SOM I ROMANTIK

Jag ska dröma mig bort med senaste numret av svenska Cosmopolitan, ja man kan köpa den i Norge. Bläddrar till innerhållsförteckningen och det kan ju knappt bli mer perfekt, en romantisk guide till Rom. Så nu ska jag verkligen drömma mig bort. Det har jag förtjänat efter att jag var och tränade (!) idag efter jobbet. Kommer nog inte vara lika glad i morgon dock med tanke på att mina triceps känns riktigt trötta och laddade för en sju-helsikes träningsvärk!

TAJT MED TID

Sitter i soffan med den där härliga känslan i magen, lite nerver blandat med förväntan. Om en stund kan de vara mina! Nu är det bara tolv minuter kvar. I'll be back..!
Uppdate: JAG FICK DEM! Har precis köpt ett par Ray Ban Clubmasters för 810 kronor. Visst, man kan inte köpa lycka för pengar men jag kan sannerligen köpa brillor som jag kommer vara glad i hela sommaren! ;)

JAG ÄR INGEN BANANSVENSK!

Det ska bevisas genom att det ikväll blir utgång med mina härliga tjejer från jobbet. Jag har gjort mig iordning utan att behöva dela dusch, badrum och spegel med 15 personer och jag har då tusan inte sett några kackerlackor häromkring. Istället glider jag omkring i min (ok, vår) lilla mysiga tvåa och har det hur bra som helst. Bara så ni vet! Nu ska denna icke-banansvensk dra sig ner mot tunnelbanan med en flaska vin och ha det toppen. Ha en underbar kväll mina vänner!

GRÅTKALAS

Herregud! Jag har fått ett nytt favoritprogram; Sofias Änglar på Kanal5. Helt otroligt vilket fint program! De hjälper familjer som på något sätt har råkat ut för olika saker och har det jobbigt. Saker som sjukdom, familjemedlemar som gått bort och så vidare. Så fint och sorgligt på samma gång. Ni kan ju tänka er mig som gråter till i princip vad som helst. Jag sitter ju med nästdukar i handen och kuddar i famnen. En riktigt rekommendation, men glöm för tusan inte näsdukarna. De kommer du behöva!

NYA SKOR

Åh, jag vet att jag inte ska lägga en massa pengar på shopping nu när vi bokat resan och allt. Men jag kunde inte låta bli att fixa till ett par nya skor idag. 250 kronor är faktiskt inte så mycket i det stora hela. Plus att jag gör allt för att bota min vårlängtan lite. Ska hämta dem hos en tjej som köpt dem på Nelly men inte kunde ha dem, därför blev de 150 kronor billigare. Så på onsdag är de mina, då kanske ni kan få se dem på mina fötter men idag får ni nöja er med en annan bild. Titta och njut, Eric kommer med all säkerhet tycka att det är "horskor" (ursäkta språket men vi har inte riktigt samma smak). Men, vad gör det om hundra år när allt kommer omkring?




INSPIRATION

Tar och tittar på lite Änglar och Demoner för Rom-inspiration. Kanske inte visar så mycket men det är en start. ;)

MÖTA VÅREN I...

Ok, gårdagen var inget bra men det höjdes en hel del framåt kvällen. Det blev soffmys med världens bästa Eric och några avsnitt av Life. Lejonen är helt klart min favorit, det är fina djur det.
Men sen spontanshoppade vi lite. En spontan shoppingtur som tar oss långt för bara 3 000 kronor. Nu kan jag inte dra ut på det längre, vi ska till Rom! Jag och Eric ska möta våren i Rom på vår semester och det ser jag så mycket fram emot. Tror att denna morot är precis vad jag behöver för att orka med resten av vintern och vara pigg och glad när våren kommer.
Tänka sig vad billigt det kan bli om man bara letar lite förbi alla paketresor. 900 kronor kostar flyg tur och retur för båda, det blir Ryanair från Rygge flyplats. Sen ett hotell som kanske inte har högsta klass men det ligger hejdundrande centralt, vi får frukost och behöver inte dela badrum med någon annan. Precis det vi önskar och för 1 865 kronor för fem nätter kan man inte begära så mycket mer. Sen blir det runt 500 kronor för flygbussen från Oslo till Rygge och tillbaka.
Det är cirka fem veckor kvar till vi åker så jag kommer bli en Rom-nörd nu! Ska googla, anteckna och lära karta. Allt för att veta precis vad vi vill göra och sen kunna spontana utan måsten. Åh, detta är en bra dag!
Dit pilen pekar ska vi bo, ligger riktigt nära stationen där Roms tunnelbanesystem korsas. Lätt att ta sig runt med andra ord.



LEVA I NUET?

