Våfflor, hemmakväll och elefanten i rummet

Att det idag har varit våffeldagen har väl knappast ungått någon och inte vår "familj" (vet inte vad jag ska kalla oss) heller. Det är bara jag, bror och pappa hemma från idag fram till på fredag och detta skulle vara ett ypperligt tillfälle att prata med varandra. Det har inte blivit så mycket av det, eller jo. Jag och pappa har pratat om det mesta men inte det som verkligen skulle behövas. Min bror är ganska tystlåten av sig i vanliga fall och dessa dagarna har inte gjor honom mer pratglad direkt. Försöker prata med honom och fråga hur han mår, vad han känner och hur han tycker men det enda han gör är att rycka på axlarna.

Hur som helst har det trots allt varit en bra dag, kvällen kändes som innan allt rasade. Det kan dock berott på att vi alla tre försöker glömma att det någonsin hänt. Vill att allt ska gå tillbaka till hur det var innan. Ikväll har varit en innan-kväll, undra hur många jag har kvar...

Post-war apartment

Hade allt varit som vanligt nu hade det kännts som att jag vunnit på lotto, fick deklarationspapperna idag. 13 852 kr får jag tillbaka detta år! Men nu känns det lite som en axelryckning.
Var och tittade på lägenhet med mamma precis. Den ligger ett hus ifrån mormor och är lägenheten under mormors särbo. Den var skitig och liten, mörk och tråkig. Den känns som ett hån mot de liv vi hade innan, eller fortfarande har än så länge. Jag lever fortfarande på hoppet, det är nog därför jag inte berättat för mina vänner. Jag vill inte säga det för då blir det så tydligt, då händer det verkligen.

Hur länge kan man leva två liv? Jag är inne på min tredje dag och kan inte förstå hur man kan leva dubbelliv i flera år!

Hur vet man när det är dags att sluta försöka?

Jag och pappa har haft en stor diskussion idag, mestadels grät vi båda. Jag har inte sett honom gråta sen jag var 4 år. Han och mamma vet inte hur de ska göra och det enda jag vill är att de ska försöka igen. Ge det en andra chans nu när hela familjen kan hjälpas åt. Jag vet mycket väl att jag inte har så mycket att göra med hur de lever sina liv, tillsammans eller isär. Men det känns som att just nu skulle alla må bäst av att ge det en andra chans tillsammans. För det är väl det familjer är till för, att stötta varandra när det är som tuffast.

"If worst comes to worst I say that there was a death or something"...

... säger Samatha i Sex and the City när Carrie blivit lämnad av Big vid altaret. Hennes svar är "Wasn't there?". Så uppgiven som hon är känner jag mig nu! Har jobbat idag, verkligen bara jobbat. Gick dit, gjorde vad jag skulle och gick hem. Säkert var jag otrevlig mot endel kunder också. Men jag kunde inte hjälpa det, allt känns så meningslöst och det enda jag kan tänka på är vad jag nu som skilsmässobarn kommer gå miste om. Inga vanliga jular, inga födelsedagar där allt inte känns stelt och det som jag nämnt innan. Men jag har också börjat tänka längre, hur kommer det bli när jag, om jag, får barn. Jag har alltid tänkt mig hur mormor och morfar passar barnbarnen ihop. Hur man är som en enda stor familj på högtider och släktträffar. Hur blir det nu, allt gånger två fast hälften så stort?

För att inte allt ska klappa ihop måste jag hålla mig sysselsatt känns det som därför ska jag nu vika tvätt. Jag viker aldrig tvätt annars men någonstans långt inne i det undermedvetna tänker jag att om jag gör detta så kanske vi skulle kunna bli en vanlig familj igen. Så som vi var för 2 dagar sedan. Lilla-fröken-duktig-syndromet kommer bli min bästa vän!

Här är jag, experten!

Jag har idag utnämnt mig själv till expert på att ljuga och visa upp en stadig fasad för andra. Det började igår när jag träffade min pojkvänns föräldrar när jag kom hem till honom, orkade inte vara hemma. Där stod jag, precis efter jag suttit i hans bil i 20 min och gråtit ögonen ur mig och inte ville annat än att krypa ner i ett svart hål och glömma allt, och pratade med hans mamma om planer för sommaren, om vädet osv. När jag helst av allt bara vill skrika ut till världen ur jävla dåligt jag mår.

