NU, NU, NU!

Sitter på flygplatsen och njuter av att det snart är dags att åka. Om 15 minuter stänger gaten och om 30 minuter ska vi lyfta! Härligt!!! :D

OJ DÅ...

Satt hemma hos kollektivet och pratade med Lina om allt, inget och lite till. Tittar på klockan och ser att hon är 01.05, oops! Då ska man upp om fem timmar säger jag och känner att jag skulle varit hemma för längesen. Men det är svårt att hålla koll på sånt när man har så trevligt som jag haft det ikväll!
Tur är det att vi i princip packat klart. Bara necessärerna och lite småkraffs kvar faktiskt. Inte dåligt med tanke på hur oplanerade vi varit idag. Haha, känner på mig att den kommande veckan kommer bli underbar! Vi kommer garanterat betala för tok förmycket för en glass och utan tvekan tappa bort oss på Roms smågator. Men misstolka mig inte, jag ser inte det som något negativt. Tänk er oss två borttappade i Rom, ja vi kommer nog också skratta. Kanske inte just då men när vi berättar det för er när vi kommer hem är det säkert löjligt roligt!
Som sagt inte mycket tid kvar till det är dags att gå upp så nu är det dags att sängen får sig ett sista besök på några dagar. Förresten mamma och pappa, jag ringer innan vi åker. Då är det bäst att du är vaken...

SPONTAN

Gjorde mig själv förvånad idag när jag helt utan förvaning reste mig från soffan och stack till gymmet! Kan ni tänka er? Dessutom har jag precis tvingat i mig en shaker med proteinpulver som tydligen ska hjälpa till med fettförbränning och återhämtning eller var det var Eric nu sa. Haha, vi får väl se om det hjälper.
Vet inte var all denna energi kom ifrån men jag tror att det fina vädret kan ha något med det att göra. Eller det vi drar till Rom om fem dagar, whoop whopp!

BRUNCH

Åh, vad det laddas här! Har precis haft mysbrunch med miniscones. Av någon anledning är det mycket godare att äta två små än en stor. Testa så ska ni få se!
Enkelt recept är ju inte heller dumt. Detta kommer från arlaköket.

Till 16 stycken
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl mjök
3/4 dl grädde
Sätt ugnen på 250°. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Finfördela smöret i mjölet. Rör i mjölk och grädde. Arbeta ihop till en deg. Platta ut degen på mjölad bänk till en 2 cm tjock platta. Ta ut 16 rundlar med ett litet glas, ca 4 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med akplåtspapper. Pensla med grädde. Grädda i mitten av ugnen 10–12 min. Servera dem varma med tillbehör.

KOLLEN

Sitter i soffan och ska snart börja ladda. Hittade en massa gamla kort på lilla digitalkameran. Bland annat från en Kentkonsert i ösregn på Akershus festning i somras, får en bara att längta till sommaren ännu mer.
Det kommer bli en aktiv dag. Jag ska visserligen inte vara så aktiv utan bara titta på. Tror att det är bäst att jag lämnar skidskyttet till de som kan. Riktigt kul ska det bli att stå uppe på Holmenkollen och se det på riktigt. Vi får bara hoppas att svenskarna rycker upp sig lite idag. Här är superfint väder, knappt ett enda moln så jag tror att det kommer bli en toppendag!

DON'T FUCKIN' TELL ME WHAT TO DO, DO

Lite, eller ok, väldigt kär blev man efter en kväll med denna brud! Fy satan vad hon är grym! Stod inte still i två sekunder kändes det som men jag lyckades få en ganska bra bild ändå. En bra kväll som avslutas med lite Oreo dreamcake och soffchill. Tack Robyn för en underbar afton!

ÄNDRADE PLANER

Idag hade jag tänkt ta det lugnt och bara vara eftersom att jag var ledig egentligen. Men så ringde telefonen och jobbet kallar. Mycket glad att jag fick jobba istället eftersom att jag drömt om chokladkakor och cupcakes hela natten. Det hade kunnat sluta med en plåt av något chokladigt under dagen. Hade visserligen varit riktigt gott men att tjäna pengar är ändå snäppet bättre.

