Miniatyr

Skrev ju innan att det knappt hände något men det stämmer ju inte riktigt. I helgen hände det ju massa! Bl.a. hittade jag ett, enligt mig, urgulligt kort. Här kan jag tänka mig att jag kanske är fem och Joel är tre år. Ganska otroligt att den ena bor i Norge och den andra precis tagit studenten. Vem trodde det på dagis?




Dåligt gjort!

Jag har bröjat bli så dålig på att uppdatera. Det är inte bra. Ska försöka bli lite bättre men det händer knappt något här om dagarna. Jag har sovmorgon eftersom att jag jobbar sent. Slappar lite, tränar någon gång och sen jobbar jag. Så ser dagarna ut faktiskt.

Men nu hinner jag inte mer, de ringde in mig från IKEA nyss så jag ska börja om en timme istället. Stressigt!! ;)


Bittersweet

Det har nu slumpat sig så att jag tar nattbussen ikväll. Buss mellan 23.00-04.35 ska bli sååå roligt. Kanske inte men det roliga kommer efteråt. Alltså i morgon när jag kommit fram till Tylösand, sovit någon timme och sen ligger på playan med Frida! Det ska nämligen bli strålande sol i morgon enligt yr.no.
Hur härligt detta än låter så är det lite tråkigt att jag ska åka hemhem ikväll. Det betyder nämligen att inte Eric och Jonathan fick ledigt över midsommar. Ja, det är sant. Förstår inte hur de tänker. Killarna ska jobba hela sommaren utan någon semester och de kan inte ens ge dem ledigt en fredag i juni. Det är typ en person som har gått på semester och tydligen inte mycket att göra. Man kan bli förbannad över mindre.
Nu är det alltså krig mellean grabbarna och Coop. Möten om fortsatt jobb pågår tror jag. Meddelar när jag vet mer...


En kvinna som reder sig själv!

Har länge stört mig på att vattnet runnit så sakta inne i handfatet på toaletten. Inte så konstigt eftersom att delar nere i röret som skulle vara vita var helt svarta och knappt lät vattnet rinna igenom. Dags att göra något åt det alltså! Ingen man hemma i hushållet så det var bara att ta tag i saken själv. Måste säga att jag är riktigt nöjd över vad jag lyckades åstakomma med en tandborste och lite grönsåpa. Nu rinner vattnet som rinnande vatten och jag är nöjd.
Visst är det lite roligt att enda tjejen i hushållet tar hand om handfatsrens, räknas inte det som karagöra annars?! Haha.



Ganska äkligt och jag kan säga att ni vill inte veta vad som ligger på bottnen av det grumliga vattnet.


Converse i maskinen

Sitter och försöker fördriva 15 minuter vid datorn medan mina converse drar åt sig en massa galltvål. De ligger i tvättmaskinen och bara väntar på att bli som nya igen. Eftersom att vi ska vara i en lada på midsommar så känner jag att de högklackade skorna inte riktigt passar in och mina converse såg ut som att de blivit dragna i koskit! Kankse inte riktigt så illa men de var verkligen inte rena efter användning en hel vinter.
Har googlat fram en massa info om hur det ska utföras och speciellt ut man inte ska göra. Nu tar jag chansen och tvättar dem indränkta i galltvål, 40 grader utan centrifugering. I en tvättpåse bredvid ligger ett par snören för att de inte ska bli missfärgade av öljetterna. Håll tummarna med mig!


Innan tvätt


3-dagarsvecka

Ska till jobbet om ca en halvtimme, kul kul! Och denna vecka jobbar jag endast tre dagar. Sen ska det bli midsommarfirande i Lagan, kul kul! Ser fram emot det som tusan.
Har suttit vid datorn sedan halv nio och sorterat kort i datorn. Hade en massa mappar som bara hette "tömning" och då är det inte lätt att veta vad som är vad. Men nu ser det bättre ut och nu har jag till och med koll på bilder som kan komma upp här och lite på facebook. Roligt eller hur? Får se när det blir men någon gång ska jag väl få upp lite bilder. Kanske till och med på lägenheten här uppe, det vore sammerligen på tiden!




Bra jobbat Vickan!

Jag måste faktiskt erkänna att jag kommer titta på kungabröllopet i morgon. Dessutom tycker jag faktiskt att det är lite intressant att titta på bröllopsprogramet på Svt. När jag kom hem för en stund sedan var det röda-mattan-promenad för alla som skulle på den fina middagen. Satte på tvn precis när Viktoria och Daniel gick på röda mattan och jag blev riktigt imponerad av hennes klänning! Riktigt fin var den. Kolla själv.


(bild från svt.se)


Det är så härligt att gå i solen, SOLEN!

Just nu kom det ett moln så då passar jag på att skriva ett litet blogginlägg. Annars ligger jag på balkongen i bikini och läser arbetsmanual från IKEAs bytt & retur. Har fått ett jäkelkompendie på allt som sker där vare sig det handlar om utbetalning av pengar eller var man hittar beslag till en Billybokhylla. Väldigt spännande läsning.
Dagen har gått bra och jag måste fått ett gott betyg eftersom att "upplärningschefen" gav mig beröm. Hon tyckte till och med att jag imponerade för att jag klarade av så mycket redan. Och ja, nu skryter jag lite igen bara för att jag är lite stolt över mig själv. Det är jag värd!

