Bilresa


Sitter i en fullpackad bil och än så länge är i kvar i Sverige. Grabbarna har precis haft visslingstävling, alltså vem som visslar med högst ton. Kort stund av huvudvärk där kan jag säga. :p Idag har det tagit längre än vanligt att komma upp, vi gjorde ett kort, kort stopp i Stenungsund och ett längre i Uddevalla för mat och matshopping. Men nu är vi snart över gränsen och då brukar det gå ganska fort.
Kan säga att ansiktsbehandlingen var riktigt skön och avslappnande förutom när hon skulle göra portömning. Fy tusan, det gjorde ont! Det var till och med så att det var skönt när hon plockade ögonbrynen efteråt. Men nu är jag ren i alla fall. :)


Njuta

Idag är det dags att åka tillbaka till Oslo. Jag har varit hemma sedan fredags förra veckan nu och det känns riktigt skönt. Det värsta är bara att man vänjer sig så fort vid att vara hemma igen och trivs så bra att det är lite tråkigt att åka tillbaka. Men jag har härliga saker att se fram emot och kan knappt vänta tills jag kommer hem nästa gång om två veckor!
Men innan det är dags att packa in sig i bilen ska jag till Spa Linnea och få en ansiktsbehandling. Hittade ett presentkort som går ut snart som jag inte riktigt vet när jag ska använda annars så det får bli idag. Känns som en bra uppladdning för IKEA i morgon.


Ät lite till

Har precis kommit hem efter en liten promenad med Eric. Det var ganska välbehövligt med tanke på vad som blivit gjort denna helg, alltså inget. Eller nej, vi har gjort mycket men inte varit så aktiva. Vi har mest ätit och druckit känns det som. Idag har vi hunnit med frukost, sedan nybakade bullar hos Erics mormor och morfar och nu ska jag iväg till Roddys och fika med mina fabboriter! En promenad behövdes alltså plus att jag hittade några härliga liljekonvaljer vid vattentornsskogen.




You do look hot!

Var precis nere på ett stekhett torg för lite blommor till mamma. Det fanns ungefär 100 sorter att välja bland och jag kan knappt något om blommor. Men efter 15 minuters velande bestämde jag mig ändå och gick fram till kassan. Han som stod där pratade inte svenska utan engelska och vi hade ett mycket givande samtal på min trötta engelska, såhär gick det:
Han - How are you?
Jag - I'm good, warm!
Han - Well you do look hot!

En väldigt härlig kommentar som säkert inte alls betydde det som jag tolkade det till men det skiter jag i! Haha, jag sa till honom att ha en bra dag och gick leendes därifrån. Så efter god frukost på starvägen, inte så mycket bakiskänsla och en sån kommentar så kan jag göra vad som helst. Klockan tolv är det fika med Elin, en härlig dag helt enkelt!


En kursad dag

Igår bestämde jag, Äcka och Rikard att det var dags att vara aktiva idag och vi skulle besöka Xperimenthuset i Växjö. Men det visade sig att det stängde 2006. Vi var alltså fyra år försenade. Det blev istället en frukost på Roddys först för att planera dagen efter att vi besökt sjukan för att ta bort Rikards stygn. Lotten föll på Tropikcenter i Halmstad så vi drog dit. Först blev det ytterst lite shopping för att jag skulle ha några kläder i veckan, packade inte för en vecka när jag åkte i fredags. Sedan testade vi ett nytt matställe i Gina Tricots gamla lokaler. Det kan jag rekommendera, väldigt gott.
Tropikcenter nästa tänkte vi och åkte dit vid klockan tre. Gissa vad?! Jo, tror ni inte att Tropikcenter också lagt ner för ett bra tag sedan? Haha, vad gör barnen nu för tiden. När vi var små gick vi på både Tropikcenter och Xperimenthuset. I alla fall en gång på varje ställe genom alla år som liten. Nästa hopp blev minigolf i Tylösand. Tyvärr var det att hoppas på för mycket. Punch som har äventyrsgolfen skulle öppna den 21 maj, alltså till helgen.
Då gav vi upp tankarna på aktiviteter och åkte till Max för glass. Jag och Äcka fick hyffsade glassar även om det tog tid och vi fick be om både Dumlesås och mer Turkisk Peber. Rikard hade inte riktigt lika tur tyvärr. En lyxmilkshake som tog en jäkla tid och inte ens var god och dessutom en glass med konstig friterade äpplen och kolasås. Haha, inte mycker för hans 56 kronor där!
Vi passade också på att störa Rune och hänga på honom på lite grill hos några av hans klasskompisar. Tankarna låg på att ha lite fest där en lillördag men vi skippade efter mycket tvekan det och åkte hem efter ett tag.
Nu när jag varit hemma i ungefär en timme måste jag säga att dagen blivit otroligt lyckad. Det trots alla motgångar men de säger ju att trevligt sällskap gör allt och det måste stämma! Tack ska ni ha för att ni underhöll mig idag kompisar!


