Söndagsmys och minnen

Eftersom att det är söndag idag har jag "DJ-at" fram lite rolig (lugn på norska) musik idag. Bland annat har vi haft favoriter från Winnerbäck, de låtar som inte är allt för sega vill säga. Det är ingen som har klagat ännu så jag byter inte i första taget. Jag blir så glad av hans musik även om en del låtar är ganska dystra men det beror nog på vad man förknippar musiken med. Winnerbäck för mig är bara lycka! Vi har första Winnerbäck-konserten för mig och Frida på Brottet i Halmstad, Lasse som to be anounst på Peace and Love 2007, höstkonsert i Halmstads idrottshall 2007 också det med Frida, minifestivalen på Brottet med pappa sommaren 2008 när det regnade så förbaskat och blixtrade över havet. Det var så jäkla mäktigt! Och senaste gången när han gjorde tre spelningar under Peace and Love 2009.
Det låter som att jag är ett megafan och det kan jag nog inte säga. Men jag går mer än gärna på hans konserter och lyssnar på musiken. Det gör mig glad att tänka tillbaka på alla dessa underbara minnen! Så där fick ni lite info om vad som gör mig glad. :)

Vad gör er glada?


Två väldigt svettiga men glada tjejer som stod nästan längst fram på
Winnerbäck sommaren 2006!



Hur skaffar man nya vänner?

Förra helgen tittade vi på en film som heter I love you man. Det är en komedi om en kille som ska gifta sig men inte har några vänner. För att vara "normal" och ha en best man på bröllopet ska han hitta en ny bästa vän. Jag sympatiserar verkligen med denna killen, det är fan inte lätt att hitta nya vänner. Filmen är riktigt rolig så den rekommenderar jag verkligen.
Vi har bott här i fyra måndader nu (!) och jag börjar verkligen lida av att inte ha en tjej att prata med! Så uppdrag hitta en ny vän är igång sedan jag vaknade i morse och kände att nu får det fan hända något!
Så kommer jag till jobbet och öppnar, dammsuger och fixar lite. Efter ett tag kommer det in en svensk tjej som jag ha sett på gymmet innan och hon vill säga upp sitt medlemskap. Det visar sig att hon har varit här sedan oktober, bor med sin pojkvän och fyra killar till och är här för att jobba ihop pengar till en resa. Någon som känner igen det, jag gör! Haha, så komiskt att vi träffades nu när hon snart ska åka hem, vi skrattade och sa att vi har en och en halv månad på oss att umgås och kanske dra ihop en fest.

Det brukar heta att man hittar det man letar efter om man slutar leta men inte denna gång! ;)




Snart är jag inte omtyckt

Sitter åter igen på jobbet, börjar bli vana nu, men för en gångs skull har jag en del att göra. Ska nämligen dra fram dammsugaren. Haha, stackars träningsmänniskor men det tillhör mina arbetsuppgifter. Snart så kommer det låta av bara helvete här, men sån är det som min chef skulle sagt.

Eftersom att det är söndag och jag idag jobbat 14 dagar i sträck så bjuder jag mig själv på en osminskad dag i joggingbrallor. Jag jobbar ju ändå på ett gym så joggingbrallor borde vara ett krav bara för att det är så skönt att slippa jeans!




Black Jack och nostalgi

Ligger i soffan med halvslutna ögon och funderar på att gå och lägga mig. Killarna spelar Black Jack om vem som ska dricka flest klunkar öl. Tror att de ska festa till det ikväll. Den senaste timmen har vi suttit och kollat på gamla festbilder från Erics dator. De där killarna har vuxit tills sig och förändrat sina frisyrer ett antal gånger de senaste tre, fyra år sen. Haha, vilken nostalgi.
Ikväll kanske det blir Peppers för mina grabbar men jag stannar hemma. Jobbar i morgon och är helt enkelt inte sugen. Nej, det finns ingen anledning att sitta här och glo på suparspel så nu blir det att gå och lägga sig i en nybäddad säng! Mmmmm!