Ibland blir jag otroligt rastlös. Så rastlös att jag bara vill resa mig och sticka iväg, komma igång med allt jag planerat! Har ju så mycket planer för framtiden, resan och plugg är det som drar mest. Känns så jäkla surt att behöva sitta fast här ett år till bara för att pengarna inte finns ännu. Sen kan vi inte åka när som helst, man vill ju inte bila genom USA när det är vinter och en massa snö ute, eller hur?
Har så svårt för att njuta här och nu eftersom att jag bara kan tänka på hur bra det ska bli sen. Hur bra det kommer vara när vi sparat ihop alla pengar vi behöver. Hur bra det kommer vara när jag sitter där i skolbänken och lär mig en massa om saker som verkligen intresserar mig. Hur glad jag kommer vara när jag sitter i Sverige med en Iphone (löjligt att jag ens tänker så!). Hur bra det kommer bli när jag väl kommit igång att träna och framför allt hur bra det kommer bli till sommaren när det är varmt, skönt och jag är vältränad! Jag är inte gjord för att leva i sex månaders igloo! Trots att solen skiner, som idag, hjälper det inte. Finns alltid något att klaga på, det är svinhalt så det är varken skönt eller kul att gå ut och gå en långpromenad. Vill inte dra med mig skidorna till backen för att jag ska ha en stenhård budget om vi ens ska komma någonstans.
Blääää, idag är en downdag! Hjälper kanske inte att jag sitter och lyssnar på låtar som Hugger i sten eller Fix you men det är bara så det är idag.
En glad Sarah efter en härlig dag på Holmenkollen i höstas



LOVE IN A BOX

Okej, då är det bestämt! Min sambo är irriterande underbar! Här går jag omkring och tänker att vi inte är något par som uppmärksammar alla hjärtans dag speciellt mycket, snarare är vi på andra hållet. Men nej då, Eric har en riktigt romantisk ådra också. När jag kom hem från en lång dag på jobbet efter en timmes övertid (samma kund i en och en halv timme som hade problem med sitt kök) och var ganska trött såg jag en bukett rosor och en plåtask på köksbordet. Gissa om jag blev både piggare och på bättre humör. Dessutom blev jag väldigt överraskad, inte alls vad jag väntat mig även om jag kan tänka mig att han skulle göra något sådant. En underbar pojkvän är vad jag har, det är en sak som är säker!
Ta hand om er nu allihop, och njut in i de sista av denna (tydligen, haha) kärleksfulla dag! ;)

VINTERSOL

Idag har det varit sådant underbart väder! Lite tråkigt att jag jobbat mestadels av tiden när solen varit framme men jag fick se lite av den. Dessutom fick jag se en underbar utsikt från vår hyreshusets takterrass som jag vill dela med mig av. Dessutom var ju jag där uppe. ;)

FÖRSÄKRAD?

Det brinner i ett hyreshus bara några hus från vårt! Inte så nära så att det kan sprida sig men tillräckligt nära för att jag kunde se lågor och tjock svart rök som kom ut ur stängda fönster. Har aldrig känt den lukten tidigare men som sagt det är tillräckligt nära! Något av det som är mest obehagligt för oss (mig och Eric) som bara kan se på när folks liv säkert blir förstörda är att det är en sådan påminnelse på att vi ska skaffa oss en försäkring. Dramatiskt jag vet, men nästa hus kan ju lika gärna vara vårt. I morgon blir det av, det blir verkligen av på riktigt. För hörni, det brinner i ett hyreshus och jag kan se lågorna!

EFFEKTIVT

Igår när jag kom hem låg jag och Eric och planerade vår resa. Ok, planera var väl kanske att ta i men vi kollade på kartan om vilka platser vi vill besöka. Sökte flygbiljetter och kollade vad bilhyra skulle gå på gjorde vi också. Det är så skönt att kunna ha ett mål nu. Visserligen är det inget nytt att vi vill härifrån för att resa men efter igår kväll känns det lite mer verkligt. Så det blir till att sätta upp budget och grejer denna vecka. Nu ska det sparas!
Dessutom har jag gjort något mer idag. Jag har googlat och läst om en massa hudterapeututbildningar. Fast det har mest gjort mig nojig. Den utbildning jag har siktat in mig på har en massa antagningsprov. Ett praktiskt och ett teoretiskt plus att de säkert ska ha intervju också. Intervju lär ju inte vara några problem men prov låter jobbigt. Känns som att man kanske ska plugga lite innan dessa antagningsprov. Men det behöver jag ju egentligen inte oroa mig för nu eftersom att det är mer än ett år tills det är aktuellt. Däremot har jag tänkt långsiktigt och idag ställt mig i bostadskö i Stockholm. Lika bra att vara tidigt ute med tanke på att det stod på hemsidan att de flesta som fick lägenhet under 2009 fick det efter 2-6 års köande. Så då är det på tiden känner jag!
Riktigt bra jobbat av mig idag tycker jag. Planera framtid och tänka långsiktigt, det är inte dåligt för att vara klockan halv elva en tisdagsförmiddag!