Min sängfösare

För andra kvällen i rad ska jag titta på ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar. Jag fullkomligt älskar Maria Montazami och hennes inte fullt så genomtänkta uttalanden. Igår såg jag t.ex. när hennes mamma var på besök och de skulle julpynta. Mamman fick stå och fluffa rosetter och Maria säger jag tror det gjorde mamma gott att se hur man fluffar en amerikansk rosett... Haha, åh jag gillar henne!

I morgon är det äventyr som gäller. Jag, Äcka, Rikard och kanske någon mer ska göra vägarna osäkra! Det ser jag fram emot.


Ny favorit

Har precis sett sista avsnittet för säsongen av One Tree Hill, shit säger jag bara! Men det var inte det jag ville ha fram egentligen. Jag har ny favoritspellista på Spotyfi. Om ni sett One Tree Hill på sistone vet ni vem Grubbs är (den långhåriga killen som alltid sitter vid ett piano). Han är helt otrolig och har ett band som heter Wakey!Wakey!. Helt kär är jag och de ligger på Spotify. Går runt hemma hos mamma, sjunger, gör mig i ordning och snart ska jag träffa Äcka. Just nu kan jag inte klaga på något!

Lyssna på Wakey!Wakey! här.




You're stuck with me!

Snackade precis med chefen på IKEA och denna vecka hade hon bara en vakt till mig eftersom jag inte lärt mig kassan ännu. Men så sa hon det känns säkert onödigt för dig att komma tillbaka för en vakt så jag har vakter till dig nästa vecka istället. Då blev jag glad. Det betyder alltså att jag stannar i Ljungby veckan ut och åker hem med Eric nästa måndag. Så Ljungby, ni slipper inte mig denna vecka och jag ska vara såååå jobbig! Nej, jag ska försöka vara snäll.


Ett skämt?

Just nu går det en sjuk dokumentär på fyran som heter Barn med vapen i USA. Det står en vuxen kvinna och försöker lära barn som inte ens fyllt tio år hur man använder vapen. Nu står de på skjutbanan och skjuter prick på en tavla med cirklar, trianglar och kvadrater i roliga färger. Till vilken nytta vill man att sin åttaåring ska lära sig hantera en pistol? Sitter och är lite irriterad just nu så därför ska jag stänga av tvn och titta på ett avsnitt av Svenska Hollywoodfruar! Visserligen visar det också en lite skum bild av det stora landet på andra sidan Atlanten men dem kan man ju skratta lite åt. ;)


Ljungby, kära Ljungby

Nu har jag varit på besök i hemlandet i fredags och måste säga att jag har det ganska bra! Fredagen spenderades med mys i Tylösand. Lördagen gick till fika, mat och fest med en massa blandat men härligt folk. Igår var en slapp dag med middag hos pappa och senare lite chill-i-dill med Äcka och Elin.
Men idag har det varit en aktiv Sarah igen. Har hunnit med skomakaren, blodgivning, lunch med mamma, tandläkaren och Ljungbyporten på tre timmar. Haha, det måste nog vara värt något typ av pris tycker jag!
Än så länge vet jag inte när jag åker tillbaka till Oslo. Kan bli allt från i morgon eftermiddag till nästa måndag. Stort spannrum där alltså.

