Mysig naturchock

Jobbade sent igår och när jag kom hem satt Eric på balkongen och tittade på Entourage. Vi började kolla lite på säng som vi behöver till hösten när vi ska flytta och eftersom att Ikea ligger bra till kikade vi där. De har t.ex. halva priset på alla Malmsängar på torsdag så då blir det shopping.

Men det var ju inte det jag skulle berätta om. Efter ett tag när vi suttit på balkongen började det lysa långt söderut. Det såg ut ungefär som om någon sköt raketer. Efter 5-10 minuter blev det mer och mer tydligt, det blixtrade! Det var inte lite heller, flera gånger kunde vi ses själva blixten och hur var på väg ner mot marken. Först var de så långt borta att vi kunde sitta ute och titta men efter ett tag kom de närmre och sen började det ösregna. På mindre än en minut var hela vårt däck dyblött och det rann vatten ner för fönstren som om någon stod med slang och sprutade på dem. En liten stund låg vi i soffan, tittade på blixarna och myste. Det var så häftigt, jag har aldrig sett det så tydligt och så nära innan.
Läste på nrk.no nu på förmiddagen och ca 11 000 blixtnedslag hade de registrerat under kvällen och natten. Det är en hel del!


Foto: Audun Kristiansen/NRK


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/Hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0