Sen var jag på yoga med F och visade inget annat än vanlig hederlig trötthet. Pigg och glad som mitt vanliga jag samtidigt som jag skriker och gråter inombords. Tränade dans också, tänkte att det kunde vara ett bra sätt att tänka på annat. Men när Footloose-låten kom igång kom allt igen, jag kände mig inte alls lika glad och hurtig som musiken var. Ville bara därifrån.

Och sen då när allt rasat?

Mitt liv har på mindre än ett dygn ändrars helt, i princip allt har rasat! Mina föräldrar ska skiljas...
Trodde aldrig att jag skulle bli tvungen att säga dem orden och det känns fortfarande som ett hårt slag i magen när jag säger det och ens tänker på det.

Jag kom hem från Karlskrona igår vilket var en så jäkla härlig helg! Allt var toppen verkligen om man bortser från endel negativa kommentarer och stunder som det lätt blir när man har 6 olika åsikter i en etta på 20 kvm. Så kom jag hem och hela familjen satt i vardagsrummet, min bror, mamma och pappa. Och då släpps bomben; vad skulle ni tycka om att ha föräldrar som bor på olika sällen? Ja, vad tror du var min första tanke och reste mig upp för att gå iväg. Sedan satt vi i vardagsrummet i vad som kändes en evighet. Ingen sa något förutom lite små försiktiga ord ibland. Annars stirrade vi bara runt i huset som vi snart ska lämna och tårarna rann!

Som ni förstår kommer nog bloggen bli lite annorlunda nu ett tag, inte så glad och lättsam. Och jag kommer nog använda skrivandet lite för att få ur mig en del känslor som inte går att prata om.

Har pratat av mig lite med Ä då hennes föräldrar skildes för ca 4 år sedan. Hon vet vad jag går igenom vilket är skönt. Men nu ska jag snart på yoga för att ha tankarna på annat håll ett tag.

Bättre sent än aldrig...

Har inte varit så aktiv de senaste daganra och jag är medveten om det. Förlåt mig. Jag har haft lite mycket de senaste dagarna. Det är ingen ursäkt men kanske en förklarning (jag har allitid velat säga det! Haha.). Men faktiskt så är det så att jag har umgåtts med folk ganska mycket denna vecka plus att jag har börjat träna igen. Och någonstans har jag en spärr, jag vill inte visa för personer i min omgiving att jag har en blogg, det låter urlöjligt! Är inte det anledning till att man bloggar, för att man vill synas. Och jo, det kanske det är men de vet ju redan det mesta om mig. :P

Nog med klagomål, jag har ju faktiskt haft en underbar vecka med promenad i vårsolen och spontanresa till stugan i Halmstad med pojkvännen där vi matchade med likadana brillor och vårkläder.

                    



Har precis kommit upp från en hemmakväll med mamma och pappa framför Let's Dance. Måste säga att jag tycker att Laila Bagge är grym! om jag någon gång kommer ifrån denna lilla stad och får chansen att lära mig pardans så kommer jag ta den utan tvekan. Saknar att dansa något så grymt! Missar magdansuppvisningen på imorgon med det får det vara värt.



Imon bär det av till Karlskrona för en weekend med tjejkompisarna. Det ska bli hur kul som helst, är taggad som bara den! Så det blir shopping, tjejsnack och utekväll. Kommer uppdatera på söndag. :) Men nu måste jag packa! Öhoh, lite sent kanske men va fan!

Sweet dreams!

Paket!

Fick precis ett sms från posten, jag har ett paket att hämta. Idag igen! :)
För dem som undrar var skorna perfekta i lördags, inte alls ont i fötterna. Det mest negativa var att jag kom i diskussion med mamma och pojkvännen om hur fula/fina de är. Men, jag försvarade dem och envisas med att ha dem ändå! Kommer kanske lite bilder senare.

Men nu ska jag hämta paket, det kommer det definitivt bilder och kommentarer om!

Jag blev inte lurad!

Idag när jag kom hem ganska arg för att skorna inte kommit planerade jag min eftermiddag. Först ett samtal till konsumentrådgivaren för att se vilka rättigheter man har när det gäller köp när pengarna gått iväg men inte varan. Sedan skulle Traderas kundjänst användas för att se vad de kunde gör för att hjälpa mig. Tillslut skulle jag ringa till säljaren och praktiskt taget skälla ut henne!

Men det behövdes inte, hon hade nämligen inte skickat skorna förrän i onsdags och därför kom avin inte förrän idag. Så nu har jag fått mina skor! Tyvärr var det lite skador på dem som jag var ovetandes om. T.ex. en nit som var borta, slitningar i nädret på flera ställen men det syns inte så väl. Med dem ska jag sl¨klackarna i taket imon! Men nu, mys med pojkvännen.