Måste bara uttrycka lite glädje också. Var uppe på Audio Video vid City Gross för att kolla på en ny router till Oslo. När alla fem surfar samtidigt blir det lätt lite irritation för att det går långsamt. Det händer inte ofta men det räcker att tre försöker så blir det en liten krasch. Den trevliga killen på Audio Video frågade vad vi hade för levantör och sa att på många ställen kan man istället få ett trådlöst modem så slipper man att förlora så mycket av uppkopplingen. Det är bättre än en trådlös router om alla har nätvärkskort och det har vi väl snart tror jag. Vi med laptop har ju det i alla fall. Så killar i Oslo, fundera på detta annars går jag upp till min nya kompis på Ljungbyporten igen! Det är kundservice det. Han försökte inte kränga på mig något jag kanske inte behöver utan gick efter mina behov och kom fram till att jag kanske inte behövde hans prylar. Audio Video steg precis hos mig!! :D


Jag = min mamma

Insåg precis en sak, jag har blivit likadan som min mamma! Eller i alla fall lite. Gick precis in i badrummet och insåg att det inte var städat. I vanliga fall så är det inte så farligt men idag. Idag är det värre för om någon timme kommer Erics försäldrar på besök. Även om vi känner varandra otroligt väl och de vet att varken jag eller Eric (eller de andra killarna) är några städgalningar så har jag känner jag att det måste vara rent, snyggt och städat.
Så mamma, alla de gånger du städade när vi skulle ha gäster hemma, jag förstår dig nu! Även om det inte är kungen (nej, för varför skulle han det?!) som kommer så vill jag också ha det rent och snyggt nu. I alla fall när det kommer folk och helst annars också men det jobbar jag fortfarande på.
Och Yvonne och Tobbe, så städat och fint det är när ni droppar in om en timme brukar det inte vara. Det är inte så hemskt ofta värmeljusen är tända och oftast ligger det kläder över allt där ni nu ska sova. Bara så ni vet. ;)


Onsdag

Trodde detta skulle vara sista arbetsdagen denna vecka men ack nej. Är så glad att jag ska sluta på Coop och nu struntar jag blankt i vem som kanske läser eller inte läser detta. Frågade förra veckan om ledighet och då var det ingen som kunde svara. Han som kunde det (vår teamleader) kom tillbaka från en veckas semester idag och han har aldrig några raka svar. Det var "det kanske blir mycket på fredag", "jag kan inte lova" och "jag måste kolla upp det". Tydligen svårt att säga "nej, tyvärr Sarah det går inte". Skulle fråga innan vi slutade vid två när jag ser hur han är på väg att gå utan att säga till mig om jag fick ledigt eller inte. På IKEAs intervju frågade de mig hur jag vill att en bra ledare skulle vara och nu vet jag absolut hur jag inte vill att de ska vara!
Hur som helst, inte ledigt på fredag alltså. Kan slå vad om att det kommer vara precis som vanligt. Det betyder knappt något att göra och alla åker omkring för att hitta saker. Blir det så är risken nog stor att jag lackar! Väskan kommer i alla fall vara packad för att kunna sticka vid lunch eller direkt efter jobbet. Nu ska jag åka till IKEA för att lämna kopior på attester och betyg. De ville tydligen inte ha det på intervjun men nu när jag fått jobbet ska jag lämna in det. Skumt...


