Kellogg's Special K mot bröstcancer

"Enligt Cancerfonden insjuknar mellan 15 och 20 svenska kvinnor i bröstcancer - varje dag."

Det läste jag i Cosmopolitans oktobernummer. Trots det är det 35 % som aldrig undersöker sina bröst och kollar efter knölar. Eftersom att både min mamma och mormor haft bröstcancer, mormor två gånger, ser jag det som en väldigt viktig sak även om vi kollat upp att cancer de hade inte är äftlig. Att undersöka sina bröst tar max fem minuter i månaden och kan rädda dig från att upptäcka bröstcancer försent.

Svårt att komma ihåg att undersöka eftersom att det just bara handlar om fem minuter? Nu kan du med hjälp av Kellogg's Special K få en påminnelse till din mobil en gång i månaden. Det kostar en krona per SMS. För att få påminnelsen skickar du ett SMS med texten "VANOR" till 72445. Smart eller hur?!

Källa: Cosmopolitan

Härliga, ensamma lördag



Ska egentligen städa lägenheten och framför allt packa för flytten på måndag men jag har allt för lätt för att fastna vid datorn. Sitter vid min nya laptop från ASUS och den är toppen! :D

Har varit en liten fjäskis och lämnat blommor, gladioler, på jobbet. Köpte en bukett till mig själv också, det är verkligen min nya favoritblomma. Så stor och pampig fast ändå späd på nåogot vis. Haha, poetisk om blommor, nej nu ska jag städa på riktigt med The Essential Michael Jackson på högsta volym!!

Som ett barn på julafton

Det sista jag gjorde igår innan jag gick och la mig var att kolla mailen för att se hur långt mina paket kommit. Det samma idag så fort jag vaknade. Och det blev jackpot idag, paket nr 1, 2 och 3 kommer kunna hämtar dag och inte postbilen vält i ett dike. Och det vore ju synd av många anledningar.. ;P

Fick lite frågor om vem Herman var. Det är alltså en surdegskaka som man vårdar i 10 dagar. Vid två tillfällen matar man den och till sist delar man upp den i fem delar. Fyra delar ger man bort till vänner som vill baka en kaka och den sista gör man alltså en kaka på. Lite tålamod krävs det ju förstås.

Herman var god!

(Ursäkta den dåliga mobilbilden, kameran är på Malta med mamma)

Skrev ett inlägg i förgår där jag undrade om min Herman verkligen skulle bli god. Och det blev den, till och med beroendegod! Det var inte dåligt att en kaka som stått och jäst på diskbänken i tio dagar kunde smaka bra! Villd du starta din egen Herman-kedja kan du hitta receptet här.

Komplett.se, vilken kundtjänst!


Köpte en ny dator (Asus X5DIJ) på komplett.se i söndags och började bli irriterad för att den inte ens börjat packas ännu. Skickade igår ett mail och förklarade att det var lite bråttom eftersom att jag flyttar på måndag. Inget svar idag när jag gick in på mailen men så ringde telefonen. Då var det deras kundtjänst som ringde. Han förklarade varför den inte skickats iväg ännu, hade beställt en mus som inte hade kommit in och den höll uppe ordern. Så sa han lite olika alternativ och vi kom fram till att jag hämtar musen nästa gång jag är hemma på besök.
Summering: Jag får en dator imorgon, och komplett.ses kundtjänst är jag djupt imponerad av!

A little piece of heaven



Har precis tagit mig en tur till himlen och tillbaka! Lite vardagslyx får man unna sig och jag valde en bakelse på jobbet innehållande mandelbotten, dumlekola, hallon och chokladmousse! Mm, låter det inte som kärlek i dina öron också?!

Är Herman god?

Har precis delat upp min lilla Herman, som blev ganska sor till slut, i fem delar. Ska ta med några till jobbet och se om jag kan bli av med dem. ;)
Men jag undrar verkligen om den är god. Googlade runt lite och hittde en massa inlägg och det verkar som att den kan bli riktigt god! Ska baka ut den imon när det ska bli myskvällsmat med idol och mina vänner här hemma. Haha, snällt att bjuda dem när jag inte vet om den ens är redig! :P

Ska stressa iväg till jobbet nu, vi ses i eftermiddag skulle jag tro. ;)


Sova själv

Tycker det ska bli lite jobbigt att sova ensam i natt. Har precis varit hos pappa och ätit kvällsmat. Alltid lika kul att åka dit. Men det är trist att åka hem igen till en tom, mörk och stökig lägenhet. Är inte van vid att vara helt själv och när jag väl är det har jag valt det själv. Det har jag inte gjort idag. Visserligen är jag 20 år och nästan vuxen. Då borde man inte störas av att sova själv, eller?