Skrattanfall

Detta måste vara YouTubes roligaste klipp! Skrattar lika mycket varje gång jag ser det. Haha.


Sommar

Sitter på jobbet och bara väntar på att klockan ska bli fem så att jag kan få åka hem! Eftersom att det är helg och lugnt har jag datorn med mig tänkte att jag skulle sökt nya jobb men det har kommit lite emellan.
Men nu när jag väl har datorn framför mig "råkade" jag komma in på H&M istället för nav.no. Det var dumt kan jag säga, nu längtar jag som en tok efter sommaren! Hittade en underbar klänning som jag kan se framör mig på Tylöhus dansgolv denna sommaren, något måste jag ju vara ledig. :P

199 kr är inte farligt för en klänning, inte alls farligt.



Skrev detta klockan fyra när jag satt på jobbet men då hängde sig internet. ;)


14 timmar senare

Nu har jag visserligen varit hemma i snart två timmar och kunnat äta kvällsmat som normalt folk men fy fader vad jag är trött! Har idag jobbat min nionde dag av 14 och min andra dag där jag jobbade minst 12 timmar. Man blir ganska sleten så därför ska Sarah kasta in handduken nu och dra täcket över huvudet. Sov gott!

Ett rätt!

Även om jag råkade somna en timme i soffan i eftermiddags när jag egentligen skulle tränat är jag sjukligt trött! Vet inte om det kan bero på att jag har jobbat åtta dagar av min 14-dagars arbetsvecka. Det började med att Grata Personal ringde och frågade om jag kunde jobba på ASKO i fem dagar. Samtidigt hade jag jobb på Spenst inplanerat fyra dagar för mig blir det sammanlagt nio dagar men sen har det kommit till några. Hela helgen gick jag runt och tänkte att åh vad jag längtar till onsdag och torsdag. Då skulle jag vara ledig och sova igen, träna, gå ut och gå och givetvis slappa som man brukar göra på helgerna. Men så tog jag på mig att jobba onsdag och torsdag på ASKO plus att jag ska ta extrapass på Spenst fredag-söndag.
Ju mer jag tänker på det desto tröttare blir jag men istället för att längta till måndag när jag ska vara ledig nästa gång längtar jag till 26-28 februari för då ska jag och Eric till Stockholm och då vet jag att jag är ledig! Sist jag var i Stockholm var en stor succé, en helweekend med Lena, Elin och Äcka kan inte bli annat än bra!





Chocolate chip muffins

Lovade ju ett recept på mina nya favortmuffins för någon dag sedan. Idag har jag haft en fröken i Karlstad som smsat och frågat var receptet tagit vägen. Sen kom det en akut sömn över mig och kudden fick mer uppmärksamhet än muffinsen. Haha, men nu så kommer det!


Chocolate chip muffins

8 stora eller 14 små muffins

Du behöver:
6 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
200 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
2 ägg
2 dl mjölk
150 g choklad hackad i stora tärningar

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en stor skål och ställ åt sidan. Rör smöret och sockret mjukt och pösigt, vispa i äggen och blanda slutligen i mjölken. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i äggblandningen. Rör tills allt är ordentligt blandat och rör till sist i chokladbitarna. Fördela smeten i formar och fyll formarna nästan ända upp till formkanten. Grädda stora muffins 25-30 minuter i 180 grader och små muffins något kortare tid.
(från boken Muffins och smoothies av Cheryl Lindblad)

Jag brukar göra halv sats och får då precis 8 muffins i mina muffinsformar i silikon. Formarna är förresten köpta Jysk, glömde nog nämna det i förra inlägget. Hoppas de ska smaka!