Tack mamma för att i alla fall du är glad för min hemkomst nästa helg. Kanske kan bli lite Tylösand på lördagen om det är fint väder, vem vet? ;)


Sova, jobba, sova igen?

Precis kommit hem från jobbet, eller ok jag kom för 30 minuter sedan. Men det är sannerligen dags att sova med tanke på att jag måste gå hemifrån klockan 7.15 i morgon. Det är bäst att jag är pigg, utvilad och redo för en massa ny information eftersom att jag ska på upplärning för bytt & retur på IKEA i morgon. Ja, precis hur många avdelningar ska den här bruden vara på? En bra fråga, jag vet faktiskt inte. Men snart kan jag varuutlämning, kassa, välkomsdisk och bytt & retur.
Jag har inte ens berättat det bästa av allt ännu. Fick nämligen frågan om vad som sker med mig till hösten, det självklara svaret var ju att jag gärna jobbar på IKEA. Sagt och gjort de satte upp mig på en lista över kandidater som kan jobba fast på bytt & retur till hösten och i morgon ska jag alltså lära mig det! Vilket också betyder att jag troligvis har jobb på IKEA även efter sommaren.
Bara bra nyheter här hos mig nu alltså eller vad säger ni om jag säger att jag kommer hem till midsommar. Denna utvandrare är nämligen ledig torsdag-söndag så nu slipper ni inte mig i Lagan till midsommar heller. Hoppas ni är lika glada som jag för det. :D

Sov gott!


Låt mig sova!

Idag, och alla andra dagar den senaste månaden, vaknade jag av ett jäkla brus. Det är en byggarbetsplats utanför vår lägenhet. Jag tror att det ska bli nya lägenheter men det känns långt borta. Är det inte brus så är det en såg, en grävmaskin eller något annat ljud från byggplatsen som hörs.
Längtar tills det tar slut så att man kan få sova i fred på morgonen eftersom att de börjar så förbannat tidigt! Fast det klart, jag gick ju inte upp ur sängen förrän 10.30 så jag ska väl kanske inte klaga egentligen. Har lååång sovmorgon idag förstår ni, börjar jobba 18.15. Så nu ska det blir frukost, sen träning och sen blir det sooool!




Vilken quinna!

Inte nog med att hon är grym att lyssna på (t. ex. på bussen till Oslo). Hon är också underbar att titta på. Kan lugnt säga att jag blir lite kär varje gång jag ser denna snygga kvinna. Beyonce är helt otrolig! Haha, yes lite skadad är jag. Ny video har hon också, take a look.

 

Förresten, på dagens buss har jag sedan Göteborg hamnat längst bak med en massa (ca 10-12 stycken) ovårdade hårrockare som troligtvis är på skandinavisk festivalturné. Någon av dem pratade om Sweden Rock och jag har för mig att det ska vara någon rockfestival i Oslo framöver. De pratar inte svenska utan något som liknar ryska plus att de luktar som om de inte duschat på en månad! Tur att bussen har luftkonditionering så att det luftar ut lite av denna hemska lukt! Och oj, en av dem öppnade precis en öl, det är måndagsfest på bussen. Hm...


Val på Facebook

Skulle skriva ett inlägg om hur härligt jag haft det denna vecka och lägga upp bilder från nya kameran osv. Körde min vanliga rutin, Spotify, Facebook och sen bloggen. På Facebook hittade jag via en statusuppdatering att någon hade "röstat i Riksdagsvalet 2010 på facebook". Blev nyfiken och klickade mig vidare för att komma till en sida där man själv skulle fylla i vad man ska rösta på till hösten. När jag valt parti kom jag till sidan för att se resultatet på denna lilla undersökning och det var inte kul!


Ok, alla ska självklart få rösta på vad de vill men detta gillar jag inte riktigt. Som vi pratade om igår, hur många röstar egentligen på Sverigedemokraterna för deras slående miljöpolitik? Var faktiskt inne på deras hemsida eftersom att jag egentligen inte känner mig tillräcklig insatt för att ha en riktig åsikt om Sverigedemokraterna. Det första man ser i bannern är "Sverigedemokraterna Tryggt & Tradition". Bredvid står det "Ge oss Sverige tillbaka!".
Som sagt inte tillräckligt insatt för att kunna propagera mot dem men tillräckligt insatt för att reagera negativt på att 19,8 % av 47 822 Facebookanvändare (gamla eller unga, vem bryr sig) kan tänka sig att rösta på Sverigedemoraterna i riksdagsvalet i höst! Vad tycker du?


