TURKOSA DRÖMMAR



Rosévinet står i kylen och skorna i hallen. Ikväll blir det att kalasmysa (inget stenhårt dansande med andra ord) i dessa godingar. Kapet från Rom ska äntligen få komma ut och se stora världen. Det blir en bra valborg. 


FÖR DET ÄR FREDAG, HURRA HURRA!




STORA PLANER



Idag när Eric kom hem från jobbet satte vi oss av någon anledning i olika rum. Inte för att vi var arga eller osams utan för att vi inte skulle störa varandra när Eric ville titta på South Park. När Eric kom in i sovrummet efter en stund så var han riktigt nöjd och sa Jag har hittat riktigt billiga biljetter till USA-resan. Det roliga var att vi båda satt och sökte på samma saker i olika rum.
Istället för det satte vi och sökte flygbiljetter, la upp en plan för var vi ska åka, dagsbudget och så vidare. Ihop och i samma soffa ska tilläggas. Känns som att vi har riktigt koll på läget vilket är superskönt! Låter knäppt att säga det men jag hoppas att de nästa fyra månaderna går riktigt fort och att det blir september snart! 


RÄDDAD FRÅN BÖTER



Utanför vår lägenhet har de satt upp skyltar för att de skulle städa gatorna idag. Skyltarna sa att ingen fick parkera där förrän i morgon. Eric som missat skyltarna blev lite förvånad när han hörde städbilen på gatan. Han fick jäkla bråttom att flytta bilen vilket var riktigt tur. En timme senare stod det tre bärgningsbilar och flyttade bilar. Det stod också en lapplisa som bötade bilarna som lite salt i såren. Skönt att slippa det. 


BLAND SUSHI OCH BLEKNING

Fixade ju håret på mamma i måndags innan vi åkte tillbaka. Var lite orolig ett tag men det blev förvånansvärt bra. Inte lika mycket guldlock som när vi försökte förra gången. Dessutom hann vi med att göra egen sushi med mammas Tupperware-formar. Ganska stor skillnad på de jag gjort innan. Lite fusk att göra med formar kanske men det blev ju riktigt gott och otroligt snyggt!
Så slutsatsen; jag har en känsla av att jag får komma hem igen. ;)



SLINGOR

Det har blivit dags för det jag oroat mig mest för denna helg. Nej, det är inte att åka tillbaka även om jag gärna hade stannat kvar i Ljungby. Jag ska färga håret på mamma. Eller nej inte färga, för det kan jag. Men vi ska bleka/slinga hennes utväxt. Vi får väl se hur det går. Kanske inte får komma hem igen. Haha. 


FÖRMIDDAGEN I BILDER




GODMORGON, GODMORGON!



Tittar man ut ur sovrumsfönstet på Olofsgtan i Ljungby runt halv fem en sen lördag/tidig söndag ksn man se hur solen är på väg upp. Det vore himla mysigt om man skulle gå upp nu men jag ska ju sova! Stiga upp strax efter nio är det som gälller i morgon också.

Detta skrev jag visst i natt runt halv fem. Hann aldrig spara utan somnade nog ifrån datorn.
Nu ska jag snart iväg. Det är frukostdags på Roddys med de bästa tjejerna i Ljungby!


SUMMERING: KÄRLEK



Idag har varit en sådan tokigt bra dag! Hann självklart inte med allt jag skulle göra idag men en massa kärlek har jag fått. Det är en dag som denna man kan fylla på lyckokontot lite. Ett bra-att-ha-konto som behövs ibland. Elin tog ett underbart initiativ till rosépicknick i Hembygdsparken. Jag vill bara säga vänskap 2.0! Det är något jag är bortskämd med. För mer härliga bilder kan ni knappa er in hos Elin.
Har också fyllt på kontot i form av påsklunch med mamma och middag hemma hos pappa och Git. I morgon bär det av till Tylösand och jag känner att kontot kommer vara väl påfyllt när jag summerat morgondagen också. Var så säkra. 