50 härliga minuter

Detta är nog något av det jag gillar mest med det som jag nu kallar staden där jag bor. Jag jobbar även denna vecka på ASKO som ligger i ett område med bara stora lager. För att komma hem idag valde jag att gå, det brukar ta 50-60 min och man kan tänka sig att det bara är smutsigt och en massa bilar eftersom att E6:an går genom hela staden men inte det. Vilken härlig promenad jag fick, inte bara för kroppen utan också för ögonen och det måste väl vara det bästa!




Norge har också gotte!

Har klagat lite på godiset i Norge, de har inte alls samma fräscha utbud som hemma och en hel del saknas. T.ex. så har de inte toblerone och det skulle jag ju ha i mina muffins. Haha, kanske tur för då blev det inte några muffins. Men igår fick jag precis vad jag behövde, inte Cookie Dough men lika goda New York Super Fudge Chunk. Mumma, men nu ska det bli frukost!



Vår i mitt sovrum

Nu har adventsstjärnorna varit uppe på tok för länge! Men jag kan inte hitta något som kan ersätta den stora stjärna vi har i fönstret vid soffan därför får den vara kvar. Lite vår har det allt blivit ändå, både vi och killarna har bytt lampskärmar i våra sovrum. Killarna har en lila och jag och Eric har en grön. Eric gillar den inte alls men den funkar toppen till våra bruna gardiner, så det så!




Sulten!

Hungern börjar komma smygande och det enda jag har är en sketen banan, men jag skulle mycket hellre klämma i mig en Ben & Jerry Cookie Dough. Är så sugen att jag bad Eric ta med min plånbok så att jag kan chansa på att Shell säljer glass, säkert till mördarpris men det är det lätt värt!!



Ge mig solen

Sitter på jobbet och slösurfar. Är nog ca 10 personer som tränar än så länge och jag har inte så mycket att göra. Så slösurf på bl.a. aftonbladet och hittade att det är lågsäsong på sista minuten-resor och därmed billigare än vanligt. Surfade bara för nyfikenhetens skull in på Fritidsresor och hittade en resa till Hurghada, Egypten för två personer för 2900 kr/person. Åh, vad jag vill utomlands kände jag då! I Hurghada är det mellan 20-25 grader varmt just nu och det vore ju inte fy skam.

Men det är väl ganska mysigt med snö också antar jag.




Hope For Haiti Now

Har precis som många andra suttit klistrad framför SVT med en blandning av alla möjliga känslor. Jag tror inte att jag riktigt kan förstå hur illa det är genom att sitta här på andra sidan jorden och titta på bilder och filmklipp på tv. Under denna blandning av musik, berättelser och bilder fick jag en enorm saknad av min egen familj. De är trots allt bara 50 mil bort och jag vet att de har det bra men hemlängtan kom över mig starkt. Så nu när jag har tillfälle vill jag tacka min familj och personer runt om mig för det fantastiska liv jag har och kommer ha för vad som än kan hända i framtiden vet jag att jag alltid något att komma hem till. Det är jag för evigt tacksam för!








Sveriges Man!

Har alltid tyckt att det är lite konstigt sånt här med Fröken Sverige, Miss Universum osv. Men på något sätt är det lite intressant att titta på eftersom att de som håller på med det verkligen lever i en egen liten bubbla. Satt och surfade runt lite nu när jag satt här och kom av en slump in på Sveriges Man. Det är alltså en manlig motsvarighet till Fröken Sverige. Haha, vilken normalt funtad kille vill tälva i en sådan tävling?
Det stod så roligt under rubriken om sveriges man där de skulle beskriva hur det gick till att bli utvald: "En kunnig jury väljer de 20 killarna, som presenteras i semifinalen ombord på ett av Viking Lines fartyg.". Hur blir man kunnig som jurymedlem i en Sveriges Man-tävling? Det stod också att den som vinner kommer vidare och skickas utomlands till Miss Universum-motsvarigheten Manhunt International! Wow!
Sorry, till er som inte håller med mig men jag kan säga att jag inte ska åka med Viking Line när det är final av detta. Lycka till för er som är med dock! ;)



Normalt?