Dåligt löfte

Åh, vad jag lovade igår att bilder på lägenheten skulle komma upp. Men det kom upp lite annat här som hockey-VM och lite umgåsande med Emelie, Carro och Julia för att diskutera lördagskvällen. Vi kom fram till allihopa att det var en kväll med mycket konstiga händelser, mycket fylla men åh så kul vi hade. Haha, en bra sammanfattning tycker jag.
Jag ska inte lova något men det kanske kommer bilder idag. Måste städa rummet och baka bröd inför lite besök på onsdag. Hinner inte med det annars för i morgon är det första jobbdagen på IKEA om jag glömt nämna det. Ska få upplärning på utleverering av kök och jag ser otroligt mycket fram emot detta! :D


Osloflytten

Kollade precis igen om mitt minneskort till kameran och hittade att jag hade en massa bilder på när vi flyttade upp till Oslo från Vestby. Dessa bilder skulle ju egentligen hamna här så nu kommer de en och en halv månad för sent men vad gör det? Kolla ni på dem medan jag ixar bilderna på hur vi har det nu för de kommer också idag!

(Klicka på bilderna för att förstora)




Jag är galen!

Idag har jag varit en nervös liten prick fram till klockan två. Vi gick och tränade och sen strosade vi runt lite på stan. Killarna shoppade lite och jag var smakråd. Klockan slog två och jag satte mig i en stol. Helt plötsligt hade jag några hekto hår mindre på huvudet. Japp, jag gjorde det! Håret är avklipp på hälften och jag är så nöjd! Testade när jag kom hem och det går att sätta upp håret men vem behöver det när det är så snyggt att ha det nere?!
Så sammanfattningsvis är jag en happy camper idag och när man kom hem fick man en kall corona i handen. Partaj ikväll och just nu är livet rätt gött faktiskt! :D



Vad tycker du om mitt lilla klipp?


Jag vill, jag vill, jag vill!

Och därför så blir det jag ska, jag ska, jag ska! Tror jag i alla fall. Nu tänker ni säkert igen att vad är det hon vimsar om och det ska jag berätta. Jag ska klippa mig! Inte den vanliga tråkiga toppningen där så mycket hår som möjligt ska vara kvar efteråt utan jag ska klippa av en bit, på riktigt! Passar bra tycker jag, nytt jobb och ny frisyr. Eller en frisyr över huvud taget med tanke på att det jag har nu bara är en massa hår som hänger. Nu ska jag bara se om jag kan hålla mig tills dess att jag kommer hem nästa helg eller om jag ska fixa mig en klipptid här i Oslo. Det borde ju finnas någon bra frisör här. För just nu känns det som att jag varken kan eller vill vänta en hel vecka.


DJ'n Leigh Lezark är min nya hårförebild

Så vad tror ni, kan det bli bra? Ge mig en kommentar!


Igår snö, idag sol?!

Nu är klockan nio och idag gick faktiskt alla tre upp klockan åtta, ja Eric också. Haha. Frukosten är nere och nu ska vi iväg till gymmet. Vi har fortfarande inte gett upp hoppet om beach 2010! Efter det ska jag till Skattekontoret och bli folkbokförd i Norge. Har varit här för länge på mitt jobbpersonnummer. Var visst inte så bökigt som vi fått det förklarat för oss att flytta mellan de nordiska länderna. Efter det ska jag förhoppningsvis skypa med Lena. Det ser jag mycket fram emot.
Men nu mot crossen!


Solen skiner här idag och det är klarblå himmel, skumt väder!


Satikens snö!

Det är vinter i Oslo idag...





Hagemöbler med puter

Nu sitter vi här lilla familjen, förutom Anton då. Har precis ätit frukost och ska dra oss till gymet i snö. Snö i maj! Solen ska ju skina och kanske kan det komma lite vårregn men inte snö. I alla fall har vi gjort oss en investering nu. Igår kom vi fram till att vår lya behöver utemöbler. Hur ska vi kunna njuta av vår fina terrass om vi inte har några möbler utan ska behöva sitta på trallen. Så på finn.no hittade vi idag utemöbler i vit plast. Ett stort bord, åtta stolar med dynor och ett fult litet avlastningsbord. Allt för 1000 kr och det är det verkligen värt. Vi är inte så kräsna utan vill bara ha någonstans att sitta.

