Sista natten i Vestby!

Nu är det bara en natt kvar i denna röriga lägenhet. I morgon flyttar vi mot Oslo och det ska blir så skönt! Det är inte alltid lätt att få fyra personers viljor till ett beslut. Inte alls lätt. Men nu är det som sagt snart över. Nu har jag, Eric och Jonathan flyttstädat medan Anton jobbat. Fy fan vad det blir skitigt på ställen som man inte ser. Påminn mig nästa gång att jag ska hyra in en firma som flyttstädar nästa gång jag ska flytta.
Killarna brydde sig inte så mycket i början eftersom att det såg förjävligt ut när vi flyttade in och det var dem som fick städa eftersom att jag inte kom förrän en vecka efter. Men efter att jag blivit lite arg och förklarat att det inte funkar så tror jag att de gav sig fan på att det skulle bli rent. För nu, nu är det snart skinande här inne. Bara lite dammsuga och golvtorkning kvar till i morgon.
Men nu blir det sängen, ska ju trots allt upp klockan halv fem i morgon också, men sen är det HELG ända till måndag!


Flyttdansar!

Nu jäklar, har legat och sovit i soffan en stund men nu jäklar ska det hända grejer. Vi satte på lite Queen och tog en sväng om i köken så nu är jag och Eric klara för att flyttdansa (packa) genom lägenheten. I morgon ska allt vara nerpackat för då kommer släpet och bilen drar mot Oslo!! :D

Kom igen nu då, upp  köket och dansa lite du också. Man blir så himla pigg av det, tro mig!


Måste jag bestämma mig?

I veckan gjorde jag det! Nu har jag sökt in till högskola igen. Fast även denna gång bara för skojs skull. Jag ska ju inte plugga ännu. På ett sätt är jag så avundsjuk på mina vänner som bestämt sig för vad de vill göra och sett till att börja plugga. Slippa springa runt och tveka tänk vad det hade varit skönt. Ni ska få se min anmälan så kan ni nog förstå vad jag menar.

1. Study programme in Social Work, Specialisation International Social Work
Högskolan i Gävle, Gävle

2. Socionomprogrammet
Göteborgs universitet, Göteborg

3. Socionom, Socialpedagogik
Karlstads universitet, Karlstad

4. Spa-programmet
Örebro universitet, Hällefors

5. Socionomprogrammet
Linnéuniversitetet, Växjö

6. Spa-programmet
Umeå universitet, Örnsköldsvik

7. Event Management
Högskolan i Borås, Varberg

8. Socionomprogrammet, inriktning allmänt socialt arbete
Högskolan i Gävle, Gävle

9. Socionomprogrammet, inriktning individ, familj och samhälle
Malmö högskola, Malmö

Att jag sedan inser att mina betyg, som jag för övrigt är ganska stolt över, inte räcker till är ju också ett problem. Jag vet inte heller var jag vill plugga eller om jag ens vill plugga. En sak som jag vet är i alla fall att jag vill ha människor runt omkring mig på något vis och gärna jobba med något som hjälper människor. Sedan om det är att hjälpa dem att adoptera barn, hjälpa till med skönhet som smink eller hudterapeut eller fixa företagsjippon osv. har jag ingen aning om.
Så, därför är det skönt att jag kan gömma mig i Norge ett tag till och inte måste bestämma mig i morgon. Just nu känner jag att jag kan göra som min älskade pappa och testa på en massa olika yrken det verkar ju ändå alltid lösa sig! Var detta inlägg kommer ifrån har jag ingen aning men jag känner mig stressad på något sätt.
Skitsamma, jag kom i alla fall i tid till jobbet trots att klockan vreds fram och nu är det bara två timmar till jag får åka hem och börja packa ihop lilla lägenheten i kartonger. För vet ni vad? PÅ TORSDAG BLIR ETT SMÅSTADSLIV EN STORSTADSBO!

Komma ihåg - att vrida fram klockan

Ni som känner mig sedan tidigare vet ju att tid och jag inte riktigt synkar. Det är inte så att vi är ovänner men vi tänker inte riktigt lika. La för någon dag sedan in i mitt minne att på lördag kväll måste du komma ihåg att du ska vrida fram klockan en timme. Ni vet fram med utemöblerna på våren och hela den ramsan. Tror ni jag kom ihåg, nej. Bestämde mig för att sova för 15 minuter sedan eftersom att jag ska upp vid halv nio och jobba sista dagen på Spenst i morgon. Det var ganska lagom att klockan var halv ett. Skulle ställa klockan på mobilen och ser ett nytt sms. Sms från chefen på Spenst som bara ville påminna om att klockan vrids fram i natt. Tack Cecilie, utan det smset hade jag inte kommit till jobbet förrän klockan elva i morgon.
Så slutsats, här sitter jag och vet att det blir mindre sömn. En timme gör ganska mycket när det blir snodd av en genom ett sms. Men hellre det än att jag kommer för sent. Sov så gott nu allesammans för klockan är faktiskt kvart i två inte kvart i ett!