Ciao!

Vårhandla i snöyra!

För att få lite vårkänsla har jag klickat hem lite kläder från H&M, vilka ni kan se ovan. Detta kommer jag glida runt i och hoppas på att våren trots allt är på gång. Det fanns jättemycket härliga vårplagg och det märks väl att det är färg som gäller i vår.
Och de senaste dagarna har det nog varit på gång. Men idag har det förstörts totalt! På morgonen/förmiddagen var det så fint vårväder att solen sken och det var nästan klarblå himmel. Härligt tänkte jag som verkligen längtar efter våren. Så kom jag ut från jobbet klockan 20,00 och då ligger det 15 cm snö på marken plus att det kommer mer från himlen. Skit!

Låtfusk?

Satt lite vid YouTube igår och tänk vad man kan hitta, såg bl.a. låtar från Britney Spears pågående världsturné, American Idol-auditions. Men det som var roligast var nog ändå Star Pilots likhet med andra låtar. Läste på aftonbladet.se hur deras låt var så lik en annan och huruvida det påverkat deras chanser i Melodifestivalen. Lyssna bara på detta!



Lyssna nu på denna och jämför, jag kan säga att jag skrattade ganska mycket. Det värsta är att den är så pass lik deras andra hit In the heat of the night.



Haha, jag förstår vad de menar med eventuellt plagiat. Frågan är bara hur man kommer med när man har en sådan låt? Det är väl kanske inte så att de som väljer låtarna bryrs sig lika myckt längre. Vad tror ni?

Jag erkänner, jag har blivit blåst!

Trodde att det skulle gå lika bra som vanligt att köpa saker från tradera. Men nu tror jag att jag har blivit blåst denna gång. Blev uppläxad a en kompis i helgen som sa ungefär såhär:
Elin - Men du har väl PayPal, det är ju jättesmidigt.
Jag - Nej, men det har ju gått bra alla andra gånger.
E- Ja, tills det inte gör det. Och då blir du blåst!
J - Ja, jo, men.
E - Det kostar inget och du blir inte blåst!

Japp, kanske skulle börja använda mig av det där. Som ni har förstått verkar tjejen jag köpt skorna av inte vilja sälja dem, hon var seg med att skicka kontonummer, svarar inte på mail etc. Så jag ger upp snart, fick ett mail igår som löd "Jag skickade skorna ifredags! De lär väl dyka upp snart". Jo tack, det kan man tycka! Jag ger det till imon, sen är det någon som kommer få ett dåligt omdöme. Jag har ändå skickat 620 :- till henne!!

Nej nu ska jag baka, har lite tjejkompisar som kommer över ikväll. Det blir chokladbollar och cornflakeskakor, åh vilken nostalgi!

51 000 kr!

Igår var det jackpot på lotto och jag och mamma skulle spela ihop. Vi tänkte att när det ändå är så stor jackpot är man ju dum om man inte passar på! Men det gjorde vi inte, däremot var det en dansk man som kom in till Maxis förbutik med en lottorad som gett honom 51 000 kr! Snacka om avundsjuk och lite irriterad man blev för att man inte spelade. Men jag vann ju faktiskt 25 kr på triss igår. Sedan att jag köpte en ny lott och inte vann något är en annan sak. ;) Som ni kanske förstår sitter jag på jobbet igen och det kom in en dam i 50-årsåldern som inte visste vad en chokladboll är för något. Jag blev så snopen att jag inte visste riktigt vad jag skulle säga. Vem vet inte vad en chokladboll är?! Nu blev jag lite sugen, tror att jag ska unna mig en söndagsboll idag. :)

Alone on a friday night

Sitter här framför datorn, fortfarnade. Ibland an jag tycka att det är hur skönt som helst att vara ensam. Man behöver det för att orka med. Men just idag kan jag inte se några fördelar alls. Känner mig bara ensamast i världen. Ingen att dela denna kväll med har jag heller, har redan kollat med det flesta. But who am I to complain? Kanske skulle rycka upp mig, ta en dusch och öppna en flaska vin till Let's Dance. Nej, vad sorgligt det lät. Vill inte mer just nu...

Gossip Girl here...

