LETAR

Har suttit den senaste timmen och letat lägenheter som en tok på finn.no. Jag har kollat tider för att komma till stan och sen hur jag kan komma till jobbet. Håller på att bli tokig! Vem visste att det var så jäkla svårt att hitta en hyffsad, central och mysig tvåa i Oslo?! Tror kanske att vi antingen får sänka våra krav eller höja vad vi är beredda att ge i hyra. 10 000 kr per månad känns jäkla saftigt på två personer men det är väl så det får bli.
Hittade en lägenhet på 60 kvm, nyrenoverat kök och kände att detta ser bra ut. Sen kommer jag till bilderna med sovrum och vardagsrum. Ett vardagsrum i knallgult och ett sovrum i tuggummirosa känns inte helt ok. Frågade Eric om han kunde stå ut med det men blank nej hos honom. Haha, konstigt!
Något positivt med denna letarkväll är i alla fall att jag haft underbar musik att lyssna på hela kvällen. Robyns Body Talk pt 2 och Oscar Linnros Vilja Bli. Det är musik för mina öron det. Nu nynnar jag mig hela vägen till sängen. Vi ses i morgon!




BRINNER DET?

Satt i soffan och såg helt plötsligt hur det kom en massa mörk rök ur fängelsets innegård. Gick ut på balkongen och det luktade väldigt konstigt. Har ingen aning om vad det var, men rök kom det i alla fall!



Nu är det dags att göra sig i ordning för en dag på jobbet. Sen blir det jobb till klockan åtta och förhoppningsvis kan jag hinna träffa mina roomisar lite idag. Har ju inte träffat någon av dem på riktigt sen i söndags. Visserligen bara en dag men när man är van vid att träffa dem hela tiden känns det lite ensamt, ensamt skönt men lite sällskapssjuk är jag allt.


NYA TAG

Sitter i soffan och ska precis kolla igenom korten från Ljungbydagarna. Det betyder 300 kort med karneval och en massa annat. De ska upp på facebook och det kanske blir en liten summering även här. :)
Kan berätta att vi förra veckan hade fullt hus hela veckan. Måndag till torsdag var Lina och Jessica här för att söka jobb. Var hur mysigt som helst att ha gäster på soffan. Lina åkte hem i torsdags men Jessica har ju flyttat upp på riktigt nu! Jeii! Om en timme ska hon provjobba på en frisörsalong inne i stan, lycka till!
Sedan hade vi återbesök av vår härliga Elis som faktiskt ska flytta upp igen. Ikväll kommer han för att stanna.
Sent i fredags kväll kom Yvonne och Tobbe på besök. Eric tog med dem på lite seeitsing i Oslo på lördagen medan jag jobbade. Trots att det regnade hade de haft det riktigt bra. På kvällen åt vi underbar lax och sedan blev det Alias. En riktigt bra helg som fick avsluta en mysig vecka här i det "nya" landet.


Köpte rosa gladioler och en vas på jobbet i torsdags och på fredagen fick vi vita gladioler av våra gäster.


FY FAN VA SKÖNT!

Sitter och lyssnar på Oskar Linnros skiva och hade precis låten 25 på. Just när han sjöng fy fan va skönt första gången kom jag på att jag fått lön idag. Började så smått sjunga med. Trots att låten inte alls handlar om att få lön så kändes det som om han sjöng med och för mig. Var tvungen att gå in på nettbanken och kolla hur mycket jag fått, och precis när jag fick upp mitt kontosaldo sjöng han igen, fy fan va skönt! Denna gång sjöng jag med på riktigt! För det var en stor lön och nu är jag back on track!
Jag ser fram emot hösten som en tok ska ni veta. Sommar i all ära men nu till hösten börjar vi om, det kommer bli toppen! Nu ska jag snart fira min stora lön med att gå i stadens karneval, vi ses väl? Innan dess, packa och luncha med pappa och Git. Myyyyys! :D


Bursdagsfirande

I måndags firades min födelsedag hos mamma med fika och trevligt sällskap. Fick en massa fint, bland annat det jag önskat mig och jag blev toppenglad för allt! Fick så mycket fint, och gott med tanke på att två flaskor bubbel var med bland sakerna. Tack ska ni ha för en härlig kväll. Såhär gottigt hade vi det för er som inte var med. :)


Bakade lite dagen till ära från nya kokboken. Leila Lindholm är min nya kökshjälte!