Normalt sett sitter jag inte med datorn på jobbet. Men normalt sett jobbar jag inte helger heller. Normalt sett finns det alltid något att göra. Och normalt sett är det fler än tre personer som är och tränar om det inte är 10 min innan stängning.
Men idag är ingen normal helgdag utan jag sitter på Spenst kontor innanför receptionen och gör mitt jobb. Finns till hands för medlemmar som ringer, medlemmar som kommer in och frågar om saker, jag städar lite och fördriver framför allt tid. Haha, så i vanliga fall har jag inte med mig datorn till jobbet men något måste få tiden att gå.

Denna dag började inte så bra. Eller jo den startade jättebra, vaknade 1,5 timme innan jag började jobba och snoozmyste med Eric en stund. Sen blev det helt plötsligt brått. Eric jobbar mellan klockan 12-20 idag och jag 10-17. Anton och Jonathan skulle skjutsa mig till jobbet och sen skulle de till Nordby och handla. Jag var tvungen att köpa lunch på REMA och hade 5 min kvar till klockan var 10. Allt hyfsat frid och fröjd även om jag sprang genom butiken, kommer till kassan och kommer på att FAAAN min nyckel till Spenst sitter i nyckelbandet som också har bilnyckeln som sitter i bilen som killarna kör till Nordby, alltså E6 mot Sveige. FAAAN igen! Det ska tilläggas att jag inte hade några pengar på mobilen, så jag fick tanka mobilen och springa till Spenst och nu var jag ju sen.
Där stod det medlemmar och väntade, bara två men ändå sååå pinsamt att komma sent. Ringde Jonathan och sa att de måste vända, haha hur vänder man bara sådär enkelt på motorvägen?! Såg en tjej inne på Beauty Sentret som ligger mitt emot receptionen, ringde till henne hon öppnade bakvägen. Sen kom Jonathan springande med nycklen, de hade inte kommit längre än till posten i Vestby 50 m bort. Haha, vilken morgon!

När jag sen kom in på jobbet var datorn med medlemsregistret avstängd vilket betyder ingen musik och ingen kortläsare för att kontrollera att det bara är medlemmar som tränar. När datorn sattes igång funkade ingenting, helt död! Öoh! Såg också ett kassauppgjör från kvällen innan som hade strulat. Det fattades 898 kr och killen som jobbade igår visste inte hur han skulle lösa det. Haha, och det skulle jag fixa.

Som sagt ingen jättebra start men nu är jag i fas och allt är löst. Jag ska nog ta mig lite lunch tror jag. En Rett i koppen spagetti carbonara och en banan eller två. Mumma! :P




Lima och Sala

Fredagarna har nästan blivit min favoritdag nu, vet inte om jag hade någon annan innan men ändå. Allt är SVTs förtjänst! Får jag inte min helkväll framför På Spåret och Skavlan blir jag på dåligt humör. Det är visserligen inte viktigt att se allt. T.ex. kan jag ägna mig åt datorn när det är musikfrågor.

Nu är det Skavlan och Robert Gustavsson pratar om tvångstankar. Jag sitter i mjukislångklänningen från H&M och tjock kofta och det är sååå mysigt. Kanske har vi lite choklad någonstans?




Spöken ser du bäst i ögonvrån


Denna bil har stått på samma ställe på den gemensamma parkeringen sedan vi åkte tillbaka efter jul. Som ni kanske förstår har den inte rört sig så mycket. Anledningen till att jag har med den är för att förklara hur jag kännt mig denna vecka. Alltså som en bil täckt med minst fyra veckors snö!

