Yeiih!

Var beredd på att behöva skriva om det snöoväder som drabbar Stockholm just nu. Men här är inte någon snöstorm. Här är snarare slask och Eric blev anfallen av ett snöblock, som tur var missade det honom med ett par decimeter.
Nu ligger vi här på Scandic Norra Bantorget i ett underbart hotellrum och slötittar på tv efter en dags resande och lite shopping. Cider och öl på kylning och lite efter klockan nio blir det Snabba Cash på bio. Ja, vi har det lyx!

Klicka på bilderna för att förstora dem och se rummet och shopping.




Åter igen en glad prick!

Ibland bara löser sig allt på bästa sätt men jag ska inte säga att jag inte hade ont i magen igår när vi skulle be om ledigt för andra gången. Man vill ju inte bråka med nya chefen det första man gör direkt men hade det behövts hade jag nog kunnat få fram lite krokodiltårar. De låg inte så väldigt långt borta när chefen inledde med att säga att det verkligen inte går. När han väl gick med på det släppte nog en massa spänningar för jag var helt seg resten av dagen igår.

Men nu kan vi i alla fall glädjas över en massa härliga saker. Det blir Stockholm på fredag, om inte snön strular till det för SJ (peppar, peppar), och skriva papper för nya lägenheten på tisdag. Sedan är det inte långt kvar till flytt och då förväntar vi oss besök från en massa håll!! :D


Handbok: Hur du går från otroligt lycklig till jävligt ledsen på två sekunder!

Utan har själv kunna styra över något av det ska tilläggas. Vi tar det i kronologisk ordning och de de glada nyheterna först; vi har fått en av Oslos finaste lägenheter (enligt oss). Tre sovrum, två toaletter, öppet kök och vardagsrum, tre balkonger (alla i konstant sol) och panoramafönster runt om hela lägenheten som ligger på femte våningen! Det tar ca 5 minuter med bil att att sig till stationen när det är hyfsat med trafik. Tunnelbana, bussar och spårvagn går väldigt nära och lägenheten ligger helt enkelt centralt som tusan!
Kolla bilder genom att klicka här! På tisdag skriver vi på papper och den första april flyttar vi in och det är inte ett skämt.

Vad vi däremot trodde var ett skämt idag när vi skulle hem från jobbet mitt i lyckorus över lägenheten och vi pratade på skoj om hur vi skulle fira. Eric säger för säkerthets skull till teamleadern på vårt skift att jag och Eric behöver vara lediga på fredag och att de på JobZone säkert sagt till om det. Han svarar helt allvarligt att chefen på Coop inte beviljar det och vi inte får ledigt. Hela jävla världen rasade typ då kändes det som. Visst det kan hända så mycket saker som är mer allvarliga och förstör tillvaron än en dags obeviljad ledighet men denna ledigheten känns livsviktig! Det är nämligen denna helg som jag och Eric ska till Stockholm för att titta på Kent. Julklapp till mig och födelsedagspresent till honom, biljetter bokade sedan början av november som inte går att bokas om. Det värsta av allt är att vår handledare på JobZone vetat om detta sedan killarna fick jobbet på DHL, alltså innan jul. Vad som är ännu värre är att han lovat att fixa det plus att han enligt Coop skulle hört av sig om det till oss men inte gjort det. Nu är han på skidsemester med sin lilla familj och lär ju inte hjälpa oss.

Ni förstår säkert hur uppgivna vi känner oss och det hjälper inte ens att vi fått lägenheten, jag kan inte vara glad för den just nu. Eric säger att det kommer lösa sig och att vi ska till Stockholm på fredag som planerat men jag vet fan inte. Pengarna är inte så viktiga men om vi skulle åka på lördag morgon istället missar vi inte bara en heldag och bara får två halva dagar, vi går också back 2500 kr på tågbiljetter och hotellövernattning! Fy fan!!


Ingen energi!

Idag är bara en sådan dag! Det känns i kroppen, huvudet, ögonen (alltså överallt) hur trött jag är. Att gå upp klockan halv fem har inte varit så jobbigt på varken morgonen eller kvällen. Det har definitivt varit värre på eftermiddagen, då går jag runt utan kontakt med omvärlden känns det som. Seg reaktionsförmåga är inget bra när man kör bli eller när man jobbar på Spenst och ska vara på allerten och fiska in nya medlemmar.
Trodde jag skulle fått mer energi i morgon. Det ska nämligen vara yoga på Spenst då och jag var självklart den första att skriva upp mig. Sen gick jag och var "snälla Sarah" och lovade att jobba i morgon och det gick att ordna så att jag fick vara med på yogan. Det gick inte att ordna vilket betyder att jag ska jobba eftersom att ingen annan kunde och jag lovar på förhand. Det betyder också att det inte blir någon yoga för mig.
Känner återigen hur trött jag är, känner att det hade varit skönt att gråta lite bara för att få ut lite frustration men jag kan ju inte stå och gråta på jobbet! Så det hoppas över, i alla fall skjuts upp.