Igår var det mys hemma hos Frida med spakväll som blev mer myskväll. Något som dock hörde till spa var den underbara massage jag fick av Frida som skulle öva för sin nya inriktning i skolan. Jag är gärna försökskanin som ni säkert förstår. Var riktigt mysigt att träffa alla tjejer igen, alla på en gång! Det var så längesedan.
Ikväll blir det modevisning och sedan är det ju visst nattklubb såg jag, men vi får väl se hur länge jag orkar vara med idag. Bli dock inte förvånade om ni hittar mig på dansgolvet! Haha.


AlmRock, vilken glädje!

Igår var det dags, jag skulle få se AlmRock. Musikalen om Ljungby som sattes upp första gången för 24 år sedan och nu görs för andra gången. Trots att jag inte var med då på 80-talet och såg hur det gick till på raggarparkeringen kändes det väldigt aktuellt, bara kläderna är annorlunda även om en del av kläderna har kommit tillbaka. Haha. Men, blev det då ett godkännt betyg? Hell yeah är svaret på den frågan. Jag är imponerad av att dessa glada, härliga amatörer lyckats sätta upp något så bra och gripande. Det jag minns bäst är nog en replik angående de stökiga ungdomarnas föräldrar som inte har koll på sina barn; De är där skilda människor träffar dem som borde vara det! Haha, det var så klockrent! Och Sofia Eklunds solo som gav en riktig wow-känsla, hon var så vacker.
Lyckades inte få något bra kort på just den dansen men annars hann jag nog få med 200 kort. Det märks också tydligt att det är dansen jag njöt av mest, då åkte kameran upp av automatik. Men jag bannade mig själv för att jag inte lärt mig kameran bättre. Jag lyckades ändå få några bra kort trots den bristen. Så titta och njut på min lilla AlmRock-bildbomb, det gjorde jag!












Ps. Lina, en-av-världens-två-bästa-Karlssons, du var helt klart mitt favoritmotiv. Blev helt underbart glad av ditt smittsamma leende!!


TACK, TACK!

Det var underbart att komma hem till ett bekant Ljungby igår! Hann med en liten utekväll i Ljungby centrum och var otroligt nöjd med gårdagens födelsedag. Tack för alla grattisönskningar, blev en glad Sarah av det. Lovade bilder idag och de kommer men inte ännu. Har ett karnivalspepp att gå på och så blir det Almrock ikväll.

Nu har jag ändrat om lite också. Kolla till höger. ---------------->
20 har blivit 21! :D


GOD MORGON

Sådär, då var allt nedpackat förutom skor, dator, kamera, smink och necessär. Haha, låter som att bara hälften ligger i väskan och det kanske stämmer. Har inte med mig så mycket hem denna gång tror jag. Visserligen brukar jag tänka så men jag har nog lika mycket nu som när jag var i Tylösand i fyra dagar.
Schemat från igår gäller fortfarande och jag tänkte att kameran skulle vara framme lite hela dagen. Kan nog inte uppdatera förrän i morgon men då blir det förhoppningsvis bildbomb. Dags att hoppa i duschen så att man kan packa ner resten av sakerna också. Dessutom ska jag skrapa min lilla lott jag fick från jobbet förra veckan, spännande.




PACKA VS SOVA?

Hemma från en rent ut sagt förjävlig dag på jobbet. Kaos, underbemannat och helt jävligt helt enkelt! Men jag har ändå lyckats hålla mitt härliga humör på topp. Haha. Fredagscidern är nere, gäsparna kommer ganska ofta och det normala vore ju att krypa ner och sova men jag har ju faktiskt en väska att packa. Puh, tror dock att jag gör det i morgon. Känns mer lockande att ställa klockan på en halvtimme tidigare även om det lär ta emot.
I alla fall planen för i morgon är såhär; packa, jobba, bli hämtad av Eric, köra till Nordby och köpa Chai åt Zophie (är det fler som vill ha får ni höra av er), köra mot Jönköping för att hämta upp John, ta födelsedagscidern runt Värnamor, åka mot Ljungby, slänga in väskor hemma och tillsist dra ner mot Ljungbys härliga uteliv. Jag längtar!!


