Chokladmjölk på soyamjölk?

Man blir lätt uttråkad av att prospe, har inte gjort något annat än att prospe och pratat med pappa i 15 min sen jag bloggade sist. Så på ca 1,5 h har jag förberett nio prospekter till i morgon. Det är lite jobb och det värsta är att på en del företag kommer det vara helt i onödan. Men så är det ibland, normännens favorituttryck och så rycker de lätt på axlarna. Jag gillar normänn ska jag säga.
Jo, som sagt uttråkad blir man och när jag blir uttråkad blir jag sugen på lite allt möjligt. Ibland godis, ibland frukt, ibland gurkvatten och idag varm chokladmjölk. Lite, eller väldigt mycket, besviken när jag såg i kylen att mjölken var slut. Det enda som fanns var Jonathans soyamjölk som han inte tycker om. Så nu sitter jag här med en chokladsoyamjölk. Helt ok, lite sötare och det känns som att det smakar lite vanilj. Men som sagt helt ok. Nu vet ni det, man kan göra chokladmjölk på soyamjölk. Fast vanlig standardmjölk är ju klart bäst!

Nu ska det snart bli sängen, imon ska vi börja 07,30 för att det är första december. Så jag kommer missa första julkalendern med tanke på att jag jobbar kvällen på Spenst. Men man kan nog kolla på det på Svt.se. Sov gott folkenes!



Jobba hemma, en del av jobbet


Nu ska jag prospe som det heter, man lägger till kunder att ringa, kollar upp deras kontaktuppgifter etc. Det gäller att ha några på lager med tanke på att vi ska ringa ca 60 stycken om dagen. Det är väldigt viktigt att detta är klart när man kommer till jobbet för att man ska kunna ringa direkt när vi "öppnar" klockan åtta. Vilket inte är så konstigt, är man inte förberedd så kommer man inte så långt inom något man tar sig för.
Därför har de vissa dagar där vi sitter på io och jobbar över en timme. Dessa dagar kommer tre efter varandra denna vecka tisdag-torsdag. Eftersom att jag jobbar på Spenst i morgon kväll så kan jag inte jobba över utan får göra det hemma. Känns lite som att gå i skolan men det gör inte så mycket. Har inget annat att göra mer än att plocka undan kläder från sovrumsgolvet och då är prosping mycket roligare. Plus att jag har det mysigt med första ljuset tänt!!

Och mamma, japp. Siffrorna gjorde själv. Klippte ut mallarna från reklamblad. Perfekt storlek och samma typsnitt som jag med blandat resultat försökte göra själv. ;)

Nästa år åker jag limo!


Såhär såg min facebookstatus ut för lite mer än tre timmar sedan. Snacka om lycka! Jag har som ni kanske förstod av statusen jobbat idag, jobbat och suttit på telefon. Vi satt halva dagen i fredags och hela dagen idag och bara ringde en massa samtal. Det har varit skönt att bara få ringa, de har nämligen inte satt några krav på oss ännu utan säger bara att vi ska ringa så många vi kan för att öva och lära känna kunden, inte sälja. Om vi säljer är det gøj och morsom (kul på norska).
Vet inte om ja förklarat riktigt vad jag jobbar med men jag jobbar på io.no. Ett företag som säljer annonsplatser på en hemsida för företagssök. Det vi egentligen säljer är hur prioriterade företage vill vara, ju högre upp de vill ligga på listan över vissa sökord eller branscher desto mer får de betala. Enkelt förklarat.
Så om ni inte listat ut det redan eller tittade på miniatyrbilden så sålde jag en annons idag! En annons för 1800 NOK till en gubbe med ett portföretag. Om man säger så så flörtade jag nog mig fram till det säljet för det var nog inget perfekt samtal. Vi nya ska lyssna på mitt första säljande samtal imorgon och analysera det. Kommer nog skämas lite för min dåliga säljteknik och smålänska dialekt, att höra sig själv prata är oerhört jobbigt, tycker jag. Men jag sålde!
Pga. säljet fick jag ännu en flaska vin. Jag fick en i fredags också för att jag ringt flest samtal under den tiden vi ringde i fredags. Så nu har jag två flaskor vin! Jonathan fick in en orderbekräftelse från förra veckan idag vilket betyder att han också haft sitt första sälj idag. Så nu har vi tre flaskor ihop. :)



Första advent med snö

Om jag ska förfina min rubrik lite kanske så att det inte blir några missförstånd. Det är idag första advent om någon missat det. För oss här i Norge betyder det att vi har e första advent med snö. Men det betyder också att det är första adventen på länge där det snöar. Är ni med?

Nog med förvirrade förklaringar, igår var det adventspyssel här hos oss. Och för att säga det själv så blev det riktigt mysigt. Nu har vi både stjärnor i fönstren och diverse andra saker som hör december till, även om inte december börjat ännu. Scrolla ner så ska ni få se. :)

Idag har det varit kursdag på något som heter CMS, det är en grupp/företag/medlemsgrejsimojs för gym runt om i världen. Man kan säga att det är ett koncept som gym tar till sig och använder i marknadsföring osv. De hade kurs angående reception i Lier (ligger ca 50 min från Vestby). Det hade man ju kunnat hoppa över om man säger så. Det var en massa saker som fick mig att höja ögonbrynen och inte på ett bra sätt.
Mannen som höll i det stod och snackade om att det var stängeligen förbjudet att sälja medlemskap i receptionen, det skulle man istället ha en anställd säljare till. Spenst och flera andra center på kursen gör det så då satt man och undrade varför. Ingen förklaring utan det var bara så. Han drog en massa fakta som gick in ena vägen och ut andra, en massa siffror sätter sig inte hos någon som jobbar två kvällar i veckan.
Han föreslog också ett bomsystem, innan medlemen skulle få komma in på gymet måste han dra sitt kort och då går bomen upp. Då får medlemmen också komma in och träna. Ok att man ska dra sitt kort och visa att man är medlem men att sätta upp bomar och göra om hela gymet till ett fängelse är väl knappast mer inbjudande?! Skrev upp en massa saker han sa men detta var det jag kom ihåg nu. Som sagt sju timmar i onödan tycker jag.

Men nu blir det adventsmys i bilder istället, nu väntar sängen sov gott!





Pinnekött och karamellpudding

Det har tagit hela dagen att ta igen sig från igår, men sen var det en ganska lång dag. 23 h lång för att vara exakt.
Började med jobb och som jag skrev i ett väldigt kort inlägg igår där vi ringde för första gången. Vi har egentligen bara gått igenom inledningen på samtalen och ringde endast för att bli lite mer bekväma på telefon och testa våra inledningar. Man kan nog säga att jag hade en helt ok första timme, ringde 11 samtal första timmen på telefon och de andra tre ringde 7, 8 respektive 0 samtal. Åter igen, duktighets-syndromet göds! Vann en flaska vin i vår lilla interna tävling.