PÅSKEFERIE I L-TOWN


Tänkte bara meddela att jag och Eric idag anlänt till Ljungby för att ha en riktigt mysig och fullspäckad påsk. Nu sitter jag i världens bästa bäddsoffa. Kanske inte den mest bekväma men den är helt klart bäst för att den står i mammas vardagsrum, så det så!
I morgon står följande på programmet; packa in och skicka alla Tradera-kläder, hjälpa mormor att skriva ett brev på engelska, fixa nytt pass, äta påsklunch med mamma, åka till Audio Video och kolla på kameraobjektiv, hälsa på hos Erics föräldrar för att de passar hans underbara brorson, gå på systemet, ha picknick med Elin och Lena och äta middag hos pappa och Git. Har säkert glömt något jag skulle dona men hoppas att det kommer fram under dagen. Kanske vi ses?


NACKDELAR MED ATT INTE TÄNKA EFTER

Sitter och mailar som en galning hemma i min Ikea-fotölj. Mitt kopiera-klista in-finger börjar redan bli trött och det är nu jag frågar mig själv varför jag skulle sälja en massa saker på Tradera. Eller i alla fall varför jag inte sparade ett automatiskt mail som de mer rutinerade Tradera-säljarna hade gjort. 24 "vinnarmail" tar en ganska bra stund vill jag meddela. Så dagens tips, ska du sälja mycket på Tradera träna upp fingarna innan eller skaffa ett automatiskt mail. Det hade suttit riktigt fint nu. 



Men, fördel med att sälja saker på Tradera måste ju vara den tusenlapp vi tjänat på gamla kläder vi annars skulle skänkt. Det blir lagom till matshoppingen vi ska göra innan vi åker hem efter påsk. Katching! ;)


TITTUT



Idag har jag spanat på ett nytt objektiv till kameran. Vi får väl se hur generösa de är på de norska skattekontoren, det kanske kan bli en ny leksak. 


SENSATION


Igår var det många i Oslo som var galna och gick runt i helvitt. De var på väg till Telenor Arena för en helkväll av musik, dans och 20 000 vitklädda människor. Jag var inte en av dem. Istället var det lite inflyttningsfest hos Jenna och hennes roomies. Lite mer min stil. Plus att jag mår toppen idag, det gör nog inte alla de vitklädda.

Vill bara meddela att vår grillkväll i fredags var riktigt lyckad. En väldigt trevlig skara samlades runt vårt lilla köksbord och citronpajen gick att äta. Såg inte riktigt lika fin ut som Leilas men den imponerade på tjejerna ändå. 


TUSANS CITRONER!

Tänkte att jag stolt skulle skriva om att jag gjort egen lemon curd idag, men ikke! Blev inte så stolt, mer förbannad. Den ville aldrig tjockna! Tror att jag vet vad problemet var men det hjälper inte mitt sårade bakhjärta just nu eftersom att jag vet att jag måste göra om den i morgon innan jag går till jobbet. Tur att affärerna öppnar klockan sju här omkring! 


ATT TÄNKA TILLBAKA


För exakt fyra år sedan på minuten satt jag på en nattklubb i Prag och kysste en kille jag aldrig snackat med innan den kvällen. Man skulle kunna säga att jag var fast ganska så med en gång. En hel hemresa med buss satt vi tillsammans och jag kommer så väl ihåg folks reaktioner. Hur tusan kunde de bli tillsammans?! Ja, det kan man fråga sig men nu är vi här. Sambos i Oslo fyra år senare. Hur gick det till?
Jag har inget bra svar på den frågan. Däremot kan jag säga att det inte är den sista årsdagen vi firar. Det kan jag garantera! 


SELVANGIVELSE,VAD?!


