SISTA GÅNGEN?




Bra kväll igår, nu blir det sol och i eftermiddag är det personalfest på en båt i Oslofjorden. 


TACK O HEJ



Nu börjar det dra ihop sig. Kom på mig själv med att fundera på vilka kläder jag ska ta med hem nästa gång för att underlätta lite för den slutgiltiga flytten. Då är det nära! 33 dagar tills vi ska bli Ljungbybor igen. Då ska man ha gjort allt man bara gör här, sagt hej då till alla och haft en riktigt ordentlig utekväll i Oslo en sista gång.
Brukar tänka på att jag gillar "förstan", alltså när man gör saker för första gången. Sista gången man ska göra något känns inte alltid lika kul. Dags att leva sista månaden i Oslo till fullo? Ja, helt klart!

BLÅ BLÅ KÄNSLOR I NATTEN



Idag längtade jag otroligt mycket till Tylösand. När jag skulle till jobbet var det sommar på riktigt, solen sken och bara några små tunna moln fanns på himlen. När jag kom hem kollade jag igenom kameran och hittade bilderna från förra veckan. En klippa en fredagkväll med rosevin, underbara vänner och denna utsikt kan inte bli bättre, konstigt att man längtar till Tylösand?


I REGN OCH RUSK



För snart en vecka sedan såg det ut såhär där jag var. After beach i ösregn men så fort Duo Jag började spela var det inget problem. Väder spelar ingen roll när man lyssnar på bra musik, har bra sällskap och en god öl i handen. Detta är sommar för mig!


ALL YOU NEED IS LOVE

... i alla former!


48 DAGAR, 18 TIMMAR



Nu är det inte ens 50 dagar kvar till avresa! Hur galet är inte det? Det har vi precis firat med att boka hotellet i New York. Att bo 500 meter ifrån Empire State Building känns inte helt fel! 


OFATTBART

"Offisielle avhør av siktede starter nå. Han siktes etter paragraf 147 a i straffeloven, terrorparagrafen, og han er siktet for både eksplosjonen i Oslo og skytingen på Utøya. Anses som terrorhandling og kan straffes med fengsel i 21 år."
- bt.no

Har så svårt att förstå detta. Om det är något som verkligen visar på att straffen är för låga i Norden är det väl ändå detta?! Detta är något som inte händer nära oss, vi ska vara trygga. Attentat som detta är något man ser om på tv och inte riktigt kan relatera till. Detta är något helt annorlunda. Kan bara säga att jag har svårt att förstå, känner mig arg och trots att jag inte kan påverka så är det svårt att sitta o

I REGN OCH RUSK



För snart en vecka sedan såg det ut såhär där jag var. After beach i ösregn men så fort Duo Jag började spela var det inget problem. Väder spelar ingen roll när man lyssnar på bra musik, har bra sällskap och en god öl i handen. Detta är sommar för mig!


BLAND DANS OCH KAFFEREP




KÄRLEK



I stugan hos mamma, sitter och myser med en "livräddare" och härligt sällskap. Återkommer hela tiden till detta med att jag har trevligt sällskap men det är ingen överdrift. Vart jag än går så möter jag underbara människor! Min härliga mamma är självklart en av dessa! 


HÄRLIGA MORGON!



Dags för förmiddagsyoga på stranden. En härlig start och förhoppningsvis blir det fint väder idag också!


SMULTRONSTÄLLE



När jag funderar på vilket som är mitt absoluta smultronställe kommer jag alltid tillbaka till samma plats. Tylösand och den lilla men ack så mysiga stugan uppfyller de flesta önskningar. Man kan helt enkelt få nästan allt här. Har varit här i tre dagar nu och redan hunnit med en massa. Jag har träffat många av mina nära och kära (även om några befinner sig i en stad några mil öster ut), varit ute och dansat en helkväll, gjort yoga två gånger på standen i underbart sällskap, ätit någon av den godaste sushin jag smakat, solat och badat och till sist bara tagit det lugnt och njutit av att det är semester! 
Det är verkligen heaven on earth!


JAG KOMMER, JAG KOMMER, JAG KOMMER



Jag är nästan där! Åker precis in i ett lite regnigt Göteborg. Det har gått riktigt fort för väntan på terminalen brukar bara vara tio minuter. Nu ska vi stå här i 30! Men vad gör det? Om två timmar är jag i Halmstad och då börjar semestern på riktigt. 


FERIE!!!


Foto: Elin Johansson

Idag klockan 17.30 stämplade jag ut, stämplade ut för ferie! Nu är det tamej tusan semester i en vecka. Har kollat lite väder i veckan och det verkar inte gå åt mitt håll. SMHI visar ett stort regnmoln med en liten, liten sol bakom samtidigt som yr.no visar lite sol, lite regn men på helt andra dagar. Men vad gör det?!
JAG HAR JU SEMESTER FÖR TUSAN!


SNART, SNART!