Efter jobbet vid fyra var det dags att ta på partykläderna i jobbets källare, vi hade 1,5 timme på oss att byta om och göra oss iordning. Med tanke på att vi bor 25-30 minuter från jobbet så hade vi en halvtimme på oss om vi hade åkt hem emellan och det kändes inte som ett alternativ.
Vi åkte till Oslo för att äta norskt julbord, det fanns lax precis som hemma men annars var det nog inte något som var likt. Där fanns lite allt möjligt som pinnekött, pannkakor, tre sorters lax, potatis, såser, lamm osv. Riktigt gott men det svenska är bättre.
Öppen bar och sen blev det dans, en riktigt lyckad kväll. Jag har inte haft så roligt på länge och de tjejer som jobbar på företaget är hur härliga som helst. Tog inte med mig kamera, missade den i allt stök men jag lånade en bild av Heidi från Facebook.
Kvällen slutade klockan ett och då skulle vi ta oss hem från Oslo, problemet var bara att vi inte visste var vi var. Chefen som vi haft mestadels på introkursen, Ståle, skulle också till Ski precis som 15 andra, inkl. oss tre. Så han fixade taxi som tog oss till Ski och så var det bara att ta bussen därifrån och hem till Vestby. Bara och bara, när vi kom till Ski var klockan tre så vi satte oss i bilen och väntade (vi körde till Ski på morgonen för att hämta bilen idag). Bussen gick kl. 04,30 så på hade vi 1,5 h på oss för att göra ingenting och bara vilja komma hem. Hem kom vi tillslut, efter en bussresa som kostade 100 kr/person för 3 mil och två bröder på bussen som bråkade riktigt ordentligt. Båda fulla, den ena aggressiv och den andra ledsen för att den första var aggresiv. Obehagligt att sitta utan att veta om man ska försöka hjälpa till eller bara låtsas som ingenting. Vi gick i alla fall från stationen hem till lägenheten, en promenad på 40 minuter var bra för tillnyktrandet.

Så upp klockan 06,30 igår morse och somnade klockan 05,30 i morse. 23 härliga timmar och jag tror att jag har hittat lite nya vänner att ha roligt med på jobbet!

Idag har jag adventspyntat klart, nu har vi hyacinter, fyra adventsljus och lite små juldekorationer. Här är så mysigt. Bilder kommer i morgon när jag laddat kameran. Nu blev det ett alldeles för långt inlägg men en lång dag kräver ett långt inlägg. ;)

Heidi, Jonathan, Minna och jag. Glada och lite onyktra!


Snart smæller det!

Nu ær jag ca 20 minuter från mitt førsta sæljsamtal! Fjærilar i magen kan man sæga. Wish me luck!!


Adventsmys i Akershus

Satt och hade skrivit nästan ett helt inlägg om jobbet på jobbet idag, hade bara någon mening kvar när chefen sa att rasten var slut och det var dags för säljrollspel. Så jag stängde ner sidan och glömde spara vad jag skrivit. Just nu kommer jag inte ihåg vad det var men jag kan berätta lite om vad jag gjort hittills ändå.
Vi har suttit i två dagar och fått en massa information, tips, vad vi ska göra och inte får göra etc. Huvudet är ganska fullt, så idag har vi varit lite med praktiska. Jobbat med datasystemet vi använder för att hålla koll på våra kunder och det viktigaste för dagen, vi har skrivit en liten mall för hur vi personligen vill öppna ett samtal. Dessa testades sedan på chefen via rollspel, hårt men lärorikt. Vi fyra som går kursen nu fick säga vår inledning efter varandra. När chefen ansåg att vi sagt något galen sa han bara STOP, NÄSTA! Så höll vi på några gånger. Jag fick mitt godkjänt på försök två och de andra på försök tre. Gissa om jag med duktighetssyndrom blev nöjd då!
Som sagt en tuff dag och imorgon blir det ännu mer. Efter klockan tolv ska vi få testa på att ringa för första gången, har lite fjärilar i magen inför det men jag tror på mig själv! Jag tror på att jag tror på mig själv i alla fall, försöker banka in det. Det västa som kan hända är ett nej, som de sagt hela dagen!! ;)

Nu är det nog med text, jag visar istället lite adventsmys bilder. Tänkte när jag skrev rubriken Adventsmys i Akershus att jag var fyndig och hade rimmat men nu ser jag att det inte alls är så så nu får läsa det igen och denna gång tänk er ett rim!








Hon kommer inte vara kvar länge!

Första dagen på io, teoretisk kurs nu i tre dagar. Ett litet rum, vi är fyra nya med en chef, tittar hela dagen på en vit powerpoint-presentation med lampan släckt. Där är inte mycket luft och eftersom att det är mörkt blir man riktigt trött. Tur att vi har en tiominutersrast varje hel timme. Det är ungefär som en skolklass, en massa blandat folk. Alla med olika erfarenheter och det är stundvis nästan lika stökigt som en niondeklass. Alla är sociala och väldigt trevliga, de flesta riktigt säljpersoner.
Som sagt är vi fyra nya, två tjejer och två killar. Det är inte lätt att se om någon av oss kan lyckas men den andra tjejen tror jag inte mycket på, sorry. Vi satt på kursen, en av cheferna pratade om marknadsföring och ios styrkor och svagheter, när jag hör en massa klickande ljud. Då sitter tjejen, som sitter bredvid mig, och smsar! Kan ni förstå, hon är 25 år, chefen sitter bredvid henne på änden och försöker förklara något som är väldigt viktigt när vi sedan ska kunna prata med kunden. Hur som helst, hon kommer inte vara kvar länge!

Nu blir det sen middag efter Spenstjobb, har ju dubbla jobb idag, sista resterna av "fest-kycklingen" ska gå åt.


Dansfeber!

Har du fem minuter över och inte vet vad du ska göra med dem, kolla in detta!


Jag får titt som tätt återfall. Men lugn, det är inte så farligt som det låter. Dans är min drog! Känns att jag inte dansat på riktigt på länge nu och nu blir jag ännu mer sugen, saknar det! När dessa återfall kommer har jag en tendens att kolla på dansfilmer, de flesta ser jag om och om igen. Inte för att dialogen eller handlingen är så bra utan pga. att de dansar. Ofta gör dem det så jäkla bra också! Något tips på en dansfilm jag måste se?

YouTube-klippet är sista scenen i filmen Step Up 2 The Streets, ganska hyfsad film.