DESSA KNÄPPA FACEBOOKARE

Underbart att han är en egyptier som bor i Grekland och heter Ahmed och Hussein på en och samma gång. Lite schizo?!

ÄNGLAR

Bästa kvällsplanerna; en kopp chailatte, nutellamackor och Sofias Änglar. Himla, himla bra ska jag säga. Så jag loggar ut härifrån och loggar in på gråtkalas. Underbara tisdagkväll med tanke på att Eric kommer hem snart också!

NÄR DÅ?

Fotograf: Ja säg det, Lina, Erika eller Annie kanske? ;)

Jag har blivit sjuk! Sjuk av hemlängtan skulle man kunna säga. Jag vet att det bara är lite mer än en månad sedan jag var hemma sist men det hjälper inte det minsta. Snarare tvärt om. Det är tur att det är ljust på morgonen när man går upp och att solen skiner en himla massa när man tittar ut. Våren gör det kanske lite mindre jobbigt.

SNART ÄR DEN HÄR

Var inne på yr.no för att kolla hur det ligger till med vädret i Rom de kommande dagarna. Mellan 12-19 grader och mestadels sol. Jag hoppas bara det håller i sig tills vi ska dit. Är inte mer än två veckor kvar nu! Hittade också att våren är på väg till Oslo, den 25 mars skulle den komma om de har koll på yr.no. Det är tolv dagar, tror nog att jag ska kunna överleva det.

MATTIPS

För någon vecka sedan fick jag ett tips på recept av mamma och det har vi testat ikväll. Hur enkelt som helst, riktigt gott och jag tror till och med att det räknas som ganska nyttigt. Läs och njut; lax i ugnen med honung, sweet chili och cashewnötter med tagliatelle. Visst låter det gott?
Såhär enkelt är det. Lägg tinade laxfileer i en ugnsfast form. Häll på lite flytande honung, grovt hackade cashewnötter och till sist sweet chili-sås. In i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter. Vill man så kan man göra lite sås på turkisk yoghurt men vi skippade sås och det kändes inte alls torrt.
Hann tyvärr äta upp innan jag kom på att det skulle tagits ett kort men jag hoppas ni klarar er utan. Tack för receptet mamma, det kommer definitivt lagas fler gånger här hemma!

STOLT

Jag har gjort en sak de senaste dagarna som jag inte trodde skulle hända. Jag har nämligen tränat bland frivikterna, ni vet där alla coola, stora och vältränade killar alltid hänger, trots att inte Eric varit med och hållt mig i handen. Kanske inte så stor sak tänker ni men för mig är det ganska stort. Det är nämligen en av anledningarna till att jag inte tyckt det är kul att träna själv. Det är alltid en massa folk som tittar på hur man gör och vilken teknik man har. Det kanske de inte gör eller så gör de det men det skiter jag i nu. För jag har börjat lära mig hur man ska göra och tycker det är riktigt kul. Plus att jag har lika stor rätt att träna där som alla biffiga killar, tjejerna behöver inte hålla sig till maskiner och cross-trainers! Det ni har jag kommit fram till och det gör att det är kul att gå till gymmet.
Okej, det är fortfarande lite motigt att resa sig från soffan men det är ju så värt det och så härligt när man väl kommer iväg. Det ska jag fortsätta med, det kan jag lova! Nu ska jag däremot upp ur soffan för att det är dags att gå till jobbet. Lite halvsugen på det kanske men hur skulle det funka om jag bara var ledig hela dagarna?

DAGEN MED MÅNGA NAMN

Fettisdagen, internationella kvinnodagen och Lina och Erikas födelsedag! Det firas med hemgjorda, norska semlor. Tur att veteboller är så populära i Norge!