194 sidor och en snickers

Vaknade av att telefonen ringde i morse klockan åtta. Posten hade fått in mitt paket. Efter två timmars sömn till traskade jag bort till Posten och fick en stor brun låda. Kan säga att det var som julafton att plocka upp saker du kartongen. Väska, Photoshop, batteri, kablar, objektiv och till sist kameran! Mycket bättre kunde det inte bli och sen såg jag något som fick mig att skratta lite för mig själv. Företaget jag köpt kameran från hade också passat på att stoppa ner en snickers i kartongen. Vilken bra idé, jag som kund blev både överraskad och imponerad.
Nu sitter jag här i min lilla röra och ska öppna manualen på nästan 200 sidor. Känns som att det behövs för att kunna förstå den. Vi ses på andra sidan!




Lindra myggbett?

Vem var det som var så nöjd igårkväll över att hon knappt aldrig fick myggbett? Jo, det var jag. Tror ni jag får äta upp det nu eller? Ja, precis! Hittade precis åtta bett på baksidan av låret och råkade "dra ett kli" över dem. Aj, aj vilken dum idé eftersom att det nu kliar satan! Googlade lindra myggbett och fick upp en massa tips om saker man kunde köpa på apoteket. Jättebra säkert förutom att jag inte har något av det hemma. Det stod dock ett tips om att smörja tandkräm på betten. Så nu ligger jag här på mage i soffan med baksidan av låret helt pluttigt av tandkräm. Faktum är att det verkar hjälpa, kan också vara för att jag tänker på annat för tillfället. Eller?

Kvällen har varit hellyckad och jag tror även att studenterna tycker det. Det har varit en regelrätt lillördag här i Ljungby. Häng på ett fullsmockat Harrys till stängning när man lite smålullig går ut och står där en timme extra. Det är så det ska vara!

En blivande älskling!

Sitter just nu i soffan och andas lite efter de senaste dagarna där det verkligen varit fullt upp. Under tiden kan jag inte låta bli att titta på postens sida över kollin på vägarna, väntar nämligen på ett paket! Och nej, det är inte Eric jag menar även om jag saknar honom och att han kommer i morgon. Det är istället så att jag, som många andra, fick skattepengarna idag. De är dock redan slut och istället kommer det en kamera till mig med expressbrev i morgon. En riktig kamera, en sådan där jag nog måste läsa bruksanvisning för att förstå den. En Canon EOS 1000D ligger någonstans i Sverige och är på väg till mig! Åh, jag längtar!

Men nu är det snart dags för Harrys istället. Vi som har blivit för gamla och redan tagit studenten kommer nog samlas några stycken och minnas tillbaka. Varannan vatten, SKÅL!


(bild från prisjakt.se)


Slipsak(n)ut!

Idag ska lillebror ta studenten, kan ni tänka er? Nej, inte jag heller. Vi pratade om det igår, mamma och jag, att han kommer nog inte bli äldre än 5-6 år. Men nu ska han alltså ta studenten idag! En massa förberedelser och även om jag förstod att det var mycket jobb så fattade jag nog inte hur mycket tid (och pengar) som mina föräldrar la ner på min egen student.


Visst var han fin när han gick mot sin champangefrukost?! Stolt syrra, jag? Nej, inte alls! ;)

Vi hade ett litet problem idag runt halv sju dock, ingen av mig, mamma eller Joel kunde knyta en ordentlig slipsknut så vi hade en liten slipsakut och fick ringa pappa. En liten runda hos honom och Joel fick en snygg slips. Tur som attan för man kan ju inte springa ut med en sne slipsknut som syrran knutit för att hon trodde att hon visste hur man gör! :P


Slipsknytar dags med en nyväckt pappa det är grejer det!


Sammanfatta?

Insåg nyss att det var en hel vecka sedan jag ens var inne på bloggen och det var ju inte vad jag lovade sist jag var hemma. En veckosammanfattning är klar inte lika roligt att läsa heller så den blir kort. Mestadels eftersom att jag nästan bara gjort samma saker. Det har varit stigit upp för sent så att jag inte hinner träna, srpinga till bussen och sen jobba. Haha, kul vecka eller hur. Jobbade tisdag till lördag förra veckan. Alla dagar sent utom fredag men det är ganska skönt, tjänar ju mer pengar och får sova längre (fast sova vill jag ju egentligen inte).
I helgen var vi på förfest i Emelie och Carros kollektiv. Det var nämligen deras sista helg helgen som var och det behövdes definitivt göras till något bra. Söndagen spenaderades lite på balkongen och lite i sängen innan det jag drog mig iväg till Aker Brygge för middag med kollektivtjejerna som skulle hem. Väldigt mysigt kan jag säga!

I början av denna vecka har Oslos väder verkligen visat sig från sin bästa sida med sol och värme så igår hade jag tänkt sola och bara slappa hela dagen eftersom att jag skulle vara ledig. Men då ringde telefonen och IKEA hade fått tre sjukanmälda och jag hoppade gärna in. Denna vecka jobbar jag alla dagar till lördag och sen på söndag eller måndag åker jag tillbaka till Ljungby igen. Men innan dess ska det nog kunna bli lite fler inlägg. ;)


RSS 2.0