Mysmusik

Hade så mycket jag tänkte att jag skulle blogga om när jag var på jobbet innan men nu har jag liksom ingen lust. Eric frågade om jag var nere och om det hade hänt något men jag har nog bara en seg dag. Känner inte för att göra någonting eller engagera mig i något.
Men jag kan ju berätta lite som händer här, jag har nu jobbat fyra dagar på Spenst. Känns ganska bra. Imorgon börjar nya jobbet på io, ska bli kul att göra något vettigt. Fast det kanske inte är så vettigt egentligen, haha. På fredag är det julbord/julfest med io i Oslo. Ser fram emot detta ordentligt.
Har haft en riktigt givande dag på jobbet idag, hade hand om barnepasset på förmiddagen. Enkelt förklarat ett lekrum för barn som är med sina tränande föräldrar, vid två tillfällen på dagen har de en som helt enkelt passar barnen. Det gjorde jag idag. Två barn, en på åtta månader och en på nio månader. Hade riktigt mysigt där bland alla leksaker i lekrummet, tur att små barn brukar gilla mig, haha.
Har också planerat årets julklappar och planerat för helgens adventspyssel! Här ska det pyntas, eller inte med tanke på att vi inte har så mycket pynt men lite kommer det bli.

Just nu ligger jag i soffan och lyssnar på riktig mysmusik, Kate Voegele. Mys iväg med mig vettja! Följ Spotify-länken bara. :)

(googlad bild)

Längsta dagarna i Norge!

Har nu jobbat på Spenst både igår och idag. Känns ganska skönt att göra något även om jag knaprar ipren och halstabletter ganska mycket. Igår jobbade jag mellan 7-20, alltså 13 h, och det var nog den längsta dagen hittills. Mörkt när jag åkte dit och mörkt när vi kom hem. Med tanke på att det ligger i källaren ser man verkligen inget annat än lysrörsljus. Ska bli skönt att komma och jobba någon annanstans snart.
För jag ska ju faktiskt till io på tisdag, fick en extra dag ledigt. Vet inte varför men det kan behövas efter denna helg. Jobbar också tisdag och onsdag kväll efter io så nu är det inte något slappande här.

Lovade i början av veckan att korten från lördags skulle komma upp, jag har inte kollat på de ännu men de kommer snart. Kanske... ;) Nu ska det bli mat, potatisgratäng och kyckling! Mums!

Ps. Tack mamma, det ska nog kunna bli en lördagsmysig kväll med gårdagens Idol. Hoppas du har det kul på er stora fest och jag längtar till att få se resultatet på ert julpyssel. :)


Jag blir bara mer populär!

Haha, japp ni läste rätt. Skrev för någon månad sedan att jag fått en prenumerant på Bloglovin'. Såg precis att jag fått ytterligare en prenumerant på min lilla blogg. Det betyder att jag nu har två! Dessutom har jag klättrat en massa placeringar, närmare bestämmt 10754 stycken. Inte för att jag räknat efter men, äh vem försöker jag lura jag är en sådan tönt! Haha, men jag är ganska nöjd med mina 10754 klättrade placeringar! :P



Laddar batterierna

Vår soffa är min bästa vän för tillfället. Nej det lät inte kul, men lite så är det faktiskt. Har umgåtts med den i tre dagar nu. Men imorgon är det dags för annat, min chef ringde innan och tur var det. Ska jobba 7-20 imon och hade helt glömt bort det, så tur att hon ringde annars hade jag gått dit klockan tre.
Att det är fredag imorgon betyder att det får vara nog med feber och snuva för nu ska jag jobba åtta dagar i sträck. De tre första dagarna kanske inte är så tunga med tanke på att jag ska stå i receptionen men på måndag ska jag börja jobba på io. De två första dagarna är det kurs så då gäller det att vara på hugget. Men det är på måndag, ska fixa helgen först. ;)


Ännu en dag i soffan

Idag har jag dock varit lite piggare, hunnit med att tvätta två maskiner och satt igång diskmaskinen. Ok, var kanske inte så mycket men ändå. Jag har istället underhållit mitt dansintresse som ni säkert vet att jag har. So you think you can dance har dragit igång borta i landet i väst och jag är inte sen med att tanka hem det.
Ni får tröttna på mig om ni vill med tanke på att detta är andra och tredje dansklippet från YouTube på två dagar Men bara så ni vet, det kommer mera ska jag lova! Detta är det bästa från igår:





Visst är det bra?! Nu ska jag käka lunch innehållande bland annat avokado. Mums!


Inaktiv eller aktiv inne?

Just idag är det nog inaktiv som gäller. Ligger för andra dagen i rad som en klubbad säl i soffan med täcke, dubbla brallor och dubbla tröjor. Det började med att jag sov riktigt dåligt i förrgår natt. Igår väntade jag in i det sista innan jag var tvungen att inse att man inte kan gå till jobbet med hög feber och utan röst. Det blev därmed en dag i soffan framför gamla Beverly Hills-avsnitt samtidigt som jag slumarade till titt som tätt.

Sa igår till min chef att jag troligtvis skulle vara frisk idag och därmed kunna jobba. Låg i natt, vred och vände, och vaknade av att jag var helt blöt av svett. Tog av mig täcket och höll då på att frysa ihjäl kändes det som, ingen bra idé alltså. Vaknade idag med världens huvudvärk, ont överallt och att klia sig i huvudet är bara att glömma. Så nu efter att ha orkat laga pannkakor till lunch så ska jag ligga i soffan resten av eftermiddagen och titta på Step Up. Kanske hinner med Step Up 2 också...


Influensa på väg?

Har sovit så jäkla dåligt i natt, känns som att jag legat halvvaken hela natten. Har inte gjort ett skit idag mer än frukost och glott på serier. Kroppen känns helt matt och när jag kliar mig i huvudet känns det som att det är domnat men ändå sticker. Halsen är typ igenbommad och jag har fortfarande kvar feströsten från i söndags. Ungefär såhär brukar det kännas precis innan jag kommer på att jag kanske har feber. Men inte idag, glömmer alla sådanna tankar och tvingar mig själv att se fram emot min promenad i regnet när jag ska till jobbet kl tre!

Fick ett svar på mailen ang. datorn, ska tydligen göra en backup och sedan installera om hela datorn. Känns inte som en syssla jag kommer göra själv trots att jag är sugen på att testa om jag kan fixa det själv. Vi får väl se om jag antar utmaningen, kan väl inte vara så svårt med tanke på att jag fått en väldigt utförlig beskrivning på hur jag ska göra. Där stod något om att plocka ur hårddisken och det gör mig lite reserverad men jag tror inte jag ska behöva det eftersom att jag får igång min dator. Wish me luck!