MY LITTLE GARDEN

I lördags började jag plantera lite. Vi har fått in lite roliga saker på jobbet så jag tänkte vad tusan något borde jag väl kunna få att växa. Dessutom har vi kryddkrukorna vi fick av Erics föräldrar som inte har används på ett tag.
Så för 25 kronor per kryddsett har jag nu fått en liten trädgård på soffbordet. Väldigt smidigt var det också. Någon torrjord som skulle ligga i vatten i tio sekunder och sedan skulle det på frön. Om tio veckor ska det nog kunna vara oregano, basilika, mynta och gräslök här hemma. I'll keep you posted...

ÖVER 170

Jodå, riktigt lång blir jag med mina nya skor. Och det är ju bara en bonus eftersom att det bästa av allt är att skorna är så jäkla snygga! De är faktiskt ganska sköna och stabila också på grund av den tjocka klacken och platån. Kommer med glädje strutta omkring i dessa till sommaren.

HÄRLIG BRUNCH

Har faktiskt varit uppe ett ganska bra tag men inte fått i mig någon frukost ännu. Men jag är ledig idag så ingen brådska här inte. Istället myser jag i soffan med en skål turkisk yoghurt, frusna bär och flytande honung. Klockan ett är det skidskytte-VM, då sitter jag bänkad!

STÄDA!

Efter en slapp dag igår är det dags att ta nya tag idag! Det har börjat med storstädning. Eric har rensat avlopp med ett hemgjort munskydd och jag går runt med dammtrasan och plockar upp pryttlar som ligger överallt sedan sista storstädningen. Ni som känner oss vet hur vi är, haha. Försökte få ett kort på Eric och hans munskydd men det var inte tillåtet sa han.
När vi väl blivit klara med vår hydda ska vi vidare till gymmet. En aktiv dag med andra ord. Att det sedan är skidor på tv hela dagen är bara en bonus!

BLACK SWAN

En bra film! Helskum, verkligen helskum men riktigt bra! Man behöver nog vara på ett speciellt humör bara. Ganska dyster i sina stunder. Jag förstår varför Natalie Portman fick både en Golden Globe och en Oscar för denna film. Som ni kanske förstår, dagens filmtips!
Nu ska det blir sushi med världens bästa Eric. Ska försöka skaka av mig den tunga känslan från filmen med något lite med kommersiellt också. Varför inte lite andra chansen och Melodifestival?

EN FRI LÖRDAG

Idag har varit en såndär bra dag. Jag har varit ledig och fri att göra precis vad jag vill, det är inte vanligt en lördag. Så jag och Eric sov länge, åt frukost och begav oss mot Majorstuen. Vi tog sedan promenaden ner för Bogstadveien och gick i lite affärer. Inte så mycket shopping dock. Ett fempack strumpor och en t-shirt för mig och två t-shirts för Eric. Vi stannade till på en uteservering med fårskinnsfällar på stolarna och bara njöt. Eric med en öl och jag med en Kaffe Karlsson. Tog promenaden vidare ner mot Karl Johan genom slottsparken och kom på att det var en himla tur att vi valt Bogstadveien istället för Karl Johan tidigare. Där var så jäkla mycket folk! VM är ju fortfarande igång och det tänkte inte vi på. Mitt i ett liveframträde av VM-låten kom vi, likaså mitt i en hop med folk och massa blask.
Men det har varit riktigt vårväder och skinnjackan på idag så lite folk på Karl Johan gjorde ingenting. Nu ska jag slänga mig i sängen och titta på Black Swan. Ikväll blir det lugnt hemmamys för vår del och det ser jag fram emot.

WOW!

Haha, alltså på allvar! Ganska nöjd med vinsten dock med tanke på att 750,000 brittiska pund är 7 710 000 SEK. Tror dock att jag står över, trots att sanningshalten i detta verkar väldigt hög (ironi)!
Ställer mig istället och lagar potatismos och fiskpinnar, känns lite mer sansat än att hoppa högt för denna underbara facebook-vinst.

RSS 2.0