Nystart

I morgon börjar mitt nya liv på allvar! Ja, en riktigt klyscha men denna gång ska det vara på riktigt. Ikväll har jag gjort egen müsli, i morgon börjar jag på ett nytt jobb och jag ska börja träna regelbundet. Hela mitt liv ska bli regelbundet och jag ser såååå mycket fram emot det.

Müslin brukade vi göra hemma förr genom familjen Karlsson hemma i Ljungby introducerade den för oss. Den är en riktigt stjärna på att få igång magen och det kan behövas ibland. Testa själva, man blir supermätt och så är den godare än de flesta alternativ man kan köpa färdigblandade.

Toppform-müsli
Ingredienser
Beräknat för 20 portioner
4 dl rågflingor
5 dl havregryn
2 dl dinkelflingor
2 dl boveteflingor
50 g valnötter
50 g mandel
50 g hasselnötter
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1/2 dl honung/råsocker
3 msk rapsolja
2,5 dl vatten

Gör så här:

Blanda ut honungen med vattnet och oljan. Arbeta in honungsvattnet med resten av ingredienserna. Fördela allt på en plåt. Rosta i 30 min på 200 grader och rör om minst var 10:e min. Låt svalna och rör ner 3 dl russin eller annan torkad frukt.

(recept från svt.se)

 




Vårkänslor i februarisnön

Insåg igår när vi pratade med Yvonne och Tobbe på Skype att det säkert inte skulle vara så lätt att få med Eric på morgonpromenad och plocka björkris så jag kom på en plan B, fjäska! Så det blev scones till frukost och Eric fick sovmorgon och komma upp till ett färdigdukat frukostbord med scones, kaffe och en massa marmelader. Tror ni det funkade? Nej, det gjorde det inte heller! Haha, så jag hoppade ut i snön utanför ytterdörren och hittade mitt ris. Fick snö upp till knäna men det var det värt för nu har vi en vårbukett med tulpaner och ris. Så mysigt.

Nu ska det snart bära av till Nordby för lite shopping. Mest i mataffären men det ska också bli sushi till lunch. Till och med Jonathan var sugen på det så nu behöver jag inte äta själv medan de andra äter på Max våningen under. Japp, så envis är jag och så sociala är vi. Haha.




Då ska man jobba förJobZone

Har varit i Ski nu på förmiddagen och skrivit på papper för JobZone, börjar på måndag och ser fram emot det riktigt mycket. Fick även kläder och skor. Skorna är visserligen storlek 39 vilket är två storlekar för stort så de får jag byta mot rätt storlek i veckan. Men som sagt känns det jättebra och alltid när jag är i Ski känns det som att jag firar något och vill lyxa till det lite. Idag blev det kaffe och en urgod men mäktig chokladkaka som jag i lugn och ro mumsade i mig medan jag läste ett nummer av svenska Veckans Nu. Är det inte vardagslyx?
Fick också en underbar släng av vårkänslor så det följde visst med en bukett tulpaner hem också. Än så länge står de med plasten på och i morgon ska jag dra ut Eric på förmiddgaspromenad och stjäla ris (alltså pinnar) som ska få stå med dem i vasen. Det finns allt lite vår här uppe också.


Fröken-galenpanna-chaufför

Så idag hade jag tänkt skriva ett fyndigt inlägg om hur jag och Anton virrade runt i Oslo och försökte leta lägenhet efter gps och då hade fel lägenhetsadress. Eller om hur jag klarade teoriprovet till trucken med bara ett fel, är det något jag kan så är det i alla fall att plugga!
Men det blir inget fyndigt inlägg, jag är allt för trött! Men hur som helst så kan jag berätta om lägenheten. Den låg hur centralt som helst, tre minuter att gå till bussterminalen på ett område som heter Grönland. Riktigt fin trea i en lägenhet på andra våningen, byggd för ett år sedan ungefär med hiss och garage i källaren. Enda minuset var att det bara fanns en garderob i det sovrum som kunde bli mitt och Erics, vi som har mest kläder! Klagade lite men Eric svarade bara lugnt 'men älskling, kan vi inte bara köpa en billig garderob till på ikea då och sätta in där då?' precis så lugnt och självklart som bara han kan. Så det blir kanske en garderob till för oss.