Hemma och nu vaken

Sov länge idag, klockan var tolv när jag steg upp. Riktigt skönt att sova ut men jag känner mig inte så väldigt utvilad ändå. Nu ska det bli brunch och kanske en resa till Nordby för att handla i eftermiddag. Idag är enda eftermiddagen fram till måndag nästa vecka som vi är hemma på eftermiddagen alla tre. Jag jobbar kväll imon, onsdag och fredag. Sen jobbar jag helgen också. Eric jobbar kväll på torsdag så idag får det bli om alla ska kunna följa med.
Nej, nu är jag hungrig och sen ska jag skicka ett mail till Asus kundtjänst för Komplett var ju inte så värst hjälpsamma! Japp, jag är lite datorsur! ;)

Ska kolla på bilder från helgen också, håll ut.

En trevlig kväll

Klockan är nu efter halv fem och det är för längesen dags att gå hem. En kort men trevlig efterfest senare står jag nu i trappuppgången och funderar på hur jag ska orka med morgondagen. Det är fika kl 10, kanske timsfors och sen efter lite fler aktiviteter ska vi köra hem. Det kommer bli en sen körning imon, jag känner det på mig. ;) Men tack ska ni, alla som var med på Erics 20-årsfest, ha för en toppenkväll. Speciellt Yvonne och Tobbe för all god mat, underhållning etc. Som sagt sängen väntar och snart släcks nog lampan i trappuppgången. :p

Dags för avfärd

Snart ska vi sätta oss i bilen och åka mot Sverige. Jippie!!
Allt är snart färdigpackat och jag har bara lite hårlockning kvar. Tror att killarna borde komma hem från jobbet snart också. Så egentligen har jag inte tid att sitta här. Skulle därför bara säga so long Norge...

Ps. Det snöar här nu (så vi lovar att köra försiktigt)! :D

Redo för avfärd?

Nja, inte riktigt där ännu. Springer fortfarande runt i nattlinne och städar men ännu är det ingen panik jag ska vara klar på riktigt 15,30 och det är nästan tre timmar till. Så nu när köket är avklarat är det toan, sovrummet, vardagsrummet, packa och göra mig i ordning kvar. Tre timmar, det fixar jag på två. Eller?
Nej, får nog skruva upp tempot lite. Nu blir det turbostäd!!


Såg precis att datorn hittat tre viktiga uppdateringar, så nu ska jag uppdatera och starta om datorn. Om det finns någon IT-ängel som bestämmer huruvida datorn kommer bli okej efter det vet jag inte men jag ber till den nu!



Snabb uppdatering, det fungerade inte. Bekräftar uppdatering misslyckades! :'(

Ett skepp kommer lastat...

Metallic Skirt SEK 149, Rare Fashion - NELLY.COMCoral Black Dress SEK 299, Elise Ryan - NELLY.COMJohanna Bag SEK 50, Nelly Accessories - NELLY.COM

Bangle Resine SEK 15, Nelly Accessories - NELLY.COM

De säger att man inte kan köpa lycka för pengar, men ibland stämmer det inte. Med allt datastrul idag skulle jag skicka ett mail till Komplett. Mailet gick iväg och jag skulle kolla mina inkomna mail. Och där var det, reamail från Nelly.se.
Jag brukar aldrig hitta något som jag faller ordentligt för, ok det är inte sant men faller jag är det för dyrt. Så rea = lycka, klickade precis hem detta som uppmuntringsmuta till mig själv. Inte storknade jag av priset heller, kjol från Rare Fashion, klänning från Elise Ryan, väska och armband från Nelly Accessories för 552 kr (inkl frakt).
Så jo, för några få ögonblick har jag köpt mig lycka!

Nu vill jag inte mer!

Denna dator ger mig snart ett utbrott och jag sätter mig på golvet som en tjurig unge och vägrar flytta på mig om ingen fixar den!
Vi har nu kommit fram till att Vista Home Basic är skit! Jag funderar seriöst på att köpa Windows 7 för runt 1000-lappen för att slippa skiten. Det är tre program som ger mig felmeddelande direkt när datorn sätts igång. För att åtgärda problemet fick jag tipset att göra en systemåterställning och välja en tidpunkt när datorn fungerade. Det hade ju varit så enkelt, alltså för enkelt. Systemåterställningsprogrammet fungerar inte heller nämligen visade det sig.
En felkod kom upp och jag googlade den för att hitta en lösning, men ack nej. Det var däremot en som haft exakt samma skit som jag, men ingen hade någon lösning. Nu har både Jonathan och Eric kollat på det och ingen av dem vet hur man kan lösa det. Daniel hjälpte mig på Facebook i ca en timme, tack för hjälpen men inget fungerar.
Det trådlösa nätverket har lagt av så jag måste ha en nätverkssladd i. Satt därför halva dagen på golvet med datorn för att sladden var för kort. När Jonathan kom hem frågade han varför jag satt på golvet och sa att sladden nog bara trasslat in sig och igentligen är ca fem meter lång! Japp, inte min dag idag!

Imon på väg hem, alltså när vi kommit in i Sverige ska jag ringa till Komplett.se och kräva en lösning annars får de ge mig ett riktigt bra pris på Windows 7. Om inte kan de ta tillbaka sin jävla dator och köra upp den där solen inte skiner så köper jag en ny där Windows 7 ingår!!

Fick dock ett jobberbjudande som jag dock tackade nej till eftersom att jag nu fått ett jobb. Killen på Adecco lät besviken men jag mig sitt nummer så att jag kunde ringa om jag behöver jobb. Skönt att höra men just nu väger det inte upp.

Paniiik!

Just det, min dator bara ger mig en massa felmeddelanden hela tiden! När jag satte på datorn idag på förmiddagen sa den att någonting med ljudet, något med det trådlösa nätverkskortet och något annat slutat fungera. Vad göra?
Det funkar inte!! Kan använda den med internet nu för att jag snott nätverkskabeln från Eric dator. Det betyder dock att jag måste sitta på golvet för att sladden är för kort.
Det som är jobbigt är att Eric jobbar till halv tio ikväll och jag behöver hjälp. Men Jonathan kommer ju hem efter fyra och då ska han få ge den ett försök. Det är som de säger, datorer är toppenbra saker, när de fungerar!

Ett halvt bröd?

Tänkte innan att jag stolt skulle lägga in en bild på mitt härliga bröd, men det blev inte riktigt så. När jag skulle ta ut det ur brödformen delade det sig på mitten. Nu har jag därför två delar bröd, en överdel och en underdel. Fick ett riktigt också men jag struntade i brödformen på det. Hinner inte lägga upp någon bild ska springa till duschen nu!