Efter att ha sovit till halv 12, eftersom att detta är tredje dagen jag är hemma från jobbet, tänkte jag ordna en liten mysig frukos till mig och pojkvännen men han hade lite andra saker för sig. Så det blev att jag åt frukost med nybakta frallor alldeles själv med ett avsnitt Gossip Girl. Nu har jag snart sett tre avsnitt och har sju kvar innan jag är ikapp. Så jag har hela dagen planerad med tanke på att jag ska hinna städa lite också, blev inget av det igår eller i förgår eller dagen innan det. :P
Men nu, tillbaka till New York...

Miniscones

Det blev lite bakning ändå, gjorde miniscones som var supergoda med ost, brie, honung eller limecurd. Men de vad väldigt små så det blev att vi slukade allihop. Vilket betyder att de också var goda, skickar med ett litet recept på dem om ni är sugna.

                              Inte mycket för världen när de gick in i ugnen.  Men bättre när de kom ut.

Nu ska jag se till att rädda husefriden genom att städa lite trots min förkylnig. Vi får väl se hur det går. :)

Baka!

Blev sugen på att baka något men vet inte rikigt vad. Måsta ha något att äta så scones eller liknade låter väl gott. Är lite lat just nu bara och orkar inte göra så mycket mer än att ligga i soffan och hosta. Min lilla förkyllningskur fungerade inte så bra igår eftersom att jag är hemma från jobbet idag.

Jo, jag ska nog baka ändå. :)

Sjukeftermiddag


Detta är vad som ska rädda mig i eftermiddag nä jag fått gå hem från jobbet lite tidigare pga. min goda gärning. Sköterskan sa visserligen att om man var förkyld skulle det bli värre om man gav blod men inte såhär illa!

Feber, huvudvärk, täppt i näsan och rinnig näsa om vartannat. så jag har laddat med Vicks, Ipren, nässpray, Lambi-näsdukar, vatten, vindruvor, en sallad från Frattelli med mozzarella/salami och sist med verkligen det bästa av allt; Sex and the City-filmen! Så jag ska nog klara denna eftermiddag.

Nej nu rinner näsan, måste rusa!

Toppen!

Vaknade i morse av att näsan rann och att rösten troligtvis inte skulle låta så mycket. Har inte vågat prata ännu och det är ingen hemma förutom mig själv att prata med, känner inte att jag skulle få ut så mycket av ett sådant samtal.
Är egentligen lite stressad, ska börja jobba om 15 min och har inte klätt på mig ännu. Men det ska nog gå. Det första jag ska göra när jag kommer till jobbet är i alla fall att köpa näsdukar och kanske lite nässpray!

Men nu måste jag kila, ses under dagen...

Vår

Denna dagen har bestått av:
8 besök i mailen letandes efter vinnarmail från tradera
1 missförstånd med mig själv
1 utskällning av en alkis på jobbet
8/16 vårdrömman som skulle få min plånbok att eka tomt
3 hockeyperioder där Troja och Lakers spelade i helt olika ligor

Vi börjar från början, hade inte fått min mail om vart jag skulle sätta in pengarna för skorna förrän nu ikväll klockan 21,20. Lite orolig att jag blivit blåst och chansen finns ju fortfarande trots att det gått bra alla andra gånger. Har ju trots allt köpt studentklänning, nyårsklänning och maskeradkläder för att bara nämna något.

Det lilla missförståndet har jag redan berättat om och jag blev lite utskrattad när jag kom tillbaka andra gången, då på rätt tid men ändå.

När jag väl kommit till jobbet satt jag i min lilla härna när jag hör någon som säger "Schhh!" högt och tydligt med en arg blick. Då är det vår lilla alkis på jobbet (tyvärr en av många) som tycker att två tjejer i 15-årsåldern är för högljuda. Låt gå tänker jag. Men hör det sedan igen samtidigt som han börjar skälla på dem. Nej nu jävlar tänker jag. Han sitter alltid och tar upp plats trots att han inte äter, slänger inte papper efter sig som han snytit sig med utan lägger dem på samma plats som han tog dem osv. Är ganska nöjd med mig själv när jag satt honom på plats för en gångs skull. "De har lika stor rätt att sitta här som du och om du inte kan respektera våra andra kunder så får du gå här ifrån. De stör inte mer än någon annan och det spelar ingen roll vad du säger!" Nöjd som fan och sen vänder jag, för en gångs skull har man något man kan säga!

Var inne och kikade runt på Veckorevyn.com och hittade tips om vårfynd. Jag blir bara mer och mer sugen på våren nu när det börjar komma härliga starka färgen i butikerna. Bara en sådan sak som de mintgröna solisarna från Asos.com bland tipsen skulle lysa upp en hel dag speciellt nu när det inte verkar vilja bli vår här hemma.