Äh, vem är jag att klaga. En vecka så är jag i alla fall inte ensam längre tvärt om. Kanske ska ta vara på ensamtiden ändå...

Sleep tight.

Minnen


Fanspel

Försök googla det för att hitta ett fanspel att få inspiration ifrån! Inte så lätt, google delar på det automatiskt och gör det till fan spel. Men nu är det snart ihopsatt och utlärt så behöver jag inte oroa mig längre. ;)
Ska göra ett fanspel, alltså dans med en stor sverigeflagga, till ponny-SM i Sickinge. Har egentligen inte något med hästar att göra, jag är ju för fan rädd för hästar! Haha, men man vill för väl ibland.

De kommer bli så fina mina små fandasare och jag kommer vara så rörd när jag får se det på webbcameran uppe i Norge. Nej nu har jag inte tid med detta, ska ju faktiskt hinna med lite annat på en timme också. ;)

Vi hörs säkert senare ikväll. Ciao

(Såhär kommer det se ut, tror att jag ska bli konstnär i mitt nästa liv!)


Dagens...

Skinnjackan från Lindex som alla vill ha har jag nu roffat åt mig! Lycka! Nu ska jag snart gå och luncha med en karlskronabo och mina härliga ljungbyvänner. Gäller att umgås allt man kan nu!

Matchar skinnjackan med ett par blåjeans från Acne och min slitna t-shirt med Iron Maiden-tryck.

Lindex Shop Online - Jacka

Nostalgi!

Köpte en ny skiva förra veckan, mest bara för att skivans omslag är så snyggt. Men skivan är inte bara snygg utan grymt bra. Det är en skiva som jag ofta kommer tillbaka till, den gör en liksom glad. Glad som attan! Det är Är med Snook från 2006 jag pratar om. Favoritlåten är inte så lätt att välja men sista spåret Älskling jag är hemma nu vinner. Den packas ner i norgeväskan! :D

 

Märks det att jag är ledig idag eller?! :P


Läs!

Har stört mig på detta ett tag nu. Visserligen vet jag att det är mitt jobb (eller var) att informera kunder om priser och liknande men det hjälper inte. På jobbet har vi prislappar för att berätta för kunden vad de olika varorna kostar. Lik förbannat frågar folk vad en bakelse kostar när det står precis framför dem att Bakelse 20 kr!
Likadant är det på korvmenyerna, vi har 4 tavlor med stor text, där det förklarar klart och tydligt att meny 1 innehåller korv med bröd & läsk. Efter det står det vad de olika korvarna kostar. Det ska väl inte vara så svårt att förstå?

Nej, skärpning på det! Läs innan du frågar så slipper alla bli irriterade. Självklart ska man få ställa frågor, det är ju som sagt det jag som anställd är till för, men ställ då relevanta frågor och inte självklara!

Nu är det på riktigt!

Man kan nästan säga att mitt kliv in i Norge skedde igår. Var hemma hos Eric hela dagen för att packa ihop allt vi ska ha med oss och framför allt för att få in det i bilen. Den fullpackade bilen som drog till Peace&Love med en massa flak öl i somras är ingenting! Det är väldigt tur att jag inte åker upp förrän nästa vecka, det fanns inte plats i bilen till mig. :P
Däremot finns det; 2 garderober, 1 40" tv, Xbox, stereo, 180cm bäddmadrass, 3 gekåskassar med rengöring, pynt, handdukar, 1 ikeakasse med kaffebryggare och brödrost, en kylbag, en stor kasse med varor från ÖB, en micro, en blender, täcken och kuddar x2, 5 prydnadskuddar. Haha, jag hade kunnat hålla på hur länge som helst emn som ni kanske förstår är det fullt i bilen.

Så nu är grabbarna på väg upp och jag har en hel vecka på mig att packa, säga hej då till alla man ska göra det till och en massa mer. Kommer ha så mycket tid över nu när Eric är i Norge och mamma är på Malta i en vecka. Hur ska detta gå?!

Detta är i alla fall vägen upp till Vestby, bara 46 mil. Ca 5,5 h i bil enligt map24.com. ;)



If it kills me

Har precis suttit och gråtit och lett om vart annat och ibland samtidigt! Att jag är blödig vet ni säkert redan om och jag har precis kollat på finalen av So you think you can dance som jag spelade in igår. Alltså dans berör mig ända in, det är sjukt! Fastnade vid detta nummer när de visade höjdpunkterna igen (har sett det 10 ggr nu!).



Visst är det så jäkla bra?!

RSS 2.0