Här ska det bakas

Frida kommenterade mitt sushiinlägg för en stund sedan och skrev att hon var frustrerad över att inte ha koll på sushirestauranger i Karlstad. Men jag har en idé, skickar du ditt hembakta bröd från igår till mig så fixar jag sushi till dig! :P

Ok, det kanske inte funkar så men brödet är slut här och jag är trött på att äta knäckebröd till frukost så nu ska det bakas. Inte riktigt från grunden men ack så gott ändå. Finax har riktigt goda bröd, har bakat deras trekornsbröd också någon gång och nu ska det bli pumpabröd. Kommer tillbaka, nu har jag ett mission, eller kanske två? ;)



Dagens ord

Eftersom att Eric fyller år idag passar detta ord in väldigt bra:
Bursdag (norska) = Födelsedag (svenska)

Nu är det bara tre dagar till vi åker till Sverige! :)


20-åring

En liten en som inte är så liten utan ganska lång, och en liten en som inte är så liten eftersom att han fyller 20 år idag har vi i lägenheten!
Just det idag är det Erics 20-årsdag så jag har rotat fram lite gamla kort och säger grattis på födelsedagen älskling!
Vi frågade om han ville ha något speciellt till kvällsmat om han fick bestämma helt själv, fiskpinnar och stuvad spenat var det han önskade. Och helst skulle det vara mormor Ingrids spenat men nu får det duga med norgespenat. ;)



Måndagsshopping

Skrev ju innan att jag hade shoppat lite idag, kanske inte så lite men jag är väldigt nöjd med mina inköp. Det blev årets första julklapp, julstjärnor till vårt lilla hem, ett linne till på lördag och en present till mig själv, en Eva Solo-karaff. Fick en i julklapp förra året men jag tänkte att det kan vara bra att ha två. De är verkligen toppen! Hade inte planderat att köpa en till idag men de hade halva priset på allt i en butik på Ski Storsenter. Den gick från 335 NOK till 167,50 NOK, det blir ca 200 SEK. Ett klipp tycker jag!
Köpte lite pyssel på Panduro också, vad det ska bli av det får ni se. :)


Bästa resturangen i Ski!

Idag var då en välplanerad dag, jag fick gjort allt jag skulle och lite till. Blev lite shopping (bilder kommer efter träning) och tidsfördrivande men framför allt var jag och åt på Skis bästa restaurang!


Ser det inte otroligt gott ut? Mm, det var det också och jag är fortfarande mätt. Det har varit en sån bra dag idag att jag till och med skrev på en servett hur gott jag tyckte det var och lämnade 20 kr i dricks. Det ni, livet är allt bra underbart ibland. Kan berätta mer om varför när jag kommer hem igen.

Ps. Jag kommer inte ihåg vad restaurangen hette men jag kommer mycket väl ihåg var den låg och det ska läggas på minnet. De har fått en ny kund!


Førdriva tid i Ski?

Sitter på Skis bibliotek før tillfællet, det ær dærfør det blir norska bokstæver. Har inte min intervju førræn kl 12,30 och tills dess ær det 30 min. Så vad gør man i Ski om man vill førdriva tid? Ja du, jag vet faktiskt inte men min lista av ærenden att utrætta ska bli avbockad efter hand.
Det blir dock ingen julstjærna från Hemtex, de har inte Hemtex hær visade det sig precis. Haha, att jag inte kollade det tidigare. Men jag gick førbi Åhléns innan och de hade fina stora stjærnor før 99 kr.
Nu ska jag leta upp på en karta var Internettopplysningen ligger. :)

Jag idag = förberedd

Idag är en stor dag, jag ska på inte en utan två anställningsintervjuer. Känns rätt gött faktiskt! Och med tanke på min senaste intervju så ska jag idag vara förberedd, har nämligen ett schema upplagt.

10,30 - gå till stationen, senast
11,29 - åka tåg till Ski
11,40 - anländer till Ski och letar upp Adecco
12,30 - intervju på Adecco, vet inte riktigt vad jag ska hitta på under tiden men Ski Storsenter ligger precis bredvid
13,00 - intervju klar och dags för lunch/uträtta ärenden
14,00 - intervju på IO.no, ska hitta dit också men det ligger också nära Storsenter
14,30 - intervju klar, dags att fördriva tid innan det är hemfärd med Eric 16,00

Det låter väl som ett bra schema, och fördriva tid på Storsenter är nog inga problem. Ska kolla efter en adventsstjärna att hänga upp i fönstret om några veckor och har en rabattkuppong på Hemtex på 50 kr. Panduro och Nille ska också få sig ett besök, Nille är ungefär som ett litet Ö.B. fast med fler inredningssaker. En crapstore som Eric skulle säga.

Nog av detta nu ska jag gå och duscha så att min fina tidsplan inte spricker!


Sunday bloody sunday

Söndagar kan vara härliga dagar. Eller så kan de vara som idag, riktigt sega. Har inte haft något direkt att göra, vi bara sitter här och glor. Hade egentligen tänkt att vi skulle åka till Hvitsten igår eller idag. Det är ett litet samhålle som ligger i kommunen och intill Oslofjorden. Samhället har två badständer och det hade varit kul att åka och kolla hur det ser ut.
Hade också velat åka på loppisrunda häromkring, kanske inte finns så mycket loppisar men bara för att göra något. Men det får bli en annan helg, kanske om två-tre veckor om vi inte jobbar.

När jag gick hem från stan för någon dag sedan var det riktigt fint väder och jag fick en riktigt härlig höstkänsla. Försökte fånga den med mobilkameran men vi vill inte riktigt samma saker. Det var i alla fall fint!



Dagens ord

Än så länge går det ganska bra med norskan men på jobbet förra veckan blev det lite problem...

Jag skulle dammsuga receptionen och frågade var dammsugaren stod, alla tittar konstigt på mig och ingen förstår vad jag menar. På något sätt kommer de efter lite stapplande förklaringar på att jag menade støvsuger.
Alltså:
dammsugare - støvsuger


Lång natt

Gick ändå och la mig i hyfsad tid igår, men jag kunde verkligen inte somna. Låg vaken mellan ett och tre och bara funderade på saker. Givetvis kommer man på saker som man inte får glömma bort, t.ex. vad jag ska ge Eric när han fyller år, säga till Elin att jag VÄLDIGT gärna fikar på söndag, att jag ska gå på Panduro och Nille i morgon när jag är i Ski och vad jag kan ha på mig på fredag när jag ska till Elin.
Kom också på att jag är ledig hela fredagen så den dagen ska gå åt att packa och göra mig i ordning för kvällen, tanken är att jag ska åka 50 mil färdigsminkad och redo att gå på fest. Jag kör första biten och sen när vi kommer till Halmstad kan jag börja förfest i baksätet. Haha, en av de bästa ideérna måste jag säga!
När jag låg där och nästan fick panik över att jag skulle glömma bort sakerna bestämde jag mig för att skriva ner dem så kanske de kunde lämna mitt lilla huvud och jag kunde få sova. Det rekommenderar jag inte, då kom jag på ännu fler saker som jag kunde skriva ner och snart hade jag skrivit en hel A4, i mörker! Jag är imponerad av att jag kunde läsa vad det stod.