JOBB, JOBB

Nu har jag sökt jobb, det jobb som jag har just nu alltså. Haha, känns lite konstigt men jag hoppas att det går bra. Har fått lite hintar men det kan ju vara inbillning från min sida. Dags att sticka ut näsan i regnet som precis öste ner men ha lättat lite nu. Skulle ju packat för hemresa i morgon men det får jag göra i natt när jag kommer hem. Sluta jobba vid 23.45 och sen packa ner kläder för en vecka alltså. Gäsp! Blir ju trött av att bara tänka på det redan nu.


TRÅKVÄDER

Idag jobbar jag stängning. Det betyder att jag inte börjar förrän 15.45 och hade tyckt att en promenad hade varit fint men ikke. Det är givetvis ösregn här idag. Betyder det alltså att jag redan haft min fredagen den 13-otur? Kan ju hoppas det i alla fall.
Regnet betyder i alla fall jag inte har något att skylla på utan måste ta tag i att söka jobbet på IKEA nu. Fyra fasta tjänster för personer som jobbat på IKEA sedan tidigare ligger ute. Så håll era tummar för att jag får en fasttjänst, det hade varit så skönt med flytt och allt runt omkring. Vore trist att behöva sticka nu när man träffat människor man trivs att jobba med plus att jag gillar jobbet i sig. Kanske ska skriva det till dem och inte till er, haha.
Bjussar på en Tøyenparkenbild under tiden. :)




DANSDAGAR

Igår och i natt har det varit final i So you think you can dance. Gissa vem som därmed sitter klistrad framför skärmen, jo jag! Snart är det dags att se vem som vunnit men lugn, jag ska inte avslöja något för er som vill se det själva. Spännande, spännande! Men först blir det frukost.

Förresten, har kommit på några fler saker att önska mig när jag fyller år. Vilket i och för sig är i morgon och det betyder väl att jag är lite sent ute men skit samma. Först en tråkig önskning, men vi ska ju faktiskt flytta snart och har inga möbler mer än en säng. Så, trots att det är tråkigt, önskar jag mig lite pengar till nya möbler. Sen har jag en önskan till. För några dagar sedan hade vi billiga gladioler på jobbet och det är verkligen min favoritblomma och medan jag stod och höll i en bukett kom jag fram till att jag inte har någon vas för dem. Så en hög, rak, helt vanlig glasvas att ställa gladioler i finns på lilla listan.


ÖNSKELISTA

Snart är det födelsedag och för en gångs skull vet jag faktiskt något jag önskar mig. Och nej, det är inte hyran även om det kunde behövas. Haha.
Det som står överst på listan är Lelia Lindholms två senaste kokböcker, A piece of cake och One more slice. Har precis kollat igenom en del av Leila Bakar-klipp på tv4play.se. Blir så sugen på att baka och även om ingen mer än jag själv kan äta upp det vill jag ändå baka. Kanske kan muta till mig lite nya vänner på det viset, haha.
Har också letat efter en sak till som står högt på listan. Nämligen uppläggningsfat i lite den stilen som Leila använder. Det finns en massa fina på Önska i Ljungby från ett märke som heter Mateus. Det finns en del med fjärilar på som inte riktigt är min stil men sedan finns det stora fat med blommönstrade kanter i olika pastellfärger som rosa, gröna, gula osv. En massa olika sådanna skulle jag vilja ha i olika härliga pastellfärger.


Mateus hemsida: http://www.mateus.se/index.php

Härligt att det bara tog 21 år innan jag kommit fram till vad jag önskar mig i födelsedagspresent. ;)


MISSFÖRSTÅND

Oops, jag har nog missat lite av hela den här högskolegrejen. Hade för mig att man var tvungen att tacka ja till en utbildning och att om man inte gjorde det tappade man sin plats. Skratta inte åt mig om jag har jätte fel men funkar det inte så? Haha. Noll koll!
Fick i alla fall ett mail igår om att jag blivit antagen och skulle gå in på studera.nu för information om upprop osv. Tror att jag måste kolla upp detta lite närmre. I'll get back to you.