PÅ VÄGARNA

Sitter på en buss som inte alls är full. Det är riktigt skönt och jag hoppas att det kan hålla sig såhär och att det inte blir knökat efter Göteborg. Känns helt ok att åka tillbaka denna gång och det beror nog på en massa saker. Till exempel så har jag inte träffat Eric sen i torsdags morse även om vi pratat i telefon lite varje dag. Det är ju också så att Ljungby har blivit kompistomt denna helg. Nu har alla flyttat till nya städer och nya äventyr. Det är vi glada för eftersom att det blev lite kalas i helgen, berodde visserligen också på att Äcka fyllde år.
Tack till alla jag fått träffa i helgen, det är ni som gör att jag vill komma hem och hälsa på. En massa kärlek till er!

TID ÖVER

Åh, så mycket tid jag har idag. Känner att detta är en bra dag. Nu ska jag hjälpa mamma att diska och sen blir det lite överraskning till henne tror jag. Får se om hon gillar att jag möblerar om när hon är och jobbar...

HEM-HEMMA


Jag och lillebror passade på att få ha lite mys i soffan när mamma skulle fota för en tom ram på jobbet

Nu sitter jag i bäddsoffan hemma i mammas vardagsrum. Helknäppt att det känns som att jag aldrig varit borta när jag kommer hit. Igår när jag skulle sova började jag tänka på vad tusan gör jag i Oslo egentligen när jag skulle kunna vara här? Någon sekund var jag supersugen på att bara stanna här! Men så började jag fundera vidare, vad skulle man göra? Nu flyttar ju de sista av de nära vännerna som bott här, Äcka till Malmö och Elin till Växjö. Så nej, jag stannar nog i Oslo ändå. Jag hade nog börjat klättra på väggarna efter ett tag.
Men missförstå mig inte, jag är så nöjd över att vara hemma denna helg. Idag ska jag hinna med systemet, möblera om lite kanske, ta en fika eller två, hälsa på Erics föräldrar och sen ha fredagsmys. Haha, och jag som var rädd att jag inte skulle ha något att göra idag. Så fel man hade där.

UTTRÅKAD

Har kommit ungefär halvvägs nu. Det är tre timmar kvar och jag har kommit över gränsen för ett ganska bra tag sedan. Men det är såååå tråkigt att åka buss. Tror att jag kollat facebook minst 15 gånger och redan plöjt igenom tre avsnitt av CSI. Så med detta bussåkande i tankarna har jag kommit på vad jag ska ordna när jag bli "stor". Antingen så får jag se till att någon uppfinner en telepatigrej så att jag kan komma hem genom att bara trycka på en knapp, vilket kan blir lite svårt. Eller, detta är nog det bästa, så blir jag svinrik och skaffar mig ett eget jetplan som kan landa ute på Feringes lilla landningsbana. Då hade man varit hemma vid denna tiden. Måste bara komma på hur jag ska bli så rik...
Första bilden på nya brillorna också. De gillar jag bara mer och mer. På jobbet fick jag en komplimang av en kund på grund av dem. Synd bara att han hade så svår dialekt eftersom att jag var tvungen att fundera fram vad han hade sagt. När jag kom på det var han redan borta. Så tack ska du ha kunden från i tisdags.

EN NY FÖRSTA

Nu har jag kommit på bussen. Har av någon anledning haft en konstig känsla av att något kommer gå fel, något är glömt eller att jag skulle missa bussen. Det sista gjorde jag inte eftersom att den nu lämnar bussterminalen och jag sitter på. Kom däremot på att jag glömt min mobilladdare hemma så det blir lite kris, tror det kommer lösa sig ändå. Så nu har känslan släppt, skönt att komma på vad jag glömt så slipper jag oroa mig för det.
Skrev ett inlägg för några månader sen om att det är så kul med första, saker som händer för första gången som man inte varit med om innan. Det hände precis innan avresa nu. In på bussen kommer två män och kollar runt i bussen med misstänksamma blickar. Den ena av dem hade öronsnäcka med en skruvad sladd som de alltid har i spionfilmer och så kommer han fram till mig. Okej, det var väl kanske inte spännande som jag försöker få det att låta eftersom att de var från tullen och bara ställde frågor om var jag bodde, var jag skulle och om jag hade något att deklarera. Har aldrig hänt mig innan att de kollar sådant när man lämnar Oslo. Brukar mer vara när man ska in i Norge. Som sagt, alltid lika kul med första. Nu ska jag luta mig tillbaka, bussen är knappt halvfull, och titta på CSI New York. Det är bra bussunderhållning det.
Om ni inte listat ut det så ska jag hem till Ljungby över helgen. Har nog inte nämnt det i lilla bloggen. :)

RSS 2.0