Påsk redan?

Idag fick jag ett väldigt härligt mail, det finns folk som vill åka och besöka oss här i Oslo! Så nu ska jag se till att det det blir planera av när vi är hemma i påsk. Påsken ja, blir påmind om den ständigt och det är bara positivt. Idag fick vi t.ex. påskägg på jobbet. De borde kanske komma nästa vecka men de är ute i god tid på Coop.
Om exakt en vecka är skärtorsdagen snart slut och då är vi i Sverige efter en dag med flytt. Trots att det är en hel vecka kvar tills vi ska ha packat ihop vår lilla del av lägenheten har jag och Eric planerat inför denna dag under jobbet idag. Vi har bl.a. diskuterat släp, flyttstäd och packning. Sen blir det en helhelg i Ljungby och det ser jag fram emot som bara den. :D

Nej nu ska detta osammanhängande inlägg avslutas, ni ska få slippa läsa förvirrande meningar och jag ska äta mjölkchokladglass med browniebitar. Good night!




Drömmar en regnig dag

Har inte varit så mycket att göra på jobbet idag och vad gör man när man står själv med en truck? Jo, man drömmer sig bort till den dagen man får möblera om i sin nya lägenhet och vet ni vad det är ju snart. När man sedan kommer hem och drömmer vidare är det svårt att inte surfa omkring och hitta roliga saker. Det är inte heller svårt att hitta saker man gärna vill ha, kolla bara på detta. Här är en bokupphängare från Bluebox.se att sätta upp på väggen bredvid sängen eller var man nu tycker om att läsa. En sån önskar jag mig en regning dag.




Köksa!

Nu har jag gjort mitt hushålliga för resten av månaden och nästa måndag också! Gick upp lite innan nio och sedan dess har jag stått i köket. Det har blivit ny müsli. Den andra var så populär att det tog slut. Vi har numera bröd i skafferiet, inte helt hembakat men nästan. Axas pumpabröd är så gott och enkelt att göra att vi inte har något annat. Det har också blivit storkok av kycklingwok med färska grönsaker. Inga frysgrönsaker från Findus här inte. Under tiden kom jag på en ska, vi behöver en wokpanna! Fick blanda ihop allt i vår stora kastrull. Har ju en wokpanna hemma i Ljungby men den ska jag ha i mitt eget hem sen, inte nu när jag behöver dela den med andra. Så det så!
Så tre timmar jag har spenderat av min lediga förmiddag på att fixa mat. Lämnade över den sista disken till killarna så nu kan jag bara njuta i soffan medan riset kokar klart och sen blir det lunch. Tyvärr får ni inte smaka allt jag lagat men ni kan få se lite härliga bilder...




370 snusdosor och 400 gram jordgubbar

Så ser vår kväll ut nu när vi kommit hem från jobbet. Eric har kommit över dosor som saknar etiketter ganska billigt. I och med det ligger de lösa i ICA-kassar så nu ska det bli stockar av det. Visst låter det som en härlig kvällsslyssla? :)

Jag däremot tröstar mig efter en sjukt seg dag med jordgubbar som var på extrapris på Spar. De är varken svenska eller norska men det ger jag tusan i. Efter min dag på jobbet så är jag värd det. Ska egentligen inte klaga eftersom att jag nu har ett jobb och tjänar pengar men nu gör jag det ändå. Vårt jobb går ut på att klargöra pallar och varor när de kommer från plocken så att vi sedan kan lasta de på lastbilar. Sedan i tisdags förra veckan har jag bara åkt runt på min truck och sammanställt pallar. Det är inte överdrivet mycket att göra och eftersom att vi är minst sju stycken som gör samma sak även om det bara är fyra butiker att sammanställa blir det ganska mycket dötid. Alltså är det lite överbamannat ibland. När det sedan ska lastas så har jag inte blivit tillfrågad om att lasta något på en vecka. Jag vägrar att tro att det beror på att jag är tjej men i fredags när det skulle delas ut uppgifter så blev alla runt fikabordet tillfrågade utom jag. Det stör mig och även om det inte har något med vartannat att göra så kan jag inte sluta tänka på det. Dags att ta för sig, vilket är lättare sagt än gjort! Tur att jag har mina jordgubbar nu och äntligen Mia Törnblom som lär mig att jag duger varje kväll innan det är dags att sova. Att man fått mysiga nyheter hemmifrån Ljungby idag hjälper också det kan jag lova!