Eric med vänner i Vigelandsparken

I söndags hade jag och Eric en heldag som turister i Oslo. Vi tog bussen upp förbi Majorstuen och åkte till Vigelandsparken som är en stor park med en massa konstiga statyer och massa grönområden. Riktigt häftigt. Sen tog vi en lååång promenad ner till centrum. Där lyckades vi tajma en vaktavlösningen eller någon typ av övning med ett gäng soldater vid slottet. Vi kollade på området där lägenheten vi kanske har på gång ligger i och det är riktigt centralt. En lunch i parken vid Karl Johan och sen fruktstund på en filt i Botaniska. Kvällen avslutades i en biosalong och Inception. Väldigt sevärd film, en av de bättre jag sett på länge!

Eric träffade ju Eric och Eric i parken också, det glömde jag nämna. ;)




SKRÄMMANDE

Oj då, det var inte riktigt meningen. Lät nog ganska deprimerad och nästintill självmordsbenägen igår kväll. Det var som sagt inte meningen. Trots allt ligger det väldigt mycket sanning i allt som jag skrev, kanske inte så dramatiskt bara. En kombo av alkohol, trötthet och uppgivenhet så har man mitt lilla inlägg i en ask.

Fick ett riktigt pepp-mail av Elin tidigare och jag tackar dig. Är så glad att du finns! :)

Nu laddar jag om mina batterier, en helkväll med mys och en veckas jobb kvar sen är det födelsedag och hemresa. På tal om födelsedag fick jag en liten present från jobbet igår. En vecka i förväg men glad blev jag. Vi får väl se på lördag om jag vinner något.



SÅ ENSAM

Ska just nu skriva ett jävligt ärligt inlägg efter någon cider såhär en fredagskväll. Tårarna rinner och jag vill bara ge upp! Kan inte fatta hur jag kom hit. Även om jag har människor omkring mig nästan hela dagen, varje dag, känner jag mig så ensam. Har spenderat kvällen på en supertrevlig förfest men när effekten av de få cider jag hade med mig börjar avta kan jag inte sluta tänka på att jag ska jobba vid halv elva i morgon och jag vill bara hem. Samtidigt slår känslan av ensamhet mig. Där går jag med Eric, grabbarna och de från förfesten, och det är verkligen inte något fel med dem men alla mina vänner hemifrån, var är ni? Det är kvällar som dessa som jag saknar er mest! Jag lever fortfarande på vecka 29 och kommer göra det tills nästa gång jag kommer hem, det är de stunderna jag tar med mig för att orka vara här. Det jag vill är att tillhöra något, ha någon att ringa och bara höra hur det är. Eller planera kvällar som ikväll hade kunnat vara med struntprat, alkohol och dans.

Dystert jag vet. Men jag skriver det nu för om någon skulle fråga i morgon så kommer allt vara toppen. Och det är just toppen det är när ni frågar. Då känner jag inte efter, skulle jag göra det varje gång jag får frågan om hur det är skulle jag vara hemma i lilla Ljungby för längesen. Oftast är det bra men när jag råkar påminna mig själv om hur mycket jag missar av hemmasommar och att jag inte har några vänner här blir det sjukt tungt. Som sagt jag vill bara ge upp!

Sov gott!


NU BLEV DET KVÄLLEN

Känns som att jag inte gjort annat än att vara på jobbet idag. Var ju först på frukostmötet, åkte hem, åkte tillbaka för att jobba 11-19. När jag skulle in på kassakontoret för att räkna kassan och gå hem lite innan sju visade det sig att de har rast på kassakontoret mellan 18.45-19.30 så jag fick så fint stanna kvar en halvtimme extra. Lätt längsta halvtimmen denna vecka!

Sen fick jag komma hem och titta på So you think you can dance, lycka! Hur kan man inte gilla detta, kolla in.