Nu sitter Elis i telefon med internetsupporten. För tredje gången säger han nu vad problemet är och hans uppgifter. Canal Digital har tydligen inte registrerat vår omregistrering av internet. Han skulle fått mail och brev på posten som skulle bekräftas för att vår hastighet skulle höjas men på två veckor har inget hänt. Skitsupport är det också med tanke på att det kostar skjortan! De 13 minuterna samtalet tog kostade 38 kronor. Men det var det värt för nu går det snabbt. :)




I to the K to the E to the A

Gissa nu tre gånger vad som har hänt idag. Nej, jag har inte hittat en ny skitsnygg klänning att lägga lönen på. Två försök kvar. Nej, jag har inte heller fått ett utbrott för att det varit stökigt i lägenheten. Ett kvar. Kan du inte, nej ok då ska jag berätta. JAG HAR FÅTT NYTT JOBB! Japp, så glad är jag för det att jag var tvungen att skriva med stora bokstäver. Nästa fredag (14/5) ska vara min sista dag på Coop fast jag hoppas egentligen att sista dagen blir på onsdag för då drar jag till Sverige. Men sen på tisdagen efter där (18/5) ska jag börja jobba på IKEA Furuset. Buss i 15 minuter för att komma till jobbet känns helt ok med tanke på vad vi stått ut med ett tag nu.
Åh, jag har varit glad hela eftermiddagen känns det som. En härlig känsla som jag förlängt genom att fira med köttbullemackor och IKEAs egen flädersaft. Tack för IKEA, de vet nämligen inte vad flädersaft är i Norge plus att jag ska jobba där i sommar för er som missade det. :D


Tjurkärring?

Tänkte precis skriva ett inlägg om hur killarna missade en platspåse när de gick ut genom dörren. Den låg mitt i utgången på dörrmattan och alla tre steg över den. Ingen plockade upp den och de gick och tränade. Då blir jag tjurig och plockar upp den bara för att den inte ska ligga där! Sen var mitt humör på väg ner. Tror att jag vaknade på fel sida idag alltså.
Men sen satte jag mig vid datorn och fick upp Elins blogg som är en av mina startsidor och såg hennes bilder från hennes Karlstadshelg och då blev jag på en gång på mycket bättre humör. Att se alla härliga bilder gjorde mig glad. Ibland är jag glad att jag har så lätt för att byta humör.
Nu ska jag jobba lite mer på att vänja mig vid att det inte bara är jag och Eric hemma längre. Det gör jag med att lyssna på hög musik, sjunga hur högt jag vill och dansa som bara jag kan nu när jag är själv hemma lite! Här är musiken som gör det; Starred på Spotyfi.




Myshelg

Nu har killarna kommit hem igen, i tre dagar fick vi vara ensamma men nu är det slut med det. Det har varit tre mysiga dagar dagar kan jag säga. Ätit gott har vi minsann gjort, sushi, grillade kycklingfiléer och pizza. Men vi har inte bara levt lyxliv i vår härliga "våning". Igår var det storstädning ska ni veta! Köket, toaletten och storarummet fick en riktigt upputsning. Det tog sin lilla tid men var lätt värt det eftersom att jag fick bilder till hemma-hos-inlägget som kommer när jag bara har tid (ork) att kolla igenom dem.

Till veckan som kommer hoppas jag att jag får glädjande nyheter på telefon de närmaste dagarna. Vad det handlar om får ni veta när jag fått svar. Vi jobbar mellan klockan 14-22 hela veckan så om det är någon som vill skypa lite är jag hemma på förmiddagen och väldigt sugen på det.

Nu är det NHL10 som gäller på tv, jag ska gå in och lägga mig och allt är som vanligt igen. Det är sååå skönt mer rutiner! Haha.


Vi satt på lilla balkongen utanför vårt sovrum och åt i kvällsolen igår. Kycklingfilé med himmelsk marinad, potatisgratäng och smörstekta haricot verts stod på menyn. Det var precis lika gott som det låter om inte godare!


RSS 2.0