GÄSP



Att gå och lägga mig halv två och inte kunna somna. Sen bli väckt av att någon ringer och bankar på dörren. Klä på sig fort som tusan. Öppna dörren och mötas av tre gubbar som vill titta på avloppet. Det hade jag inte riktigt planerat! Nu är jag ju jättetrött, plus att det regnar ute. Kanske blir det en bättre start på dagen om jag går och lägger mig igen och stiger upp om en timme. Tror faktiskt att det är värt ett försök!


MORS DAG



Idag är en sådan dag när jag egentligen hade velat bo i Ljungby. Då hade vi kunnat mysa hela dagen lång. Kanske åkt till stugan och bara tagit det lugnt. Det hade jag velat göra idag. 


TACK LENA!


foto: Daniel Johnsson, midsommar 2007

Satt i soffan och tänkte fortsätta med det när jag började kolla på gamla bilder. Men inte nu längre ska jag säga. När jag såg denna bild tänkte jag att nej du Sarah, sitta i soffan kan du göra i morgon. Ikväll blir det rosé! 


UPPTÄCKTSFÄRD



När jag var ute och promenerade helt planlöst i torsdags hittade jag ett helt kvarter med hus som såg ut såhär. Gamla mysiga trähus som låg tätt. Mitt inne i staden, ett helt kvarter som kunde varit taget ur en Astrid Lindgren-film. Det får definitivt bli fler oplanerade promenader med kameran. Denna stad är full av överraskningar!


DON'T YOU HURT ME




BILDKALAS: ATT TA SEDEN DIT MAN KOMMER



För lite mer än en vecka sedan var det sjuttonde maj. Som svensk i Norge har vi inte speciellt mycket att fira egentligen med tanke på varför norrmännen firar sin nationaldag. Men man skulle kunna säga att vi tog tillbaka lite av unionen mellan Sverige och Norge just denna dag. Och som ni ser var det en väldigt lyckad union!
Det började med champagnefrukost med Lina, Erika och Jessica hos Erikas chef. Sedan fortsatte alla från frukosten ner till Aker Brygge och tillbringade dagen med att dricka vin och bara njuta! Vädret var helt underbart ända fram till det var dags att gå hem. Då började det regna. Men med lite tak över huvudet kunde vi njuta av solen som faktiskt sken trots regn. 


KAN DET INTE BLI SEPTEMBER NU?!


bild: google.se

Igår hände det, vi beställde våra flygbiljetter till roadtripen i USA! Helt galet måste jag säga, blev ganska spontant också. Lite som att "ska vi gå och träna eller beställa flygbiljetter, vi är lata och bokar biljetter". En riktigt bra ursäkt måste jag ändå säga.
På bilden ser ni vår rutt som vi tänkt den nu men det är verkligen inget spikat ännu. Inte mer än att vi åker dit tolfte september och hem igen första november, hela sju veckor! Längtar som en galning!!


DAGENS KÖP

bild: ebay.com

Har precis klickat hem vad jag kommer traska omkring i denna sommar. 255 kronor på Ebay var väl ändå ett ganska bra kap? Jag är helnöjd! 


TESTING, TESTING



Gick in på Meny efter jobbet för att köpa avokado och så lyckades denna lilla nyhet smyga sig ner i korgen. Vet inte om det egentligen är ny men jag har aldrig sett den innan. Den var väl helt ok, men inte värd priset (26 spänn!). Snart bär det av till lönningspils med jobbet men först en snabbdusch!


MAD MEN

foto: plox.se

Eftersom att det varit regn i princip hela dagen har jag tagit tillfället i akt att bara ligga på soffan. Om det sen var en bra eller dålig idé att jag började titta på Mad Men har jag inte riktigt bestämt ännu. Fast är jag i alla fall! Vet inte om det beror på serien i sig eller hela grejen med kläderna och att det utspelar sig på 1960-talet men som sagt jag är fast. 