Har jobbat på ASKOs personalmatsal i disken denna vecka mellan klockan 7-15, och nu är jag helt slut! Tyvärr är inte veckan det eftersom att jag ska jobba på Spenst lördag och söndag. Äh, jag ska inte klaga. Är tvärt om glad att jag fått jobba denna vecka men det blev lite mycket på en gång. Har stått hela veckan vid diskmaskinen och kommit på fyndiga små inlägg jag skulle skriva här men när jag väl kom hem har jag inte orkat göra mer än att få på mig mjukisar och ta mig till soffan. Så här kommer en snabb resumé av veckan i bilder och text.




Har fått dille på chocolate chip muffins, det är sjukt enkla att göra och riktigt goda! Lägger upp receptet någon dag. Så muffins har det blivit två gånger den senase veckan. Dessa formar i silicon kan jag rekommendera också. Fick de i julklapp av Sunnerbo 28 och blev väldigt glad. Så glad att jag funderar på att köpa en paket till, eller kanske be en liten mamma göra det åt mig. *blink blink*




Detta har varit min lunch nu i fyra dagar, ser på bilden att den inte ser lika god ut som den är. Men jag har haft tur och fått frukost och lunch på jobbet varje dag. Inte någon dålig lunch heller utan en salladsbar to die for och olika varma rätter varje dag.




Idag gick jag hem från jobbet, tar ca en timme. Det var en svettig tur kan jag säga. Tre dagars nysnö som inte är bortskottat utan bara löst packad av bilspår och så tror man att det inte ska vara några problem att gå men man bara glider omkring. Var ganska trött i benen och började bli hungrig, alltså lite småsur. Då såg jag något som gjorde mig glad. En liten kille, åtta år kanske, skulle hem från skolan men tog inte cykel eller buss utan längdskidor. Sånt gör mig glad, så oväntat och ett sånt roligt sätt att ta sig hem på.

Nu blir det sängen, en timme för sent, för klockan ringer vid sex imon. Usch så tidigt!!


I see you

Vilken film! Hemkommen efter att ha sett Avatar på bio i Ski. Såg den i 3D med otroligt coola brillor på. Det går inte riktigt att beskriva och jag trodde inte att en film skulle kunna framkalla så mycket på tre timmar. Huvudet gick verkligen som i en karusell. Katastrofer, sorg och vacker natur blandades i en salig röra. En riktigt bra salig röra. Om jag ska beskriva filmen med ett ord skulle det vara vacker, riktigt vacker.

På tal om andra vackra saker så har jag fått upp fler kort på de som jag tycker allra bäst om. Nu fattas det inte många, eller?. Skulle vara ett kort på pappa och ett gruppkort där Frida är med. Men jag vet inte riktigt om det räcker. Jag hade nog kunnat fylla hela lägenheten med kort på de som ligger närmast hjärtat.

I morgon blir det vikariejobb och upp tidigt. Måste åka senast halv sju eftersom att jag har en känsla av att jag kommer ha lite problem med att hitta och mest av allt en känsla av att vilja ge upp och lägga mig under det trygga täcket i lägenheten. Här vet jag i alla fall var köket ligger till skillnad från på ASKO. Så sov gott där ute, jag kommer drömma om vackra världar i natt.




Minusgrader-i-drag-iskall!

Potatisgratäng i ugnen, ett glas rödvin på bordet och jag har tagit min plats i soffan. Har börjat tina lite nu. Mna bli nämligen ganska kall av att stå innanför skjutdörrar i en mataffär en fredageftermiddag när det är minst -6 grader utomhus. Den som inte tycker det är så konstigt räcker upp en hand! ;)
Inga nya medlemmar fick vi i alla fall, 3 timmar i kyla till ingen nytta. Men mig gör det inte så mycket, jag fick ju lön av det.

Ikväll är det middag med potatisgratäng och en köttabit som står på schemat. Efter det har jag bokat vår (Erics) kära tv för en helkväll med SVT, På Spåret och Skavlan står på den tablån. Nu ska det skypas med starvägen så nu blir det brått iväg.
Ha en mysig fredag, för det ska jag ha!



