NY NEDRÄKNING

För 170 dagar sedan åkte vi på vår roadtrip till USA. Inför den skaffade jag en nedräkning på min kära dator som ni säkert sett förut. Men nu har den bytts ut. Inte så mycket mer att drömma tillbaka utan istället drömma framåt. Om cirka 46 dagar och 20 timmar ska jag börjar skolan igen. Spännande!


Före


Efter

SÅÅÅ VÄRT DET

Klockan börjar närma sig fem och det är otroligt att jag fortfarande är vaken! Kan säga att hemligheten i natt har varit cola och twitter. Börjar jobba klockan 07.30, det är inte ens tre timmar tills dess. Det kommer bli en långt arbetsdag och jag kommer garanterat däcka så fort jag kommer hem.
Men, det är så värt det!


UTOMORDENTLIGT SÄLLSKAP

Har snart bara en halvtimme kvar till Stockholms central och det börjar bli lite drygt. Skulle faktiskt vilja ligga i sängen och blunda nu men snart är jag där.
Har haft ganska bra sällskap ändå. Beyoncé har varit med mig till och från sedan vi satte oss i bilen i Branäs. Funkar i alla lägen! För den som missat det, få tag på Beyoncé - Live at Roseland. En och en halv timmes ren njutning! Säger inte mer än så utan det får bli dagens tips till alla mina meddiggare...


I SOLSKEN OCH GRILLOS

Säg att ni är lite avundsjuka på mig nu. Sitter bredvid backen med en nygrillad korv i handen och njuter av solsken. Ni behöver inte säga det, jag vet! ;)


COOLAST I BACKEN?!

Lever på att ett av Erics brorsbarn berättade för mig att jag är coolast i världen idag när jag i hjälm och solbrillor ska ta mig ner för backen. Solen skiner, klar blå himmel och inte jättemycket folk i backarna. Det kommer bli en bra dag! :)


HÄRLIGA SKIDSEMESTER

Sitter i en furustuga i underställ, mätt, nöjd och med en öl. Det är Wallander på tv och kroppen är lite härligt slö efter kvällens åk. Helt underbart att jag lyckades få in några rundor i backen så fort jag kom fram till Branäs även om klockan blev fem innan jag var här.
I morgon lovar jag att bjuda på bilder från backen!


KÅNKEN ÄR MIN BÄSTA VÄN

Igår chockade jag mig själv lite när jag packade. Har lyckats få ner allt i min lila kånken. Hur är det ens möjligt?! Det ligger ändå två varma tröjor, underställ, underkläder, necessär, sminkväska, mjukisbyxor, några linnen och t-shirts, plus en tidning och en bok! Säg att ni åtminstone är lite imponerade.
Det klart, pappa och Git har ju med sig jacka, termobrallor, skidor och pjäxor. Annars hade nog inte lilla kånken räckt. ;)


HEJ DÅ SLASKSTOCKHOLM, HALLÅ VINTERPARADIS

Sitter på tåget på väg mot Karlstad, där ska det bytas till ett annat tåg, en buss och ytterligare en buss. Sedan vid klockan halv fem i eftermiddag ska jag vara framme i Branäs. Ska bli helt underbart att spänna på skidorna. Det var ett tag sedan nu.


NYTT, NYTT, NYTT

På nyårsafton passade jag och Elin på att ha lite lekstuga innan vi drog på kalas. Vi såg ingen anledning att varken skrämmas av kylan eller att stå på en liten plats. Nej, vi tog hela Storgatan i Ljungby som vår lekplats och trots ganska många minusgrader åkte jackan av. Fick både uppskattade tutningar från brandmän som drog förbi och kommentarer om att det borde vara kallt. Och kanske var det lite kallt, men det var riktigt kul och jag fick ju en bild till en ny header på köpet! Sammanfattning, Elin är en grym fotograf!


foto: Elin Johansson

NY ENERGI

Har man inget att göra så får man fixa sig något. Det var riktigt dåligt med frukost på vår adress i morse när jag steg upp. Bakglädjen tog över och någon timme senare kom det müsli ut ur vår ugn. Världens enklaste och kanske godaste frukost. Ska se om jag kommer ihåg vad jag hade i den idag så kanske det kan komma ett recept.


DET ÄR NU ELLER ALDRIG

I förra veckan skrev jag ett lite mystiskt och hemlighetsfullt inlägg om något stort som var på väg att hända. Jag vill bara berätta att nu har det hänt! I tisdags tog jag tunnelbanan mot Kungsholmen efter jobbet och steg in på Makeupstudion Education för en liten pratstund. Därifrån kom jag sedan med ett kontrakt och ett riktigt stort leende på läpparna. Vet ni vad det innebär? I april ska jag påbörja en makeupartistutbildning! Har gått och funderat på det länge nog nu så det var dags att jag gjorde något av drömmen. Har resten av veckan börjat le så fort jag tänker på det och det kliar i fingrarna. Om två månader smäller det, då blir det av. Det är nu!


TACK UGNEN FÖR HJÄLPEN

Igår var jag ledig, hade lägenheten helt för mig själv. Somnade i soffan klockan nio, drack gott vin, sjöng högt och pysslade lite. Första försöket att göra whoopies gick ganska bra men de blev inte riktigt som jag tänkt. De ska ju bli sådär höga och fina som Leilas blir men jag antar att jag får öva lite på det där. Men strunt samma hur de ser ut, de var nämligen urgoda! Lock och botten med choklad och fyllning med mintchoklad. Kan säga att de var perfekta till mitt På Spåret-vinmys. Har en hel tallrik i kylen och färdiga bottnar i frysen så nu är jag förberedd om jag skulle få spontanbesök. 