Härligt! Skickat ett extra grattis till lillebror som har fått jobb (pappa har skvallrat)! Det ska vi fira ordentligt när jag kommer hem vecka 33. Så förbered dig på det! :P


TILLBAKA PÅ JOBBMARKNADEN

Då var det dags att söka jobb igen! Har bara kontrakt på IKEA fram till 31 augusti. Ser dock ljust på det hela eftersom att IKEA under dagen ska lägga ut tre fasta jobb. Pratade med chefen igår om hur det ser ut för fortsatt jobb för lilla mig. Det jag fick höra vad att det ska komma ut tre nya jobb under dagen idag. Att den ena var 100 % på varuutlämningen och de andra två var 60-90 % på Bytt & Retur. Däremot skulle hon vilja ha mig på en delad anställning, alltså både VUF och Bytt & Retur, och sa därför att de kommer anpassa jobben efter dem som blir anställda. Det jag också fick reda på var att jag stod högt på listan över folk de vill ha kvar och att det kommer bli mycket att göra till hösten. Så som sagt, jag ser ljust på det hela.
Har precis varit på frukostmöte om nya katalogen på jobbet. Eftersom det slutade cirka två timmar innan jag faktiskt ska börja jobba var det lika bra att åka hem. Men om 40 minuter måste jag åka tillbaka igen. Så nu ska jag power-nappa en stund tror jag.


(bild från abcnyheter.no)


THE SHOPPING DEVIL

Ja, ja, jag vet. Inte så mycket pengar just nu men jag kunde helt enkelt inte stå emot Nellys slutrea! Härliga klänningar och ett skönt linne dimper ner i min lilla postlåda snart. Hoppas att det passar bara, annars får det åka tillbaka. Allt för 262 NOK, cirka 310 SEK. Kolla här, förstår ni vad jag menar? Kunde ju inte bara låta de ligga kvar på ett kallt lager.


(Klicka för att förstora)


FILMDAG

Gick upp lite senare än tänkt idag men vad gör det. Har ju inte någon som väntar på mig direkt. Skulle sätta på en film tänkte jag eftersom att jag fortfarande inte får gå och träna. Lite frukost till det så hade jag mått toppen. Enda problemet, ingen frukost hemma! Brödet, mjölken och flingorna är slut. Så det blir en runda till lilla affären innan jag får i mig frukost.


EN SEN KVÄLL I OSLO

Ja då ni kan det hända lite vad som helst. Har kanske lånat ut Elis gamla säng såhär en tisdagskväll. Nej inte helt säkert ännu. Måste ju kolla med grabbarna först. Har en tjej på jobbet som behövde någonstans att bo i två veckor eller så. Kan helt enkelt inte bara strunta i det. Tänk om det var jag, eller någon av mina nära och kära, som inte hade någonstans att bo! Då hade i alla fall jag velat att någon ställde upp, plus att hon är riktigt trevlig. Hoppas att mina kära föräldrar är lite extra stolta nu. Haha. :P
Nu är det dags för sängen. I morgon blir det mer tidsfördriv eftersom att jag börjar jobba klockan fem. Idag hann jag och Jonathan med att kolla på Sex and the City 2. Tror att Jonathan tyckte att den var lite rolig åtminstonde. Även om han mest låg kvar i soffan för att han inte orkade resa på sig. Haha.

SOV GOTT!

Psst.. Har du sett min fina lilla ikon vid adressfältet förresten?


KLAR

Nu så var nya headern och utseendet klart. Blev väldigt nöjd, känns inte lika dystert som innan. Plus att jag fick användning av i alla fall en bild jag tog på min promenad igår. Nu ska jag äta sen frukost, kolla på Beverly Hills och fördriva ännu mer tid. Hade gärna tränat men det är nog inte tillåtet. Börjar inte jobba förrän halv sju ikväll så jag har ju gott om tid. :)




Förändring

Nytt utseende på gång i bloggen. Såg innan jag började leka att jag haft det gamla utseendet sedan augusti förra året så det var hög tid att det blev lite ändring här. Vad tycks hittills?