Fy tusan, då har jag "norge-deklarerat". Värre än det sämsta norge-skämt du kan tänka dig vill jag påstå. Herregud vilken soppa. Känns som lotto med tanke på att jag knappt vet vad jag fyllt i. Tro inte att jag bara struntat i att sätta mig in i det för att jag är för lat. Det går bara inte att förstå! Det finns ett avdrag för utländska arbetare som man ska lägga till innan man skickar in deklarationen och för att förstå vad det innebar började jag googla. Precis när jag tänkte ja men så måste det ju vara hittade jag en ny forumtråd som ställde till allt. Nu har jag rätt och slätt chansat lite och hoppas på att det blir bra. Jag har i alla fall koll på vad jag ska få tillbaka utan detta utlänningsavdrag.
Vi kommer märka hur det går i slutet på juni om jag får tillbaka skatten i första rundan. Då lär ni också märka om jag blev nöjd eller missnöjd med vad jag ska få tillbaka. 


NJUTER


Jodå, man har det ganska bra ibland vill jag påstå! Sitter på balkongen i t-shirt med en is-chai och njuter av solen innan den går ner bakom huset mitt emot. Idag har jag varit på Biltema och införskaffat oss en minikolgrill. Grillen, en flaska tändvätska och en kasse grillkol släpade jag hem från jobbet idag. Trots att det var lite tungt sista biten kommer det vara så värt det när vi sitter och känner doften av grillat ikväll. Mm, man har det bra!


STORA VÅRRENSNINGEN


Jag ska erkänna att jag är så imponerad av mig själv idag! Min garderob har krympt skulle man kunna säga. Jag har rensat och rensat. Så pass mycket kastat blev det att jag kunde få ner mina kläder i sex trådbackar istället för sju. Eric blev glad, han fick en extra back och lite mer ordning.
Lina och Erika blev nästan lite rädda att jag kommer ångra mig när jag gjort mig av med allt men det tror inte jag. Erika gick hem med en kavaj och en t-shirt och Lina med en kjol som skulle åkt till UFF annars. Så lite glada är de nog allt, hehe.
Det som inte skulle kastas eller skänkas skulle säljas på Tradera. Det har varit min syssla ikväll. Totalt 47 annonser blev det med både mina och Erics kläder. Vem vet, vi kanske kan tjäna lite på det.
Nu är det dags för sängen. Upp och börja jobba klockan åtta i morgon. Sov gott. 


SÖNDAGSSYSSLA



Idag ska min garderob få sig en ordentlig rensning! En massa ska skänkas och en hel del ska ut på Tradera. Frågan är bara hur mycket som kommer bli kvar när jag ska ta bort allt jag inte använt sen jag flyttade upp till Norge. Det kommer bli en hel del känner jag på mig.


FREDAGENS RESULTAT



Vill inte vara negativ men köpt sushi vinner, utan tvekan! Inte hänga läpp för det, med lite övning ska vi nog få till det. 


SUSHIKOCK?

Nu ska jag slänga mig på bussen till Jenna för att laga sushi ikväll. Det kommer bli toppen, eller? Spännande i alla fall. Lovar att rapportera om hur det gick.

RÖDLUVAN



Med ny hårfärg och ny jacka sticker jag till kollektivet på Frydenlund för att underhålla dem lite. Okej, behöver nog mest underhålla mig själv och tror att de kan hjälpa till med det. Håret är inte så mörkt som det ser ut på bilden. Ska fixa en bättre efterbild. Det lovar jag.
Btw Sanna, din Monki-jacka var så jäkla snygg att jag inte kunde hålla mig. Var tvungen att ha en! Lovar att försöka undvika den nästa gång vi ses så att vi inte ser likadana ut, haha. ;)


DET ÄR SÅ HÄRLIGT ATT GÅ I SOLEN, SOLEN!

Idag har jag varit ledig. Sov jäkligt dåligt eftersom att jag var beredd på att jobbet skulle ringa och fråga om jag ville jobba. Det gjorde de inte men när jag fick ett sms klockan åtta kändes det som att jag varit vaken länge. Somnade visserligen om efter det men var ändå lite på min vakt.
Rebecka och jag drog till gymmet vid elva för att träna och sen hann jag med en spontan shoppingrunda med mig själv. Ett på shorts, en ny jacka och ny hårfärg fick följa med mig hem. Bra att jag inte ska träna på Worlds Gym längre. Blir lätt att man tar en runda inom någon butik innan man åker hem, inte bra för plånboken men bättre för humöret.
Så efter att jag färgade håret och åt lunch hade jag inte så mycket att göra. Nya pressomuggen från Bodum testades. Köpte den i Rom för halva priset från hemma. Kul att man kan åka till Italien och funda saker från Norden. Att nordiska produkter sprids gillar vi. Dessutom har jag äntligen börjat läsa Andreas Carlssons bok. Hittills verkar den helt ok. Satt en stund på balkongen i solen, men min kaffekopp, solbrillor och bok. Sämre sätt att spendera en ledig dag finns ju.