Guide: Nordby Shoppingcenter

Hej kompisar!
Nej, jag har inte glömt er jag lovar. Vårt internet har varit strypt i en vecka men nu är vi på linjen igen!

Idag har vi gjort en av våra regelbundna resor till den svenska gränsen. På det viset kan man handla mat billigare än i Norge och göra av med de pengar man sparat på annat som finns på detta gigantiska köpcenter. På någon av de norska tvkanalerna går det en serie som är inspirerad av femmans GeKås som handlar om norrmän som åker till Svinesund och handlar. Ni som då missar denna härliga (överdrift) tvserie får istället min guide till Nordby, häng med!


Det är alltid någon som blir klar långt innan de andra och får vänta. Idag var det Eric som tittade drömmande ut genom fönstret och Anton som gick runt i mjukisar för länge.


Jonathan stod för säkerheten och körde oss de 8 mil som är mellan oss och svenska gränsen. Idag hade vi snö när vi vaknade men det gick mer och mer över i regn.


Efter en timme i bil var det tre glada killar som fick sträcka på benen. Först på listan stod mat, grabbarna åt på Max och Sarah gick en våning upp och valde sushi som hon tog ner till Max och åt i rädsla att de skulle slänga ut henne. Eric var dock lite avundsjuk på Sarahs råa fisk och snodde tills sig några bitar.


Eftersom att vi sparar pengar på att handla i Sverige passade vi på att shoppa lite. I början gick det dåligt då det är svårt att koncentrera sig på både shopping och att prata i telefon samtidigt. Men när luren väl var av så blev det visst lite shopping i alla fall. Efter detta var det dags för huvudsysslan, mathandlandet.


En full kundvagn och nu var det dags att åka hem. Vi fick med oss en hel del, bl.a. svensk kycklingfilé för 129:-/2 kg, 5 liter sköljmedel 59:- och 10 krispiga tulpaner 49:-.


Något av det roligaste med dessa resor är att försöka trycka in allt i frysen och kylskåpet, det har en tendens att bli riktigt fullt!


Detta fick jag med mig hem också. Jeansshorts och boyfriend-jeans från H&M, temuggar med fat från Indiska och Chaisyrup hittade en lycklig Sarah inne på Nordby Supermarket. Tur att den är lika god varm som kall eftersom att den kallnat nu när jag suttit och skrivit detta ovanligt långa inlägg. (Klicka på bilderna för att göra dem större)

Så tack till er som ändå orkade er igenom hela inlägget, jag är impad! För att utvärdera dagen så måste det bästa vara att jag hann med att prata med lite underbara Ljungbybor som mamma, pappa, brorsan och Äcka. Ja, helt klart det bästa av allt!


Vi a la 70-talsschlager

Kan inte förstå att det var en vecka sedan jag var hemma och gjorde mig redo för 70-talsfest. På något konstigt vis är det likadant när jag åker hem som tillbaka till Norge. Det känns aldrig som att jag varit i Norge när jag kommer hem till Ljungby men när jag åker tillbaka till Norge känns det som om jag inte varit hemma och hälsat på. Lustigt det där.
Men nu drar vi till nutid, nästan, eftersom att det är melodifestival ikväll! Jag och killarna ska ha en helkväll, en engångsgrill är införskaffad och vi ska fira in våren med att grilla. Plus att vi ska ha en helkväll med melodifestval efter det om jag får bestämma. Troligtvis gör de något annat än att sitta med mig i soffan klistrad vid hur konstiga kläder de har eller hur fyndiga programledarna försöker vara. Vi får väl se men jag kan tänka mig att de flesta har snyggare kläder än vad vi hade förra helgen även om min jump-suit är svårslagen!




Uttråkad?

Har otroligt lite att göra just nu. Kollade klart på Beck - I stormens öga för en stund sedan. Gillade inte den speciellt mycket. För mycket dålig svensk actionwannabe och för lite vanlig Beckfilm. Hur som helst är jag inne på YouTube och kollar gamla 90-talsvideor, otroligt underhållande. Kommer ihåg hur man tittade på Voxpop och hur låtarna rullade om och om igen på MTV. Det var tider det. Kommer ni ihåg denna?