Det var visst inte starvägen utan Växjö som var på skype, bara så ni vet. ;)

Klart för jobb

Med det menar jag inte bara idag. Idag ska jag stå på REMA1000 med Spenst och locka medlemmar i 3,5 h. Får se hur det blir men jag tror att det blir långa 3,5 h. Men med rubriken menade jag också att jag har jobb för nästa vecka. Ska jobba i personalmatsal på ASKO hela veckan från klockan 7-15. Spännande och hur kul som helst eftersom att jag slipper sitta i soffan hela veckan! :D

Men nu börjar det bli brått, ska hinna duscha och fixa på 30 min. Gaah!

Fru Gertrud

Sitter på golvet och klipper ut artiklar värda att spara från en bananlåda full med VeckoRevyn. Fick upp den hit så nu är det dags att göra något åt det! När jag bläddrade hittade jag Sexfrågor genom åren. En fråga från varje årtionde från 1940- till 2000-talet. Hittade två klockrena som verkligen visar hur världen förändrats, läs här:

1940-talet:
Fråga: Jag är gravid och ska få barn men är ogift. Vad ska jag göra?
Svar: Det finns i varje län ett mödrahem som tar emot ogifta mödrar. Begär upplysningar av Barnavårdsnämnden, som hjälper er tillrätta också i alla andra svårighetersom ni kan råka ut för i er situation. Jag tror att ni kunde ha god nytta av att läsa broschyren "Råd till blivande mödrar" som kan erhållas från Svenska Fattigvårds- och Barnavårdsförbundet i Stockholm - pris 15 öre. Jag är övertygad om att ni kommer att känna er modigare när ni sökt kontakt med Barnavårdsnämnden.

1950-talet:
Fråga: Jag är en man som vill förvandla mig till kvinna. Vad ska jag göra?
Svar: Det enda jag kan råda er till är att ni, innan ni gör någonting i ena eller andra riktningen, talar med en psykolog. Ni kan slå den tanken ur huvudet att man medels kirurgiska ingrepp skulle kunna förvandla er från man till kvinna. Detta har försökts en gång, men jag betvivlar att försöket någonsin kommer att upprepas.


Förstör inte min utsikt!

Sitter i soffan med datorn i knäet och surfar runt på jobbsidor när jag hör en massa ljud från övervåningen. Det skrapar på något vis och två personer pratar högljudt. Tittar ut genom fönstret och ser hur min fina, släta, vita, snötäckta gräsmatta inte alls är fin och slät längre. Då håller de på att skotta undan snön från balkongen över oss. Och de slänger allt på vår fina, släta utsikt! Inte nog med det, dessa grannar gör annat också. Minst en gång om dagen så känner man hur det luktar cigarettrök i vår lägenhet och jag kan garantera att det inte är någon av oss fyra som röker inne, eller ute för den delen! Nej, då står grannarna någonstans nära vår ventilation så att vi får in det med ventilationsluften. Och så fimpar de på snön utanför vår ytterdörr när de står på balkongen på andra sidan. Lämna min snö ifred! Det är inte ok!


Haha, visst ska de få ta bort snön från sin balkong. Det lär ju inte vara bra att det ligger mer än 50 cm snö på balkongen. Jag får väl helt enkelt titta längre bort. Lite kul kan jag ha åt det för det verkar sitta ganska hårt. De har nämligen skottat i snart 40 min och balkongen är inte större än 10 kvm. ;)

Tror att stickningsmönster kunde vara bra, blev lite sugen på det direkt mamma. Hittar du något som du tror passar mig får du gärna skicka upp lite grejer. Tack, du är bäst!


En hel vecka!


Detta är utsikten från vårt vardagsrums- och köksfönster just nu, en del har tur eller hur?