SOMMAR, ÅH SOMMAR

Från mammas köksfönster en solig dag i juni förra året såg det ut så här. Då var läget helt annorlunda än nu. Jag hade aldrig haft semester på riktigt. Visst, ledigt från Roddys två veckor på en sommar utan betalt hade jag väl. Men det räknas inte som riktig semester när man fått semseterersättningen under hela året. Det är något visst med att vara ledig men ändå veta att man får betalt. Håller ni inte med?
Detta året ska jag i alla fall få semester på riktigt! Och jag är ganska nöjd med mina semesterveckor också. Hoppas bara att vädergudarna är på min sida så att jag kan ligga och päsa i Tylösand en massa. Så för er som vill umgås med mig, bocka av några dagar i veckorna 29, 32 och 33. Då ska det bli mys!
Nu ska jag däremot mysa ner mig under täcket. Märkte visst att klockan blivit över två. Tur att man inte börjar jobba förrän klockan elva i morgon. Endel har det bra...

BILDKALAS

Hittade precis en kul grej på Facebook som kommer hjälpa mig att visa våra Rom-bilder för er. Har lagt upp en del kort där och för er som inte har Facebook eller kommer åt mina bilder så kan jag dela med mig av dem ändå. Himla smart tycker jag. Klicka in er här och tryck på bilderna för att förstora dem. Klicka sen bara på pilarna för att komma vidare. Det var väl en bra idé? Underlättar lite för mig när jag inte behöver lägga till alla bilder manuellt här. Lite lat får man allt vara.
Nu ska jag och Eric snart dra till gymmet. Idag ska jag som aldrig varit en löpare utmana löpbandet. Wish me luck!

DANCING QUEEN

Haha, jag har precis bjudit på en riktig föreställning för mina grannar. Någon som letar efter den perfekta fredagsunderhållningen? Här är jag!! Spotify på högsta volym och en tom lägenhet, vad gör man? Jo, Sarah is dancing like nobody's watching. Enda problemet var att någon gjorde det. Haha, bjuder på den!

TJUVTITT

Det är inte lätt att välja ut vilka bilder man vill visa när man har 207 stycken att välja på. Och ja, det blev verkligen 207 efter att vi rensat ut dubletter och de dåliga korten. Det kommer mer...

VILKET ÖS

Igår landade vi hemma i Oslo efter några helt underbara dagar i Rom. Vi har sett så mycket, tagit så mycket kort och har en massa att berätta att jag inte vet var jag ska börja! Ska sätta mig idag och kolla igenom korten. Sen ska jag dela med mig det lovar jag. Kan spoila lite, vi har träffat påven! Ok, vi har sett Mr Pope med våra egna ögon och jag är ganska säker på att han såg oss också...
Det var i alla fall ingen lugn hemmakväll i soffan för min del när jag kom hem igår utan drog till kollektivet på Frydenlundsgata som ska bli en person kort. Annie flyttar hem till Ljungby idag. För att göra sista kvällen extra speciell bar det av till Rockefeller för konsert med Tove Styrke och självaste The Ark. Det var garanterat, utan tvekan årtiondets konsert. Vilken energi, vilket ös! Det är helt otroligt. The Ark gick på scenen runt 21.15 och när jag kollade på klockan när allt var slut stod hon på 00.20! De öste alltså på i tre timmar och man bara önskade att det inte skulle ta slut. Filmade en lite snutt och om det går att höra/se något ska jag försöka få upp den här.

RSS 2.0