Hade lagt ut en bild om det inte hade varit för att Erics födelsedagspresent står uppskriven där. Har fått honom att lova att inte gissa på vad det är. Skulle han säga rätt sak skulle han se det på mig även om jag hittade på något annat. Bra i vanliga fall eftersom att det inte är någon idé att ljuga (varför jag nu skulle göra det) men dåligt när han fyller år! :P


Julklappen 2009

Skulle egentligen stänga av datorn och gå till sängs men så hittade jag något att skriva upp på önskelistan till tomten. Det är så bra att skriv upp det på bloggen, då är det ingen risk att jag glömmer bort det. Har en tendens att komma på en massa saker att önska mig men sen när folk frågar så har man ingen aning.

Som sagt julklappen, nu när man blivit vuxen nog att tycka det är roligt att blanda något gott att dricka när man dricker alkohol (var väl kanske ganska längsen man kom på det men ändå) kan det vara roligt att dricka det ur något fint. Det är precis det jag har hittat, coctail- och drinkglas från Boda Nova.

(Bild från Boda Novas hemsida)


Jag älskar att de är enkla men samtidigt ser personliga ut, har vinglas från Boda Nova tidigare och jag måste säga att jag älskar deras glas. De är som sagt ofta enkla, personliga och kostar inte skjortan. Glasen på bilden kommer i 4-pack och kostar 349 kr.

Vad tycker du om mina önskeglas?


Hemmapyssel och återvinning

Idag tog mitt hemma-Chaipulver från Espresso House slut. Snacka om bakslag nu när det verkligen börjar bli kallt och man kan behöva en varm och god Chailatte i mörkret. Får dricka lite av mitt andra te, kan behöva nalla lite på det förrådet.

Men burken till Chaipulvret var alldeles för bra för att slänga så nu har jag återanvändt den.

Från Chai till Yogi!

 


Planet Earth - bästa lördagsnöjet

Efter ett litet uppehåll har vi hittat tillbaka till en väldigt intressant serie, BBC's Planet Earth. Ja, det är sånt vi gör om helgerna. Idag handlar det om skogar och bl.a. träd som är 100 m höga! Tänk dig det, ungefär som en 30 våningsbyggnad. Nej, bloggen har jag inte tid för just nu, snart kanske det blir regnskog och en massa coola grodor!!

Amazonas regnskog (googlad bild)



Jag hade en dröm

Vaknade för ca 30 min av en dröm, Kent skulle spela i Ljungby. Affischen hade täckt över Gamla Torgs annonsskylt som man ser vid trafiklyserna. Det var samma bild som på plattan, stor och blodröd med något svart på, kanske ett ansikte. Där stod det tydligt att de skulle spela den 18 april. Haha, var själklart tvungen att kolla vilken dag det var. Men det visade sig att det är nog inte så troligt.


Googlad Kent bild, kalender från kalender.se


Däremot spelar de i Göteborg 18-21 mars, det får vi nog fundera på. Det är så att man nynnar liten Kent i huvudet och drömmer sig bort.


Ett korkvin till kvällen?

Efter en måltid bestående av hemmagjorda hamburgare var det dags för dagens köp. Dagens köp från ett besök på Vinmonopolet, en flaska vin med en åsna på. Det visade sig då att vi inte äger någon riktig korvskruv, bara en som sitter i en överlevnadskniv. Den var för kort och korken gick av på mitten, efter lite kämpande gav vi upp. Men tanken på att det inte skulle bli något åsnevin gjorde oss desperata så det fick bli att trycka ner korken i flaskan.
Så nu dricker vi åsnevin med en liten touch av kork. Haha, det var tyvärr inte "fem solar" gott heller. Men nu har vi i alla fall vin och det är fredag! Trevlig helg!



Intervju nr 2

Precis som rubriken säger har jag fått ännu en intervju på måndag! Jippie, jag hoppar högt av glädje. Jag ska nämligen till Internettopplysningen på måndag efter intervjun på Adecco. Det känns ganska bra eftersom att både Eric och Jonathan fick jobb där utan speciella säljerfarenheter. Eric har visserligen jobbat med kundtjänst men det känns ändå bra.
Plus att det är fredag idag, det betyder snart helg! :D


Time for bed

Killarna skulle gått och lagt sig tidigt idag hade de bestämt. Hur gick det med det då? Inte så bra med tanke på att de ska gå och lägga sig nu, det kommer inte vara lätt att gå upp imon. Själv börjar jag inte jobba förrän klockan tre, har kvällspasset på gymmet imon, igen. Men det är ganska skönt, fredagkvällar brukar vara roliga (lugn på norska).
Vet egentligen inte vad jag vill få fram med detta inlägg men jag kan ju berätta att vi pratat med lite nära och kära hemifrån Ljungby idag. Erics mormor och morfar var med och pratade på skype idag. Riktigt mysigt, skype är en underbar uppfinning.
Om ungefär en vecka åker vi till Sverige igen, då blir det en 20-årsfest hos Elin på fredagen och på lördagen bär det av till Eric för nästa 20-årsfest. Eric som fyller år på tisdag, någon som har ett bra förslag på present? Det är ingen fara att skriva det här, han läser ändå inte bloggen. ;)

Väderuppdatering, snön kom och försvann. Nu är det åter höst i Norge!


Det rullar på

Har haft en riktig degdag idag, inte gjort speciellt mycket mer än lite tvätt. Haha, låter lite som alla mina andra dagar. Men nu kanske det kan bli ändring på det! De ringde från ett bemanningsföretag som heter Adecco precis så nu blir det intervju på måndag och detta känns riktigt bra. Det är för att prata om vilka jobb jag kan tänka mig och för att de ska få reda på lite om mig som person och vilka färdigheter jag har. Sökte ett jobb som barnehageassistent, dagisfröken, för någon dag sedan men de har även annat som butiksmedarbetare osv. Men dagis kunde vara kul, ett plus för att man inte behöver ha någon speciell utbildning för det.
Men nu ska jag fortsätta titta på So you think you can dance. :D

Trodde jag, haha. Precis när jag skulle trycka på spara & publicera ringde de från en damklädesbutik som heter Vivikes. De har lite sortiment som KappAhl och vänder sig väl lite mer till äldre kvinnor, tror jag i alla fall. Hur som helst behövde det folk på kvällstid och lördagar. Eftersom att jag redan jobbar tisdag, onsdag och ofta fredag kväll sa jag det men att jag ändå gärna jobbade när jag inte är på Spenst om det behövs. Lördagar är jag ju ledig.

Haha, som sagt det rullar på... :)

Uppe med tuppen!