Har varit riktigt duktig idag tycker jag. Har bl.a. sökt fyra jobb till, uppdaterat bloggen tre gånger och fått svar på en ansökan från i förrgår och ska därmed på gruppintervju på onsdag nästa vecka. Hittade ett jobb mitt inne i Oslo på Cubus. De ska bygga nytt och behövde en massa folk, bl.a. tre butikssäljare. Känner att det hade passat mig perfekt, så håll tummarna fram till den 25:e för då ska intervjuerna börja. Har jag inte hört något då så är det kört. ;)

Nu ska jag iväg och jobba på Spenst i min nya stora tröja jag fick igår. Det ska vara en large men ser mer ut som en x-small. Ha en fin eftermiddag!


Om jag inte kan styra...

Har fått lite utbrott titt som tätt sedan vi kom tillbaka. Utbrott på så onödiga saker som om det står disk på diskbänken, att det ligger tomma toapappersrullar i badrummet trots att papperskorgen är precis vid toaletten, att xbox-dosorna ligger på soffbordet och att glas står kvar på soffbordet under natten. Men det känns som att det inte händer något om jag inte blir förbannad.
Det är så irriterande och tar så mycket energi men jag har funderat lite, och detta blir djupt. Jobben jag sökt kan jag inte göra något åt mer än att hoppas, ska nästa vecka ringa till företagen för att visa att jag är intresserad men vad mer kan jag göra? I och med att jag inte har något helttidsjobb nu kommer det inte bli stora pengar på kontot och då kan jag inte spara något som jag hade tänkt mig. Jag tror därför att jag blir så irriterad över alla småsaker för det är saker jag kan styra över. Blir jag förbannad och säger ifrån så händer det saker. Jag har helt enkelt för mycket tid att fundera på skitsaker på.
Så nu ska jag göra något, pyssla, scrapbooka eller vad som helst. Det enda jag inte ska göra är att plocka undan efter killarna för det kan de göra själva, jag är inte här för att mamma dem!

Hela Vestby i kö!

Nu har jag äntligen kommit hem igen! Åkte med killarna till jobbet idag för att kunna ta bilen till mitt eget jobb vid tre. I vanliga fall skulle det ta ca 15 minuter och sen skulle jag vara hemma igen, men inte idag. Några hundra meter (jag är så dålig på avstånd!) innan man svänger av till lagerområdet tog det tvärstopp och alla som skulle till ASKO eller något annat lager fick snällt stå och vänta. Det kom en brandbil och efter ett tag en bärgare så vi kom ganska snart fram till att det varit en bilolycka längre fram.
Det hade inte varit mer att göra än att vänta så bilen slogs av och det blev kallt som faaaan! Termometern i bilen visade att det var -23 grader ute. När bilen lite senare skulle sättas på för att det skulle bli varmare hände ingenting. Lite hostande och så dog bilen gång på gång. Ganska komiskt nu i efterhand men inte just då, eftersom att vi var tvugna att få igång bilen och det inte såg ut som att det skulle röra på sig gick Eric och Jonathan fram till bilen framför och frågade snällt om vi inte kunde få lite hjälp. Startkablar har Eric i bilen så det enda som behövde göras var att vända på hans bil och sen skulle det vara klart.
Så enkelt gick det inte. Det var en svensk i kostym och fin rock som klev ur, han pratade tydligen som om han var otroligt viktig han skulle ju faktiskt på möte och hade egentligen inte tid. Men efter ett tag när killarna visat hundögonen och fått mannen att känna sig dålig om han inte hjälpte till vändes hans bil och allt skulle ordna sig. Då kommer nästa problem, de hittar inte batteriet. Jag vet hur dumt det låter, men ingen av de tre kunde se det och mannen hade bara lånat bilen. Plus att han redan var sen och de väntade på honom på mötet (big deal, han kom ju ändå ingenstans).
Så de gav upp och han vände tillbaka bilen. Killarna gick till bilen framför och ut steg en norrman ur en arbetsbil som så gärna hjälpte till. Problemet var löst! :)