Ett tecken på att det snart är dags i alla fall är att hockeysäsongen börjar ta slut. Satt och tittade på hur Ljungbys stoltet Troja förlorade med 3-7 mot Växjö Lakers. Synd om dem men kul att killarna kom så långt i sin första säsong i allsvenskan. Grattis Troja, får jag väl ändå säga och ska nu krypa till kojs och drömma tillbaka till förra våren och mina nya skor!

Sweet dreams

(Bilden är tagen av mig våren -08, be om lov om ni vill använda den till något är ni snälla.)

Nervöst!

Igår satt jag hemma mest hela dagen framför datorn. Ja, när jag inte var och lämnade blod vilket kanske inte var så bra. Idag trodde jag nämligen att jag skulle jobbat 8.30-16.00. Men så fel jag hade, föreställ er min förvåning när jag kliver in på jobbet och Lena som skulle jobba egentligen redan står där. Haha, det vara bara att vända hemmåt. Pojkvännen blev lagom förvånad med glad när jag steg in med nybakta frallor och ställde mig för att göra frukost.

Så, när jag satt vid datorn igår letade jag som en galning efter ett par gladiatorklackar. Var inne på asos.com, skopunkten.se, dinsko.se m.m. tills jag gav upp och gick in på tradera som alltid får mig att spendera pengar som jag kanske inte riktigt har. Och mycket väl så fanns det en massa. Men jag visste ju inte riktigt hur de skulle se ut mer än att de skulle vara ett par kick ass-shoes! Då ploppar rubriker med texten "SATC" upp (ni kommer få höra om mitt Sex and the City-beroende, har boxen och kollat igenom den 5 gånger nu). Där är mina skor. Så jag satt uppe till 23.30 och väntade in i det sista för att kunna lägga bud när det var 2 minuter kvar. 23.31 la jag bud på 550 kr och vann!! Lyckligast i världen just då och med en puls högt över det rekomenderade för en nytappad blodgivare.

Visst är de fina?! Dessa kommer jag strutta runt i hela våren, om jag inte blivit lurad förstås. Har fortfarande inte fått något vinnarmail av säljaren plus att hon hade -1 på sin omdömeslista. Men jag hoppas! :)

Hål i armen...

... har jag fått idag. Det är inte så allvarligt som man kan tro för jag har gjort en god sak. Nämligen lämnat blod för andra gången i mitt liv. Är stolt över mig själv och denna gången mår jag bra efteråt. Haha, första gången kändes det som att jag fått en hjärtattack när jag cyklade hem. Har aldrig varit så anfådd och slagen! Dessutom fick jag gå hem från jobbet för att jag höll på att svimma.

Men som sagt idag mår jag bra, är trött men det är ju måndag och jag är ledig! Synd att det är så dåligt väder hemma. :(

Utsikten från mitt fönster, kunde varit roligare.

Mitt lilla jobb, min lilla bok. :)


Work, work, sova?!

Sitter just nu på jobbet, kanske ni undrar hur jag kan sitta här och blogga. Jo, såhär är det. Jag har jobbat nu i 1 h, 15 min. Och haft en kund. Det är nästan tragiskt, jag tror inte ens att dom tjänar något på detta. Min dagslön lär gå på mer än vad dom får in. Håller på att somna också, var ute igår. Båda våra uteställen var öppna. På det ena, Terraza, skulle Darin spelat men det blev inte så och på det andra, Garvaren, höll Heat för underhållningen. Vi valde Terraza som så många andra. Det var faktiskt en del folk ute. Vad ska man göra en lördagkväll om inte gå och supa sig redlös? Nej, gårdagen var inget för mig. Längtar efter något mer, något där man inte vet vad man får. Här slutar det alltid likadant! Är så trött på det. Kvällen blev inte bättre heller när vakterna sa att det var fullt och en killkompis som också är min dancemate inte kom in. Det var fullt sa vakterna medan vi andra undrade var det var fullt. Inte var det på dansgolvet i alla fall. Så jag flackade mest runt hela kvällen, ingen bra musik så ingen vidare dans igår vilket annars är en enda anledningen till varför jag går ut. Men jag ska inte klaga, fick ju faktiskt sova i fyra timmar... Har nu suttit på samma plats i 10 min utan att ha blivit störd en enda gång. Får väl ta och läsa lite, just nu har jag Mari Jungstedts I denna stilla natt. Ja det passar ju! :p

RSS 2.0