Idag och i morgon, två dagar, sen är det semester! I morgon kväll sätter jag mig på nattbussen och styr mot Tylösand. Mitt leende syns i hela ansiktet det lovar jag! 


SOON IT'S ALL GONNA CHANGE



Kom fram till under kvällen, som spenderades hemma runt köksbordet med några av tjejerna från jobbet, att det är ändring på gång. Några kommer inte ses spontant på jobbet längre för att semestrarna krockar, andra kom fram till att sista veckan kör vi all in. Sen är det slut!
Har inte riktigt tänkt på att man ska lämna hela livet här. Har inte riktigt funderat över att man ska starta om från noll, igen. Som om det inte var tillräckligt jobbigt första gången man var helt ny och inte visste vad som skulle komma. Jag tror att livet drog iväg utan att jag tänkte på det och jag står kvar lite sentimental och smått förvirrad. Tycker det hade varit riktigt fint om alla flyttade till samma ställe så att vi kunde fortsätta ses varje dag. Känns lite som när man skulle sluta gymnasiet och kom på att man inte skulle ses lika ofta. Det var trist då, det är trist nu.
Men däremot inte sagt att jag inte vill komma vidare, plugga och flytta. Jag vill bara ha med mig alla. Så hörrni, ni kommer väl med?!

Förresten, på bilden ser ni ett av dagens fynd. Dock inte loppis men 60 kronor för en flätad korg är inte illa. Av rabarberna blev det rabarbercheesecake som fick riktigt bra betyg med ombackning av alla gäster. Då blev jag glad i bakhjärtat!


VANDRING



Med kameran i ena handen, plånboken i andra och hatten jag fick av Lina i våras ska jag ut på loppisvandring. Jag har siktat in mig på ett mål. Två saker ska få följa med hem. Jag hoppas bara att jag hittar vad jag letar efter. 


BOKTIPS



Nu var den slut. Hypnotisören av Lars Kepler är boken som gjort mig så jäkla mörkrädd den senaste veckan. Har verkligen slukat den med tanke på att jag började i torsdags. Gillar den verkligen.
Hade läst lite om den innan och sett att många tycker att språket var för enkelt och handlingen platt. Kan hålla med om att språket är enkelt på sina ställen men det gör mig ingenting. Att den skulle vara platt däremot tycker jag inte. Den har ju gjort mig helt isolerad från omvärlden i en vecka och skulle hanlingen vara platt och tråkig skulle det ta betydligt längre tid att läsa ut den. Detta är en bok man inte vill släppa om man väl satt sig ner med den!

Men om ni tror att jag skulle få sova lugnt nu så tar ni fel. Har precis plockat upp Paganinikontraktet som är fortsättningen och förväntningarna är höga. 


EN RESA BORT



4 dagar kvar.


KLICK, KLICK



Det där med fotografering är ju väldans kul, ville bara berätta det. 


I MÖRKRET



Jag har börjat läsa Lars Keplers Hypnotisören kan inte sluta! I natt satt jag uppe till klockan två utan att kunna lägga ner den, satans bra bok! Vad som är mindre bra är att jag blir så mörkrädd att det är löjligt. La ner boken när det var som mest spännande igår och vågade inte kolla om dörrarna var låsta utan att tända taklampan i köket. Sen småspang jag in i sovrumet och la mig så nära Eric som möjligt och vägade titta efter jag blundat. Fick för mig att det skulle stå en liten skadad pojke med en vass, blänkande kniv och obehagligt leende bredvid sängen.
Kanske skulle läsa något som inte är så ruggigt spännande nästa gång? Haha. 


OCH ÄR DET INTE VERKLIGHET SÅ DRÖMMER JAG



Sex dagar kvar.


YESTERDAY I WAS OUT!



Det är helt otroligt vad lite sömn kan göra! Igår var jag knappt människa och mådde väl som förtjänat men efter lite sömn är jag helt återställd. Jäkligt hungrig bara och det tackar jag för. Dags att ta tag i lite städning eftersom att allt står kvar från i lördags kväll, glas och disk över allt. Men det gör ingenting, för jag är tillbaka!! 


DAGS ATT SVIRA



Ikväll är det dags att göra Oslo osäkert med denna brutta och Rebecka. Tonight's gonna be a good night! Nu är det dags för en kall öl på balkongen, sen ska jag städa klart vår lilla lägenhet! 


DRÖMMER



Igår när vi hade radion igång på jobbet fick jag en otrolig längtan efter semester. Alla låtar som spelades fick mig att koppla till Tylösand och havet. Så nära men så långt bort, en vecka till semster och vecka 29. Det låter inte mycket men just nu känns det som en evighet!

DAGENS KLIPP

Ord överflödiga! 


TODAY I DON'T FEEL LIKE DOING ANYTHING



Idag är det söndagslunk hemma hos oss. Kaffet är snart klart och muffinsen är nytinade. Eric intog balkongen med förra veckans Smålänningar. En härlig dag.

RSS 2.0