Pratet började om hur viktig den svenska mannen han tyckte att han var och Jonathan konstaterade än en gång att han inte gillar folk som hela tiden sitter på konferens, tittar på grafer och inte kommer fram till något! Haha, det är allt man gör på en konferens. ;)

Så äntligen sitter jag i soffan med min frukost och ett avsnitt av Biggest Loser, de börjar bli små nu! Förstår inte varför men alltid när jag tittar på program som det sitter jag och äter. Hm, fritt fram för tolkningar på det... :)




Jobb, jobb, jobb. Söka, söka, söka, jobb, jobb, jobb!

Det har väl varit min dag hittills, det är jobbsök och Paradise Hotel. En promenad hade varit skönt som tusan men det är 12 minus ute (sviiinkallt!) och jag är lite lat. Det blir att jag nöjer mig med att njuta av det fina vädret inomhus genom att titta ut.
Har i alla fall sökt fyra jobb och det är t.ex. butiksmedarbetare och kantineassistent. Vet inte riktigt vad det sista innebär men något med mat och servering är det och det kan jag ju. Har några jobb kvar att söka och i morgon förmiddag ska jag ringa runt till dagis runt om i Vestby. Hittade en annons om dagisvikarier där man skulle kontakta dagisen direkt och eftersom att det finns två dagis i området där jag bor vore det bra.
Nej, nu är det dags för parcermoni i Paradise, snart ska jag nog gå med i en facebook-grupp. :P

Nej, inte TV6-play!

Jag har känt mig lite utanför sedan vi flyttade upp. Det har varit väldigt jobbigt men jag tror det börjar bli bättre nu. Alla facebook-grupper om Paradise Hotel, jag har ju inte fattat någonting! Men nu har jag hittat att man kan kolla på alla avsnitt på TV6-play! Vilken underbar uppfinning. Haha, eller kanske inte...




I look to you


Det är kallt i mitt Norge och som ni såg på bilden har vi en hel del snö också. :)
Men strunt i vädret jag har ju annat att dela med mig av. T.ex. att vi inte haft något internet sedan vi kom tillbaka. Det har varit turer mellan oss och hyresvärden, hyresvärden och bredbandsbolaget och sedan tillbaka. Inget skulle vara fel så vi beslutade att vi själva skulle ringa NextGenTel idag. Jonathan ringde på morgonen och de hittade inget fel. Kundtjänsten ville testa en sak men det skulle ta för lång tid och vi skulle ringa tillbaka till dem ikväll.
Detta nöjde jag mig inte med, utan internet finns det inte mycket av dagens uppgifter att göra. Hade på schemat att kolla jobb (största behovet), kolla banken och räkna ut gemensama utgifter, planlöst surfande och tanka Desperate Housewives, tömma diskmaskinen och plocka lite. Så jag tänkte själv ringa kundtjänst eftersom att jag inte börjar förrän kl. 15,00. Då fick jag vad som visade sig vara en brilliant idé, att kolla så att sladdar mellan datorn och modemet satt i. Haha, det gjorde de inte. Så jag har hunnit med att vara datorsnille, inte illa!
Har därför haft internet i ca tre timmar och jag kan inte förstå hur killarna kunde missa detta. Hm...

Tog lite bilder när det var dags att packa i söndags och när vi kom fram så de bjuder jag på här.




Gott nytt år!

Detta är ett inlägg som man egentligen inte ska skriva med tanke på att det varit nyårskalas sedan klockan sex och nu är klockan snart fem. Alltså minst 10 timmar kalasande (det var ju en stund sedan jag kom hem).
Ett kort kan jag bjuda på så kommer mer uppdatering i morgon. Har ju inte skrivit på ett tag. Har haft en del att göra dessa 1,5 veckorna. Men jag kan ju bjuda på en bild från kvällen redan nu. Sov gott!


RSS 2.0