Jag är ledig idag och redan uppe, hade en hel förmiddag planerad men det fungerade inte riktigt som jag ville. Skulle liftat med Eric och Jonathan nu när de åkte till jobbet vid halv åtta och gått och tränat. Efter det skulle jag gått till OutletOne och köpa mig en ny mössa och sen gått hem. So far so good, bra förmiddag tycker jag. Enda problemet är att jag inte kan/vill träna i 2,5 h. Outleten öppnar inte förrän klockan tio så jag var minst sagt ute i god tid. Blir att träna och köpa mössa i eftermiddag när jag kan åka hem med killarna efteråt, mina benhinnor klarar inte att gå både in till stan och hem. De gör ont, aj aj aj.
Sitter och tittar på Gomorron Sverige på SVT, jag tycker bäst om Nyhetsmorgon på TV4 egentligen men nu har jag inte så mycket att välja på. Det är i alla fall svenska nyheter. Nu blir det frukost!

Ps. Snön ligger kvar. :D

Snö!

Gissa om jag blev glad när jag kom ut från jobbet vid klockan tio och det snöade. Inte sådan snö som det var för någon dag sedan, sådan blötsnö som inte la sig på marken. Det var riktig snö! Sån snö var det bl.a. i Karlstad idag också fick jag rapport om. Frida skrev om glögg i sitt rapportsms då blir man inte lite sugen. Men än så länge finns det ingen glögg i mitt Norge, det ska vi ändra på när vi är hemma nästa gång! Bjuder på lite bilder av snön, det var så fint!

 


Nya bloggbesökare sökes?

Vill du ha en massa nya läsare till din blogg? Gå in på sidan Viraltrafik för att gratis få statistiken att peka uppåt, det enda som behövs är lite av din härliga tid! Följ länken, det är en baggis. :)

Tävling

Satt och surfade runt lite, har egentlgen annat att göra som vika tvätt eller plocka upp saker från golvet i sovrummet. Japp, det blir så här också, haha. Men surfande är ju mycket roligare.

Till saken, jag hittade något som är helt nytt för mig nämligen en bloggtävling. Så jag tänkte att varför inte testa att vara med och försöka vinna en liten sak från ArtMissy. Hittade ett urgulligt halsband, Strawberry cupcake, som jag gärna skulle vilja ha. Det kan vara lite kul nu när det är grått och trist. Surfa in hos Emelie om du också vill vara med och tävla. :)

 


Detta med kundservice

Alltså kundservice har de det inte lätt för på min nya bank. Först får jag fel namn, inte så farligt det gick ju snabbt att ändra men i alla fall.
Nu när vi väl har fått våra konton med internetbank och grejer tänkte jag föra över pengar från mitt svenska konto för att inte behöva använda det svenska kortet. Det fungerar inte över allt så det hade varit smidigt när jag nu har ett norskt. Alla med? För att göra detta behövs IBAN och BIC, IBAN hittade jag på bankens hemsida (man kunde räkna ut det på något vis) och BIC skulle stå på mina bankpapper men inte står där något.
Har jag tappat någon? I alla fall tänkt jag att då ringer vi till banken, det borde inte vara så komplicerat. De hade för det första ett löjligt lätt telfonnummer; 03000. Haha, väldigt simpelt. Jag får vänta lite men efter ett tag svarar en kvinna. Jag presenterar mig och mitt ärende och så avbryter hon mig och säger vänta! Inte vänta-så-ska-jag-koppla-dig-vidare-vänligt utan bara vänta, ganska högt och otåligt. Då blir det knäpptyst i luren och min första tanke är att hon lagt på men nej då kommer jag till en automatisk kuntjänst som inte alls kan hjälpa mig. Kontofon (norska för telefonbank), spärrning av kort och öppettider är inte riktigt vad jag letade efter.
Kort och gott, det får bli ett besök på banken idag, igen!


Lägesrapport

Det är 2,5 plusgrader ute och 17,5 grader inne, kallt! Hösten har kommit ikapp här uppe nu. Fram till att vi åkte hem till Ljungby förra gången hade det varit fint väder hela tiden och när de i Ljungby frågade om det var höst här uppe också hade jag ingen svar. Jag kunde inte se det framför mig, det regniga trista där alla löv är en enda stor blöt, brun hög på marken. Men det kan jag nu, det har varit fint en eller två dagar den senaste veckan och nu har hösten kommit. Eller egentligen har den nog redan varit för björkarna har inga löv kvar.

Vår lilla lägenhet är i mitten på nedervåningen, här är ganska grått. Jag längtar till snön!



Ett spännande paket!

Igår skrev jag att jag hade fått paket och var ganska glad, ganska spänd på vad det kunde vara. Därför gick jag extra fort när jag skulle till jobbet för att hinna med att gå till posten för att hämta mitt fina paket. Var lite nervös när jag klev in på posten eftersom att det stod mitt nya alias på paketet men mitt gamla vanliga namn på passet. Eftersom att jag ser ut som en hob med lugg på passet också hade det inte varit konstigt om hon i kassan sagt att att det inte var jag som skulle ha paketet. Men hon reagerade inte ens, lite konstigt tycker jag.
Men jag fick mitt vadderade kuvert som inte alls var så stort och när jag kom till jobbet passade jag på att öppna det. Så vad var det då? Jo, en bankdosa. Kul eller hur?
Haha, jag hade verkligen byggt upp en hel förväntningar på det där paketet. Men nu kan vi ju i alla fall betala hyran enklare. :P

 


Nytt namn?

Fick hem mitt nya norska bankkort förra veckan, det funkar lite som en legitimation samtidigt eftersom att det har en bild, födelsenummer och kontonummer på samma. Så det gäller att hålla hårt i det! Allt frid och fröjd tills jag tittade på det andra gången och tänkte det var ju ganska snyggt. Det var då jag såg det! De har skrivit fel namn, istället för Sarah Egonsson, som jag heter, står det Sarah Engsson, vilket jag inte heter. Ganska fint efternamn Engsson men helt fel!
Det betyder att jag innan jobbet idag ska traska till banken med alla mina papper, pass och det nya bankkortet och be om ett nytt med mitt eget namn. Det borde väl gå fort? Ja, vi får väl se. Norrmännen är ganska slöa av sig, no offense.



Ny kategori

Nu har jag varit här i Norge nästan exakt en månad så det är inte mer än rätt att jag börjar lära mig lite norsk, eller hur? Därför har jag fixat en ny kategori här på bloggen, en liten utmaning till mig själv att lära mig ett nytt ord på norska varje dag. Fattar ni grejen?

Dagens ord är håndkle, vilket betyder handduk.


God natt!

Ja, det blev lite sent idag. Allt har varit lite sent känns det som men vi har ju inte något att stressa till direkt så det är egentligen inte ett problem. Nej, jag vet inte riktigt heller vad jag menar. Börjar bli trött nu.