Pillidill


Det finns en liten, eller ganska stor, risk att jag kommer överösa denna lilla blogg med fixade bilder den närmsta framtiden. Blir det för mycket får ni säga till. Eller, nej det får ni inte för detta är skitkul och tycker ni det är trist får ni väl kolla bort eller något liknande. ;)


Nytt tidsfördriv

Har skaffat mig photoshop och det är riktigt roligt! Man kan verkligen fördriva tid. Speciellt när man inte har så mycket annat för sig en dag som idag. Ligger i soffan och tittar på en halvdålig film, The Blind Side. Ganska seg men det är i alla fall ljud så man slipper känna sig ensam.


Saknar mina sommarflickor som här är på lite promenix bland Tjuvahålans små sockerlådor.


Sitta inne?

Skulle börja titta på en film men så råkade jag titta ut genom fönstret. Solen skiner och termometern visar 24 grader. Inte tusan kan man sitta inne då! Så nu trotsar jag förkylningen, har dragit på mig jeans, långärmat, scarfs och hatt för att ge mig ut i detta sommarväder. Ja, jag vet att jag är sjukanmäld från jobbet och borde ligga inne och nerbäddad men tror ni inte att lite frisk luft kan vara nyttigt? Det tror jag! Men mycket kläder får det bli för nu ska jag ut på promenad med min kamera. ;)




Vart är man på väg?

Har känt den senaste tiden att jag inte får ut något av lilla bloggen, att jag inte ser fram emot att skriva något. Jag vet helt enkelt inte riktigt vad jag vill få fram. Jag tror egentligen att denna frustration kan ligga lite i att jag inte riktigt är nöjd just nu. Precis som inlägg i bloggen är aktiviteter i vardagen inte speciellt många. Har funderat lite på att göra om bloggen och kanske nischa mig åt något. Kanske träning, smink eller mat. På ett sätt lura mig själv att göra grejer för bloggen och då hitta på mer saker.
Fast det är nog inte riktigt grejen. Ett småstadsliv handlar i grund och botten om mig och min strävan att komma länge än Ljungby och Roddys. Det har jag ju faktiskt gjort. Så nu har jag bestämt mig för att börja bära med mig kamera hela tiden. Bor ju faktiskt i Oslo så lite borde jag väl få ihop?!

Har ju faktiskt haft kamera med mig lite den senaste tiden men inte tagit tag i saken att få upp dem i inlägg. Så nu blir det lite bilder som kunde blivit lite småroliga inlägg. ;)


Ett hus kommer lastat i Tylösand!


En arg lapp i trapphuset, tog säkert två veckor innan någon orkade flytta på tvn.


Ibland kan man tro att jag jobbar för Samhall. Att bunta ihop IKEA-pennor på arbetstid borde inte vara tillåtet! Haha.


Gick till jobbet i ordentligt regn i torsdags, det kan inte gjort förkylningen bättre. ;)


Nässköljning och välfärdspermission

I torsdags kände jag hur det började komma, halsont och förkylning. I fredags blev det inte mycket bättre och igår när jag vaknade skulle jag egentligen inte gått till jobbet. Började jobba klockan halv åtta och då är det inte många som kommit dit, vilket betydde då att jag inte visste vem jag kunde ringa för att sjukanmäla mig. Gick alltså till jobbet och öppnade varuutlämningen för att sen ringa och säga att jag inte kunde jobba längre. Feber, huvudvärk, hosta, en näsa som snorade och ögon som rann passade sig inte på jobbet kom jag fram till. Smart eller hur?!
Men reglerna säger att om man kommit till jobbet måste man jobba halva dagen för att få betalt över huvudtaget. Snål och envis som jag är, eller var just då, jobbade jag mina fyra timmar och fick sen gå hem med fullt betalt.

Sedan dess har det varit ipren, sömn och nässköljning som gäller. Lite marathon på friidrotts-EM växlat med Beverly Hills och Photoshop-guider har jag också här. Men det värsta är inte att jag är sjuk utan att jag faktiskt är sugen på att träna! Har inte varit det på hur länge som helst, men nu när jag inte får då kommer det.


RSS 2.0