HEMTREVLIGT I ETT KICK

Som sagt var Y&T hemma hos oss i helgen. Vi strosade runt på stan, fick god mat och riktigt härligt sällskap. De hjälpte oss också att pynta upp vår lägenhet lite extra med blommor i vardagsrummet. Tänk så mycket det lyfter att få in lite blommor hemma. Dessutom så har vi förberett för våren nu, härliga gröna färger runt hela fönstret.
Det påminner mig om att ni inte fått någon rundtur här hemma, det ska vi se till att fixa! 


EN RIVSTART

För en vecka sedan var jag på eventet The Nike Blast som jag skrev lite kort om förra veckan. Det var verkligen en kickstart som hette duga! Vi var ett par hundra som fick testa på SH´BAM, Nike Training Club och Zumba. En halvtimme av varje och lite paus emellan. Riktigt kul var det och jag var helt slut när jag kom hem. Nike Training Club var riktigt tufft, inget stillastående överhuvudtaget! Du som har en smartphone kan ladda hem deras app med samma namn och träna hemma med den egna kroppen som enda redskap. Jag har skaffat appen men laddar fortfarande energi för att testa på den första gången.
Vi fick inte bara träna och skratta utan alla fick varsin goodie bag. En rosa träningspåse med vattenflaska, t-shirt, tidningsprenumeration, duschtvål och schampoo, deo, tandkräm och nyckelband. En riktigt härlig kväll som sedan avslutades med sällskapsspel med Y&T hemma i soffan. Jag sa ju innan att det skulle bli en toppenhelg! ;)


FÖRSTA FÖRSÖKET

Det har blivit dags för första natten ensam i lägenheten. Ska inte säga att jag tycker det är obehagligt men det känns lite konstigt att sova själv. Jag råkade dock somna i soffan under sista frågan i På Spåret. Vaknade för en kvart sedan och bestämde mig för att flytta in till sängen. Så det är nog ingen risk att jag kommer ligga sömnlös. Dessutom har jag lite låtsassällskap. Grannen har förfest och väggarna i sovrummet är väldigt tunna så jag kan låtsas att jag sitter med där inne om John Blund är upptagen med annat. Det låter väl trevligt?


HEJ UGNEN, IDAG SKA VI BAKA TILLSAMMANS

Det är en ledig dag, underbart väder och jag kunde inte ha det bättre. Igår var det ordentligt med mys här hemma på söder i form av finbesök. Efter en visit i storstaden stannade Frida kvar hos oss för att umgås lite extra innan hon åkte hemåt idag.
Eric ska snart åka iväg till Karlstad så i helgen ska jag vara själv hemma. Och vad är bättre att titta i än Hello Cupcake av Leila Lindholm? Idag ska jag baka whoopies för första gången. Tror jag bestämt mig för mintchoklad, någon som vill komma på fika?


THE NIKE BLAST

Är på väg mot Globen för att gå på träningsevent med Nike och Veckorevyn. Lördag kväll klockan sex och man står i träningsläger, inte helt vanligt. Men nu peppar vi!


SNÖMYS

Tror nästan att det bara är jag på väg till Centralstationen som tycker att det är mysigt att det snöar. De andra stackarna väntar nog mest irriterade på sina tåg. Jag däremot ska iväg och jobba. Hoppas på att dagen går fort så att denna helg kommer snabbt. Det kommer nämligen bli en fullspäckad helg!
Ikväll kommer Y&T hem till oss för att ge oss härligt sällskap i helgen. Bara det kommer göra helgen toppen men sen händer det lite annat också.


DET ÄR MEDVIND JUST NU


Bild: Allen Celebija

Woho! Jag har en grej på gång, det är stort. Det är riktigt kul och jag skulle inte kunna vara mer hemlighetsfull just nu eller hur? Som Elin sa till mig i veckan när vi pratade i telefon DET GÅR I MEDVIND NU! Lovar att berätta så fort jag har mer info om detta spännande som eventuellt ska ske. Jag är laddad, nu blir det centralen nästa för mig.

ÖVERRASKNINGAR OCH MARKNADER



Det bästa med att inte lägga upp semesterbilderna från Indien förrän nu, en månad efter, är att jag får leva på semestern extra länge. En liten titt så har jag fyllt på med välbehövlig energi igen nu när snön yr utanför och termometern visar - 7,7 grader.
Som ni kanske vet så var resan till Indien ganska hemlig till en början. Frida visste ju inte om att jag satt mig på planet för att möta upp dem. Så efter en hel dag på planet kom jag fram, lite efter när det gäller tidszonerna, och överraskade ordentligt.  Efter att överraskningen lagt sig och vi fått i oss lite frukost åkte vi ut på äventyr med vår taxichaffis för dagen. Han tog oss till marknaden Dilli Haat där jag för första gången skulle testa mina prutningskunskaper. Det gick helt ok med tanke på att jag kom därifrån med ett par härligt randiga harembrallor. En överlycklig Jessica fick testsitta i en rickshaw och jag testade den underbara indiska maten för första gången.
Efter en härlig förmiddag tog taxin oss runt i Delhi och tillslut kom vi till vårt mål, ett härligt spa. Testade på shirodhara som innebär att man får en rinnande ström av varm olja i pannan. Ganska skönt faktiskt när man tillät kroppen att slappna av.
Det var första dagen av mitt Indien och jag kan lova att jag sov gott den natten. Inte en tanke på obehagliga kryp eller var filten ovanpå lakanet varit tidigare. Det är ett riktigt bra tecken på en trött Sarah! ;)

RSS 2.0