Fixade också truckkortet galant måste jag säga för att skryta lite. Så galant att jag bara hade ett fel på något som hade med batteriet att göra och så intresserad som jag är för motorer annars så tycker jag att det var ganska bra och ger mig själv en klapp på axeln. :)

Klicka här om ni vill se lägenheten förresten, den är möblerad men det syns inte på alla bilder.


Jenter skal ikke köre trukk!

Då har jag gjort det! Jag har kört truck för första gången i mitt liv! Haha, och det ska jag jobba med nu. Vad var det jag tänkte egentligen?! Nej, det kommer säkert gå bra och de flesta truckarna var lätta att köra det var bara en som inte riktigt ville åt mitt håll. Men, och det är viktigt, jag körde inte ner några koner och han sa inte till mig att jag körde för fort! Men jag kände i början att det säkert var en del som tänkte att jenter skal ikke köre trukk! Skit i dem, jag ska nog visa dem!
I morgon ska vi ha mer teori och sen ska vi plocka ner pallarna med var sin truck! Det är ju viktigt med tanke på att det är vad jag ska göra på jobbet sen. Nu blir det snart sängen, måste ladda för i morgon.


YES!

Skrev precis ett inlägg om hur jag skulle söka jobb och att det inte var så jobbigt, och det var det inte heller. Hann söka 3 jobb. Men jobbet som jag var aktuell för innan helgen och skulle ta truckkortet för, och sen inte var aktuell för, och sen var det kanske aktuellt med plockjobb för tjejer med truckkort söktes pga. mångfalden och all den dritten har löst dig nu! Jag har fått jobb!! Nu ska jag jobba på Coop som det var sagt från början. Samma skift som Eric och Jonathan bara det att jag får börja en vecka tidigare. Så på torsdag ska jag ha ett truckkort i handen och på måndag börjar jag på mitt nya jobb. Det blir ingen välplanerad OS-ledighet för mig men det skiter jag i, FÖR JAG HAR FÅTT ETT HELTIDSJOBB!

Tror nog att min lycka sken igenom i detta inlägg. Om inte kan ni tänka er hur jag hoppade ur soffan och nu har dansat runt i vardagsrummet som en tok, utan musik ska tilläggas! Hoppas innerligt att er dag är lika bra som min!


Sökord; Oslo, minst 2 soverom, Møblert

Det känns som att det enda jag gör nu för tiden är att hänga på finn.no. Vill så gärna flytta! Innan har det inte stört mig så mycket att vi bott i en håla. Det hade nog inte stört mig nu heller om vi haft jobb upp över öronen men vi har ju knappt så att vi kan doppa tårna, om ni förstår vad jag menar.
Men nu har jag förmiddagarna denna veckan och söka jobb och nya lägenheter. Skrev precis till Frida på Facebooks chatt att det är så skönt att söka jobb i Oslo och veta att vi kommer bo där, för det kommer vi!! Som ni förstår så ska jag nu återvända till nav.no och finn.no för att jobbsöka, det känns faktiskt inte ens så tungt. :)




Säkerhet och åter säkerhet!

Precis hemkommen från Oslo och trött i huvudet av allt prat om säkerhet. Att det skulle ta sådan tid att komma dit trodde jag inte och knappt var det att vi hittade heller. Men första dagen avklarad av kursen. Bara teori idag med tillhörande prov. Både jag och Anton hade 33/35 p. Det tyckte vi var väldigt bra.
Med jobbet gick det som jag trott, inget jobb för mig på Coop som det ser ut nu. Även killarna fick lite problem, det hade nog lovats lite mer än vad som kunde hållas tror jag. Två av dem kommer jobba samma skift medan den tredje jobbar det andra skiftet. Alltså två mellan kl. 6-14 och en mellan kl. 14-22 och tvärt om veckan efter. Lite otur men sån är det nåen ganger. För mig kanske det gick att få jobb på plockavdelningen men det var inte alls säkert. Vi får väl se...
Lägenheter har vi i alla fall hört av några idag, än så länge inte från favoriten men en del andra. Så det blir att följa upp i morgon och boka visningar till lördag. Det ska bli spännande och en ljusglimt i detta för nuvarande jobbmörker.


Mot storstaden

Av alla de stora sakerna vi skulle få reda på idag har jag inte fått reda på något. Haha, det enda jag vet helt säkert är att vi ska till Oslo om en timme. Gällande lägenheten har vi fått besked att de ska ta beslut idag och om de inte säljer lägenheten skulle de höra av sig. Har också fått svar av några lägenhetsägare till både positivt och negativt. Har en som vi verkligen gillar som jag ska ringa idag, håll tummarna.
Angående jobbet på Coop så räknar jag med att jag inte fått det eftersom att jag inte hört något. Men jag skulle ljuga om jag skrev att jag inte hoppas...