17 MAI

Idag när jag åkte bussen hem från tjejerna på Frydenlundgata blev jag lite chockad över hur Oslo förändrats över en natt. Överallt gick det folk med bunader (norska nationaldräkten) och de flesta såg riktigt glada, lugna och tillfreds ut. De firar som inga andra och jag gillar det!
Jag ska iväg till tjejerna igen för frukost och firande av Jessica som fyller 24 år idag. Dessutom ska vi ju fira att Norge blev självständigt så att vi kan vara här och jobba! Jag firar i min nya klänning från H&M, den är ju lite blå i alla fall. ;)




BILDKALAS: SÖNDAGSLOPPIS




ÅRETS FÖRSTA



Färska jordgubbar till frukost är en riktig lyx!


LOPPMARKED



Nu ska denna donna på loppisrunda med Lina och Erika. Wihuu!


GÅRDAGENS LÄCKERHETER


JUST NU: GRABBKVÄLL



There's a party in my pants and you're invited! Så går refränger det sjungs om i vår lägenhet ikväll. Det är riktigakarla-karlar som sjunger och äter hembakade cup cakes samtidigt. En trevlig kväll. :)


DÅ VS. NU



Sitter och rensar en gammal bärbar hårddisk på saker. Har hittills hittat en massa gamla foton. Bilden visar en sexårig Sarah med helt naturlligt ljust hår och mjölktandsleende. Måste säga att jag var himla söt som liten.
Det allra roligaste fyndet än så länge är en film som jag, Frida och Lena gjorde på gymnasiet. En svartvit skapelse där vi iscensätter ett inbrott och sedan skjuter Lena. Haha, herregud! Om det är någon som kommer ihåg vilket ämne och i vilket syfte vi gjorde filmen får ni gärna höra av er. Jag blev himla nyfiken!

I WIN!

Nya jeans och en tillgodolapp på Gina Tricot och jag gick hem nöjd. Fixade dessutom med banken och ett nytt bankkort. Nu är det dags för jobb och ikväll blir det sleep-over hos tjejerna på Frydenlund, härligt!


STORA REKLAMATIONSDAGEN



Det ni ser på bilen är mina älskade favvojeans från Levi's. Bästa jeansen i historien enligt mig om det inte vore för en sak, de har för tusan spruckit. Har haft dem i ett halvår och okej om de spruckit efter något år men de borde väl för sjutton hålla längre än såhär? Med tanke på att jag har kvittot kvar ska jag använda allt jag lärt mig på jobbet om den norska forbrukerkjøpsloven. Det är inte lite ska jag tillägga. Dessutom har jag ett par gummistövlar som läcker in (tappar en hel del av syftet då tycker jag) och ett par shorts från Gina Tricot som jag ska reklamera på för andra gången. Kan hända att jag kommer förvandlas till en av de kunder man stör sig på när man jobbar men den risken får jag ta för jag vill ha nya jeans!!


BEACH 2011



Är på väg att lite smått chocka mig själv, står här med joggingskorna på och mobilen laddad med bra musik. JAG SKA UT OCH SPRINGA! Har ni hört något så korkat? Inte helt likt mig men nu jäklar ska det hända något.
För mina damer (Roddys-damerna från söndagsfrukosten menar jag nu), vi sa att det var en massa veckor kvar tills min semester och vi skulle ses igen. Men nu när jag räknar är det bara 11 veckor kvar och om alla kommer gå såhär fort måste jag nog lägga in en högväxel för att slippa vassen i år! ;)


INSPIRATION




Det blev ett besök på Oslo Tattoo Convention för mig, Jessica och Erika när jag lyckats tona ner spöklooken från i förmiddags. Kom därifrån med en massa visitkort och framför allt en massa inspiration. Åh, vad jag är sugen på ett nytt litet verk. Vi får se hur länge jag kan hålla mig! 


FRUKOST



Trots att jag mer eller mindre ser ut som ett spöke ska jag nog kunna kicka igång dagen med en morgonsmoothie. Solen skiner faktiskt ute även om de sagt på vädret att det skulle bli mindre sol. Balkongen kanske får sig ett besök ändå. Men först, piggna till!


RSS 2.0