Hittade något som gjorde mig lite glad nu, jag ligger på 680 plats av ca 2500 användare på Bubbelrooms bloggtopplista. Ok, kanske inte jättehögt upp men absolut inte så långt ner. Då blir man glad, att det är någon som läser allt schwammel jag skriver. Hittade "ordet" schwammel i en bok jag läser nu, det passar till det mesta. ;)

Skrev i något inlägg sedan att jag hade en mesbild på min CV, och gissa vad? Nu har jag inte det längre. Kanske inte världens bästa bild men helt klart en förbättring! Btw, låter det inte konstigt att det heter min CV och inte mitt CV? Bara en tanke...

Va? Visst var det en förbättring. Nu är det äntligen dags för sängen. Natti, natti!

 


Storkok i en för liten panna

Håller för tillfället på att laga mat, det blir storkok av köttfärssås och det luktar magnifikt! Haha, mitt enda problem är att vi har för liten stekpanna. Så nu har jag kommit på min första julklappsönskning, lite tidigt kanske men ändå, en stekgryta! Det saknar jag just nu, är livrädd, ok kanske att ta i men ändå, för att det ska rinna över kanten när jag rör om. Så på plats nummer ett på önskelistan alltså en stekgryta.



Jag ser det snöar

Jo, det är faktiskt sant. Idag på dagen snöade det ett litet tag. Mestadels blötsnö men i alla fall. Det hade lagt sig på bilen när Eric och Jonathan skulle hem men nu regnar det igen.

Trots att jag inte gjort så mycket fysiskt idag, sökt jobb, skypat m.m. så har det varit en härlig dag. Som sagt snö, lite chill plus att jag fått paket! Vet inte vad det är men jag ska ta reda på det i morgon när posten har öppet. Vem har skickat paket till mig? Säg inget om du vet vem det är. :P

 


Te på färsk ingefära

Det är något jag börjat dricka sen jag flyttade hit, en av de som jobbar på gymmet bjöd på det en dag. Det är riktigt gott, enkelt att göra och nyttigt. Bra vid förkylning då ingefära innehåller antioxidanter och hjälper till att öppna upp bihålor och lindra nästäppa. Lägg i ett par skivor citron och några skalade, skivade bitar ingefära i en mugg med varmt vatten låt dra i fem minuter sen är det klart! Nu vet ni det också...

Nu får det vara nog, jag är hungrig!

När jag pratade med Frida på Skype runt kl. 12 sa vi båda att det var dags för mat, det kurrade i magen! Men nu sitter jag här 2,5 h senare och har fortfarande inte ätit. Haha, har glömt hur hungrig jag var men nu så ska det bli mat.

Med jobbsöket går det ganska bra, jag har sökt fem jobb idag. Målet var tio men det blev bara fem, det blir fler imon. Eller kanske redan i eftermiddag? Det borde väl räknas som godkänt?

Mat, mat, mat...

2 done, 8 to go!

Ok, detta med att söka 10 jobb kanske blir lite svårt men jag har i alla fall sökt två nu. Ett i Vestby på OutletOne och ett i Oslo på XXL Sport og Villmark som skoförsäljare. Va, duger det inte? Nej men då får jag väl söka fler jobb nu då... :P



Det är jobbigt att diskutera med sig själv, ingen ger smarta svar!

Sitter här redo att gå, nästan fullt påklädd med håret fixat och sminket klart. Ska till Vinterbro Senter för en anställningsintervju på Coop. Hur bra som helst, eller? Kruxet är att det tar mig ca 1 h 15 min att komma dit. Först ska jag ta mig in till Vestby, 30 min att gå finns dyr buss men jag förerar promenad. Efter det tåg till Ski, tar 11 min. Därefter vänta på buss till Vinterbro i 12 min och sedan buss 18 min. Sammanlagd restid 46 min, plus promenaden.
Mitt kritiska jag säger att det finns ingen chans att jag kan göra detta varje dag! För det första tar den en jäkla tid och sen kostar det pengar, 70-90 kr/resa! Det blir alltså 140-180kr/dag om jag ska jobba där. Det är inte rimligt! Så mina diskussioner med mig själv går åka på intervju eller inte åka på intervju? Det är ju bara slöseri med pengar och tid eftersom att jag ändå inte kommer ta jobbet. Hade det varit heltid hade jag kanske funderat över det men detta är bara ett extrajobb nu över julen. Det som är mest irriterande är att med bil är det endast två mil och 20 min bort!


Nu när jag skrivit ner allt har jag nog kommit fram till att det är ingen bra idé att åka dit, till vilken nytta? Nej, någon måtta får det vara på dumheterna. Nu ska jag plocka upp telefonen och ringa Coop sen ska jag helhjärtat sätta mig och söka minst 10 jobb! Jag rapporterar vidare...

Night night

Ok, filmen var hyfsad men jag tittade inte på hela filmen hela tiden. Satt som en liten tjej och började göra annat när det blev som mest spännande. I slutet satte jag till och med på mig hörlurarna och tittade på en serie men det gick inte så bra att konsentrera sig på serien. ;)

Vi har förresten fått det riktigt mysigt här nu när det börjar bli kallt och mörkt, idag när vi åkte till gymet vid tre var det bara 2 grader ute! Men tillbaka till myset, tack Yvonne och Tobbe för alla fina saker vi fick med oss när vi var hemma sist. Det var precis vad vi behövde och här ska ni få se vad fint det blev. :)

En byrå innanför dörren fick följa med upp, nymålad och allt tillsammans med lampan. Blomman hade jag med mig från Ljungby när jag flyttade upp men den har inte fått någon riktigt plats förrän nu, här är den perfekt! Det enda som saknas är en kudde att sitta på när man tar på sig skorna.



Min nya myshörna, en fotölj, lite blommor och ett värmeljus är allt man behöver!


Vi fick egentligen inte sätta upp något på väggarna men jag har redan brutit den regeln, kunde ju inte låta denna ligga i förrådet. Fick av mamma i födelsedagspresent och nästa gång vi är hemma ska jag planera in ett besök till Timsfors!

Men nu är det dags för sängen, sov gott! <3

Mästerlycka!

Idag har jag hittat något som gör mig väldigt glad; en nattbuss från Oslo till Vestby! Nu behöver jag inte vara orolig för att vi ska sitta strandsatta i vår lilla lägenhet när/om mina härliga vänner kommer på besök. :D


Eric och Jonathan tittar på en skräckfilm, Orphan, för tillfället men jag är inte så myckett för det. Varför bli skrämd frivilligt? Hur kul kan det vara? Nej, det blir nog fotöljen och en bok för min del. :)

Min nya favoritsysselsättning

Många vet säker redan om att det finns en sida som heter Tjuvlyssnat.se, det är en sida med konversationer inskickad av folk som tjuvlyssnat. De flesta är riktigt roliga och det är svårt att inte fastna på sidan. Läste denna i morse.


Haha, klockrent! Men jag varnar er, gå inte in på sidan om du inte har mycket tid eller är väldigt disiplinerad. :P

RSS 2.0