Nu blir det att göra sig i ordning för storstaden, bre några mackor och sen bär det av. Vi ses ikväll! :)


Här kommer det *trummvirvel*

Vi ska flytta! Åh, det ska bli så jäkla skönt. Vi har bestämt oss för att flytta från lilla Vestby till storstaden Oslo. därför blir det att leta lägenhet igen. Det har gått undan detta ska ni veta. Killarna fick reda på i fredags att de ska börja jobba i något som heter Langhus istället. Då bestämdes det även att jag och Anton ska ta truckkort det leder förhoppningsvis till att jag också kan få jobb på samma lager. I fredags kväll sökte vi lägenheter på internet och satt hemma i soffan och utvärderade. Vi har hittat en hel del guldkorn och för att visa framfötterna ringde vi och var sedan på visning på en lägenhet, bara sådär! Haha, som jag sa så går det undan. Nu har vi skickat intressemail på tio lägenheter till och förhoppningsvis så kan vi åka och titta på dem i helgen.
Så i morgon är en stor dag här. Då ska vi på första kursdagen för truckkortet, få reda på om vi är aktuella för lägenheten vi tittade på igår och så får jag reda på om jag får jobb på Coop med grabbarna. Börjar bli lite nervös inför denna stora morgondag! Håll tummarna för oss.


Rester av rödvin


Såhär härligt har vi det här hos oss för tillfället. Solen lyser konstant på vår altan och det är helt underbart att sitta där ute i solen, inte ens lite kallt. Den friska luften behövs absolut idag efter gårdagens personalfest hos chefen Cecilie på Spenst. Det var nära att jag struntade i att gå men det ångrar jag inte att jag gjorde. Hade riktigt roligt, massa god plockmat och mycket vin. Skulle egentligen kört hem med så blev det inte som ni säkert förstår.
Det blev lite för mycket vin som inte försvann alls när jag gick hem så lite dålig var jag i natt. Men det gör att jag mår desto bättre idag. Det står dock vinglas med vin i på soffbordet som vi skulle dricka när jag kom hem och doften är jag lite känslig för just nu. Men som sagt väldigt rolig kväll!

Senare idag kommer det lite nyheter härifrån men innan jag berättar det här ska alla hemma få veta av oss. Inte mer än rätt att de får reda på det av oss personligen istället för att läsa det här. Så om de hade kunnat komma in på Skype någon gång hade det varit bra! :)


Skavlan, vilket program!

Haha, jag sitter som vanligt och tittar på Skavlan. Vilket underbart program! Sådan blandning, har precis sett hur Josef Fares pappa försöker få sonen att hitta en fru och nu en galen norska som pratar om jämställdhet. Spännande!
Och nu körde det precis förbi en polisbil utanför vår ytterdörr och om ni varit här, sett bilder eller fått beskrivning på hur vi bor förstår ni hur konstigt det är. Vi bor längst ut på gatan och för att komma hit parkerar man bilen på den gemensamma parkeringen och gå en bit. Dudududududu... Spännande.
Nu ska jag njuta av fredagskvällen och ta mig en muffin. Har varierat de underbara chocolate chip muffinsen och la i kakao också. Mumma!




Man kanske skulle skaffa truckkort?

Nu ser det ut som om det kan vända lite här. Har precis pratat med JobZone och det kanske blir truckutbildning för mig och Anton till veckan. Åh, vad jag hoppas på detta. Med truckkort hade det funnits en hel del jobb att söka som just nu inte är tillgängliga för mig. Kanske har JobZone något att erbjuda mig och inte bara killarna efter det med tanke på att jag skulle fått jobb där om jag inte varit så dum i december. Jag kan dela med mig av goda nyheter också ser ni och inte bara klaga hela tiden. Så håll nu tummarna för mig!

GRATTIS ÄCKA!

Idag har jag en underbar vän som fyller 20 år, minstingen i gänget har börjat bli gammal precis som oss andra! :)
GRATTIS PÅ DIG SNÄCKAN!




Pizzakväll!

Eftersom att det inte är så billigt med pizza här (eller gott för den delen) så gjorde vi egen pizza ikväll. De fick verkligen ett gott betyg då killarna sa att de var mycket godare än de pizzorna vi ätit ute här i Vestby. Innan har vi bara gjort med bakpulver och det brukar bli svårt att få dem tunna då men idag testade vi Lailas recept och det var så jäkla gott. Lite krabb med att baka ut bara men skippar man bara kavel och kör på handlflator istället så blir det lättare.