Utforska ett norskt legesenter

Fick som råd av Elin att jag skulle låta halsflussen självläka och hade det inte varit så att jag ska hem denna helg så hade jag nog satt mig själv i karantän och frossat ut denna hemska infektion. Men som sagt så vill jag inte smitta ner alla där hemma och jag tror att de är tacksamma för det. Så, idag har jag ringt till Saglia Legesenter i Vestby för att få en tid för undersökning och lite medicin. I Norge funkar det så att alla vanligtvis har sin egen fastläkare och inte direkt går till vårdcentralen som vi gör hemma i Sverige (om jag förstått det rätt). Det betyder alltså att de som har sin fastläkare där givetvis får förtur och har bokat sin tid långt i förväg. Men som tur är har de läkarjour idag efter klockan fyra och jag blev lovad att få en tid om jag ringer tillbaka då. Så ikväll ska jag till ett norskt läkarkontor, det ska faktiskt bli lite spännande att jämföra med sjuksystemet hemma. Undrar bara vad det kan kosta?!


Best room-mates ever!

Här ligger man i soffan, hungrig och sjuk med halsont och feber. Så kommer Eric och Jonathan hem från att ha skrivit kontrakt på nya lägenheten och berättar att de ätit pizza. Gissa om jag blev sugen på pizza då eller? De har en pizzeria med hemkörning här i Vestby men de har ingen hemsida och jag har ingen meny så där sket det sig. Hade bussarna gått oftare så hade jag tagit bussen in och köpt en men istället skickade jag sms till Anton och frågade om han kunde köra förbi Spar och hämta pizza och glass till mig. Det kunde han fixa.
Sen hör jag hur Eric håller på och mixar något i köket. Då gör han en super-C-vitamin-smoothie till mig med apelsin och kiwi. Åh, jag har det ganska bra trots att jag är sjuk. Här är ju tre killar som passar upp på mig! Haha, ibland är det bra att vara ensam tjej och spela lite på sina svagheter. *blink blink*

Hittade att Vestby har ett läkarcenter så jag ska ringa dit i morgon och försöka komma dit för lite medicin så att jag inte smittar någon när jag kommer hem till Ljungby i helgen.


Sjukvårdsupplysningen släng er i väggen!

Nej då, det är toppen att det finns sjukvårdsupplysning men jag har en ännu bättre grej; en privat sjukjour! Jag gillar när mina vänner går och pluggar eller jobbar med saker som jag kan dra nytta av. Äcka med sina försäkringar, Frida med sina härliga självkänslatips (även om jag måste öva på att de ska gå in) från sin hälsocoachutbildning och så Elin som pluggar till sjuksköterska.
Och det är den blivande sjuksköterskan jag utnyttjat idag med ett diagnossms. Ett bra svar fick jag också; sjukskriv dig och åk hem till Ljungby för att bli ompysslad av mamma. Haha, det blir nog inte någon sjukskrivning men jag fick stränga order (nja, snarare vänliga tips men stränga order låter mer dramatiskt!) om att dricka varmt, inte dela handduk med andra, käka ipren och det värsta av allt, inga pussar! Det kan nämligen vara halsfluss på väg för mig om den andra sidan också svullnar upp och den har blivit öm nu.
Halsfluss är dock inget ovanligt för mig, en period var jag upp på sjukan med halsfluss titt som tätt så jag börjar känna igen symptomen.
Då är bara frågan, kan man gå och jobba med halsfluss? Kommer inte till lasarettet förrän till helgen om jag skulle behöva penicillin eftersom att jag inte vet hur det funkar med sjukhussytemet här. Plus att en sjukskrivning låter otroligt lockande! Haha, nej inte tänka så nu ska jag knapra ipren!

Bota mig!

Egentligen ska jag inte ens kunna sitta vid datorn nu. Ännu mindre ska jag kunna säga att det är synd om mig eftersom att allt är toppen här uppe! Men idag är jag ynklig! Feber (tror jag, vi har ingen febertermometer), huvudvärk och min vänstra sida av svaljet är så uppsvullnat att jag inte vill svälja för att det gör så förbannat ont!
Det betyder att jag är hemma från jobbet idag, inte kul. Jag vill ju vara där och visa att tjejer också kan jobba där, lasta containrar och köra truck. Jaja, får väl visa det i morgon istället om jag mår bättre då.
Nu ska jag hitta något att fördriva tiden med...


RSS 2.0