GÅRDAGENS GODA SKAPELSER



Även igår var jag lite rastlös och drog fram mina baksaker och spritsar. Det blev macarons! Fick ett finfint kit av pappa och Git i alla hjärtans dag-present när vi var i Branäs. Andra gånger jag ger dessa små godingar ett försök och det vill sig inte riktigt ännu. Får inte till lilla foten. Men jag tror jag vet vad felet är.
Hur de än ser ut så blev de supergoda! De översta är saltlakrits. De skulle egentligen blivit grå genom att blanda röd, grön och blå karamellfärg. Men jag hade ingen blå hemma så de fick bli bruna. De under är med rabarber. Någon som vill komma till Söderkåken och fika?

RASTLÖS?!



Så uttråkad att jag städade lägenheten och klockade mig själv! Har dessutom möblerat om i garderoben och i hallen. Nu är det vår så skorna får en hylla och kepsarna får en. ;)
Tänkte egentligen att jag skulle ta det lugnt idag. Njuta av en kopp te, läsa Elle som legat framme ett tag, kanske läsa en bok. Men det kliar på tok för mycket i kroppen! Sitta still är inte min grej idag.

HÄRLIGA VÅR!

Det var uppehåll i en kvart, halvvägs till banken öppnar sig himlen och bestämmer sig för att det ska mästerhagla!! Har jag sagt att jag älskar våren?!


DAGENS FRIPPA




Lite utråkad måste jag erkänna att jag är så idag satte jag fingrarna i håret med lite inspiration i huvudet. Bilden visar inte riktigt rättvisa, det är svårt att ta kort på sitt eget bakhuvud. Testa så får ni se!
Det blev i alla fall en inbakad fläta som börjar i nacken, går uppåt och sedan avslutas i en knut. Inte så kompliserat som det låter även om det blir lite tungt att sitta med huvudet upp och ner efter ett tag. Vad tycker ni om mitt lilla pyssel?
Nu skiner solen minsann, så nuuuu springer jag ut i våren och hoppas att regnet inte kommer tillbaka!

NÄR SAMBON ÄR BORTA DANSAR JAG IN I GARDEROBEN



Hittade inget lockande i min egen garderob idag så jag tittade lite på Erics sida och hittade en härlig skjorta. Den hade jag tänkt mysa omkring i på stan idag (inte så roligt som det låter eftersom att jag i princip bara ska till banken). Men nu så tittar jag ut och ser att det fullkomligt öser ner, inte vad jag hade planerat. Så jag får helt enkelt mysa omkring hemma i Erics skjorta istället. Kanske får boka tvättid och lära mig stryka skjortor också när jag ändå är igång. ;)

SOCKERSÖTT



Dumlecupcakes som blev mycket godare än de ser ut. Tror att frostingen inte hade blivit så rinnig om jag haft fin choklad istället för mjölkchoklad. En sak att testa till nästa gång. De blev i alla fall goda som attan och ordentligt mättande.

Här kommer receptet för tolv stycken. Hittas i Leila Lindholms Hello Cupcake.

Cupcakes
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl vaniljsocker
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao av god kvalitet
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 msk kallt kaffe
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
1 påse dumlekolor

Frosting
250 g mörk kvalitetschoklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost

Gör såhär:

Cupcakes
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner i smeten.
4. Smält smöret och tillsätt vispgrädden.
5. Blanda ner det i äggsmeten och tillsätt kaffet.
6. Grovhacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
7. Blanda ner chokladen i smeten.
8. Placera ut formarna i en muffinsplåt & fyll till 2/3 med smet
9. Tryck ned två dumlekolor i varje form.
10. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter Låt svalna.

Frosting
1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
2. Koka upp vispgrädde, sirap och flingsalt och häll över chokladen under mixning. Tillsätt smör och philadelphiaost under pulsmixning tills krämen precis gått ihop (tryck av och på, av och på).
3. Använd sprits med stjärntyll och spritsa frostingen på muffinsen.


Det har varit en dag i soffan med balkongdörren öppen. Det har varit precis så som en slappesöndag ska vara. Nu är det snart kvällen, härligt!

GLAD FÖR ATT BAKA


BAKDAX

Är väl kanske lite skadad men kan inte hålla mig ifrån gottigheter även om jag är ledig. Det ska bli söndagsfika hos oss och jag tar Leila till hjälp. Dumlecupcakes, kan det bli bättre?


EFTERLÄNGTAD KULTUR





Igår var vi äntligen på Fotografiska. Har haft det i tankarna sedan vi flyttade upp hit för snart tre månader sedan. Just nu visas bland annat Anton Corbijn, Steve Schapiro och Marcus Bleasdale. Hittade många bilder bland Corbijns som jag hade velat ha över min soffa. Blev även väldigt tagen av Bleasdales utställning ”Stolen Children. Soldiers of the Lord’s Resistance Army”. Otroligt gripande bilder från Uganda och Centralafrika som lyfter fram problemen med barnsoldater men framförallt ger fakta kring vad som sker i dessa delar av Afrika. Rekommenderar verkligen ett besök där om ni är i Stockholm.
Idag skiner solen så det kommer garanterat bli en långpromenad, frågan är bara vilken runda vi ska ta.

DÅ VAR DEN HÄR!



Igår gick jag och mamma på stan innan jag skulle jobba och hon ta tåget hem. Det slutade med att vi kom hem med varsitt par vårbyxor från H&M. De har fått luftas redan idag när jag och Eric tog en promenad ner till Fotografiska och tittade på fotoutställningar. Nu ska det lagas mat och sedan tar jag lördagkväll!

I KVARTERET DÄR JAG BOR


PÅ PROMENAD GENOM STAN

foto: Elin Johansson

FRIHET


EN HELT VANLIG FREDAGSKVÄLL

Det är jävligt nice med fredag. Vet inte om jag sa i förra inlägget, men det känns att det är fredag...

 


EN KÄNSLA

Idag är det fredag, det känns.


PÅ PROMENAD GENOM STAN

I helgen åker kärleken till Ljungby och jag blir kvar hemma. Tur att jag har fina bilder i telefonen när jag tycker det är tomt i lägenheten. :)


BÄSTA HELGHÄNGET

Har precis krupit under täcket för att sova efter en toppenkväll. Hämtade upp Lena och Elin på centralen vid sex och sedan har det varit tacos, lite vin och soffhäng! Fick dessutom en finfin inflyttningspresent av tjejerna, en påse te, mintkola och en baktidning. De känner mig. Det är skönt!


UNDERBARA LEDIGA LÖRDAG

Har intagit ett välförtjänt soffläge med kaffe och kaka framför skidskytte-VM efter vår mästerpromenad. 1,2 mil har vi avklarat runt omkring i Stockholm idag. Måste erkänna att jag är ganska nöjd!


UTSIKTEN JUST NU

Är på långpromenad med min man. Sitter just nu på några stenar på Hornstulls Strand och njuter av solen. Helt underbart!!


OM EN VECKA SKA VI MYSA!



Förra påsken hade vi picknick. Om en vecka kommer de hit, då ska vi ha picknick igen. Jag har beställt fint väder och den som raderar den beställningen får med mig att göra!

GOD MORGON!

foto: Elin Johansson

RSS 2.0