4 pizzabottnar
Du behöver:
50 g färsk jäst
2 2 tsk socker
1 1 tsk flingsalt
0.5 0.5 dl olivolja
3 3 dl ljummet vatten
7 7 dl vetemjöl special

Gör såhär:
1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
3. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
4. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.

(recept från recept.nu)




30 spänn för bussen!

Jag vet att jag är en tidsoptimist av stora mått (tro det eller ej det har blivit mycket bättre sedan jag flyttade hit) men jag är ingenting mot Norges befolkning! De är ju nästan sena till allt känns det som, inte alla givetvis men många. Stod och väntade på bussen inne i byn och ca 10 minuter för sent kom den. Inte så farligt eftersom att jag inte hade någon tid att passa men lite smått irriterande ändå. Läste i tidningen VG för ett tag sedan att runt 50% av alla tåg i Norge är försenade om det inte var fler, kommer inte riktigt ihåg.

I vanliga fall hade jag inte brytt mig om bussen utan gått hem men är helt slut i kroppen efter ett träningspass som heter duga! 30 minuter BodyAttack och 30 minuter BodyBalance. Har aldrig testat BodyAttack tidigare men fy fan det var bland det jobbigaste jag gjort. Passet är vanligtvis en timme men det det tempot så passar 30 minuter mig ganska bra. Har aldrig förstått utrycket att man har blodsmak efter träning men det gör jag nu, kände bokstavligen talat blodsmak i munnen efter de första 20 minuterna med BodyAttack! Men jobbar jag inte nästa torsdag så ska jag baske mig dit igen! :D


Snakke norsk

Har precis kommit hem från ett EasyLife-möte på Spenst. Måste säga att för var gång jag lyssnar på informationen blir jag mer och mer övertygad om att det är ett bra koncept. Har varit emot det från början med tanke på att man går på måltidsersättning en period men det är en sådan lite del. Kursen håller på i sex månader och det är bara i början man dricker pulversoppor. Den grundläggande delen är att ändra vanor och sin livsstil. Så jag tycker det verkar vara en bra grej, dyrt men bra.

Kom på en kul sak med mig själv idag, jag ändrar vissa ord till norska nu när jag har bott här ett tag. Jag säger till exempel skjønner istället för förstår, sån istället för så, vann iställer för vatten och tredemølla istället för löpband och så vidare. Det synes jeg er litt morsomt. ;)

Vid halv tolv ska jag hämta Eric på jobbet så nu gäller det att underhålla sig på bästa sätt, jag ska spela sims! Kalla mig tönt men jag har i alla fall kul när jag är det. Haha.


My sister's keeper

Har precis sett en av de mest gripande filmerna jag någonsin sett, My sister's keeper. En film där man bl.a. får se Cameron Diaz i en roll som man inte riktigt är van vid. Berättelsen cirklar kring en familj där en av döttrarna lider av leukemi sedan många år. Familjens andra dotter har i hela sitt liv agerat donator för att hålla den sjuka flickan vid liv men en dag säger hon stopp. Väldigt gripande film och en gråtfest blandat med stunder att le åt. Den kan jag verkligen rekommendera.


Inget pyssel

Sex timmar senare och ännu inget pyssel. Tänkte att jag bara skulle sätta igång en torkning av äpplen till frukostmüslin, sen tittade jag in i ugnen och tänkte att jag måste bara städa ur ugnen först. Det gick knappt att se genom luckan. Men det gick ju inte på bara, tog ganska lång tid och när jag ändå var i farten drog jag igång två maskiner tvätt, hängde upp den, städade ordentligt i sovrummet och damsög lägenheten.
Det blev lite pyssel, jag har målat vår hallspegel svart så nu ska den bara piffas lite framför gamla avsnitt av CSI.




Pyssel

Idag är första dagen på 14 dagar som jag är ledig. Vet att jag tjatar en massa om det men det var så skönt att få sova utan att klockan ringde vid sex idag! Har en massa på agendan idag egentligen men just nu så är jag inte alls sugen på att göra något av det. Skulle tvätta, städa i sovrummet, baka bröd osv. Men nu ska jag istället pyssla och titta på den nya Disneyfilmen Prinsessan och Grodan.
Har plockat fram lilla verktygslådan med ståltrådar, pärlor och tänger och ska göra mina svarta ramar i sovrumsfönstret lite roligare.




RSS 2.0