Kollektiv i all ära men något eget kommer kännas bra. Totalt sett femte lägenheten vi kollat på föll vi pladask för. En tvåa på Carl Berner kommer snart att bli vårt hem. Den lättnaden som vi båda kände efter att hyresvärden ringde och berättade att han ville ha oss som hyresgäster var så skön. Ett stort problem mindre. Kolla här för att se annonsen.
Visst, den är dyr men det var också det enda negativa som vi skrev upp på plus- och minuslistan efteråt. På plussidan däremot skrev vi stor, strömmen är inkluderad (det hade annars lagt på en del på priset nu under vintern), vitvaror och tvättmaskin följer med, fräsh, centralt, jag kommer enkelt till jobbet, soffa finns kvar i lägenheten (inte snyggaste men bekväm och en kostnad mindre), tillräckligt stor garderob och en bod som ligger tvärs över korridoren där vi kan ställa städgrejer så slipper vi ha dem i lägenheten. Ja, ni förstår. Jag skulle kunna hålla på hur länge som helst. Men det ska jag inte, kolla in bilderna istället.



(Lånade från finn.no)

Förutom detta har helgen varit underbar. I fredags stack vi ut på byen direkt efter jobbet och igår var jag i stan med Jessica, Marie och Karin. Drack kaffe på Aker Brygge, åt mat i parken, jag hittade gummitsövlar på Skopunkten för 199 kr och sen var vi hos Jessica på kvällen. Sov en stund i hennes soffa, sen blev det mat och film och då kom Eric också. En underbar helg med massa mys och skratt. Precis som det ska vara när man är ledig!


LA STADA

Nu är det dags att slita sig från bakislördag och göra detta till en festlig dag. Haha, överpositiv? Kanske lite, men det ska fan inte bara sittas i soffan hela dagen. Nu drar jag mig mot Jessica och Karl Johan i jakt på ett par gummistövlar som inte kommer ruinera mig. Med det kriteriet låter det som att jag kommer hem utan men jag ska leta mitt bästa. Bästa språket idag, skyller på gårdagen. Jobba till 23.15 och sen fixa smink, kläder, hår och förfesta innan det var utgång två timmar senare sätter sina spår. Kul hade jag och värt det var det verkligen.
Nu sliter jag mig, drar på mig min nya Black Sabbath-tischa (Jonathan rensade sin garderob), rutig kavaj och halsduk. Jag är redo!




ÄR DET EN VANLIG DAG?


No, no, det är det inte. Idag fyller nämligen lilla pappa år! Grattis älskade pappa! Hoppas ni har det bra i Ystad. Stor kram från Oslo

DET GÅR FRAMÅT

Har precis varit på lägenhetsvisning på Grönland. En jättefin lägenhet som låg centralt, lite dyr hyra men vi får se hur vi gör. Fick nämligen ett telefonsamtal från en kille med en tvåa som Eric ska titta på idag. Fanns inga bilder på nätet men han verkade intresserad av oss. Ickerökare och svenskar, det är grejer det. Han lät extra nöjd när jag berättade att vi bott här ett år och att båda hade jobb. Så vi får väl se. Eric ska ta med sig kameran så att jag kan få se om det är något att ha. Den blev ledig tidigast 15 september och senast sista september och det hade ju passar oss toppen!
Nu ska jag på nästa stora moment för dagen, intervjun med chefen. Wish me luck, berättar hur det går sen! :D


Lägenheten jag drog med Rikard till idag, fin men dyr.


TEMA FLYTT

Min tid spenderas genom att göra tre saker just nu känns det som. Jag sover, jobbar och oroar mig. Allt jag tänker på är hur det ska gå med jobbet och fastanställningsintervjun med min chef idag plus att jag tänker en hel del på lägenheter. Är nog lite av ett kontrollfreak. Inte när det gäller saker för dem sprider jag ju överallt men när det gäller saker som jag egentligen inte kan styra. Blir tokig av att inte veta, det är ju inte direkt dagens middag vi snackar om! Men det är inte så mycket jag kan göra som sagt. I förrgår mailade jag och Eric till 37 olika hyresvärdar med lägenheter vi hittat på finn.no. Fick några svar igår så idag blir det två visningar och till helgen blir det förhoppningsvis lite fler. Det är väl allt vi kan göra, visa intresse och beskriva oss som det lugna par vi är. Haha.
Nu blir det dusch, frukost och sen ska jag dra med mig Rikard och kameran på visningar eftersom att Eric jobbar.


Kaoset innan vi möblerade och fick ordning i vår härliga lägenhet, längtar faktiskt lite till kaoset nästa gång man precis flyttat in!


RSS 2.0