Jag är redo!

Igår skulle jag och Frida skypat, men jag somnade och hon glömde bort. Sen möttes vi på Facebook klockan 22,00 precis innan hon skulle gå och lägga sig. Men vi bestämde att idag skulle vara en bra Skypedag innan mitt jobb och mellan hennes tentaplugg. Fram till för 15 min hade jag glömt bort att sätta igång Skype. Haha, inte så lätt det här. Men nu har vi ca 2,5 h innan jag ska jobba, det borde ju gå. Det är tur att vi ska vara i samma stad några dagar nu, då borde väl våra vägar korsas några gånger. Men Frida, nu är jag redo för ett samtal! :D


Jag ligger efter

Tog en massa kort på saker i helgen och de bilderna skulle hamnat här. Av någon anledning blev det inte riktigt så därför kommer de nu.


Utsikten från vårt vardagsrum/kök i lördags eftermiddag. Väldigt vackert och på bara någon minut var allt borta. Tur att lilla kameran var nära till hands.


Brödbak i lördags när Eric jobbade. Två trekornsbröd har vi nu i frysen och skafferiet.


Igår var vi flitiga och storstädade. Eric hade ansvar för toaletten och skrubbade på som bara den, ni ser ju hur det skiner! ;)


Här blev det efter hand mycket mer ordning men innan dess satt jag på golvet och pysslade...


... samtidigt stod luciatåget från Växjö och skrålade i vår tv. Det börjar lukta julstämning!

Det känns faktiskt väldigt bra med IO och jag tackar för stödet mamma. Vi brukar lyckas med det vi gör på ett eller annat sätt. Chefen på Spenst blev mer än glad, extra julklapp till henne kan man nästan säga. Haha, sitter och myser i min röda, juliga plyschdräkt som Eric och Jonathan skrattade åt när jag kom hem idag. De kan skratta allt de vill, egentligen är de bara avundsjuka för att inte de får mysa omkring i en likadan! Nu ska jag snart åka och hämta Eric på Spar sen blir det varma mackor. Mums!


Avslutade med sushi

Idag gjorde jag det, jag sa upp mig från IO. Det var jobbigt som fan. Det var så att jag fick kämpa för att hålla inne tårarna. Ståle är verkligen en av de mest positiva och stöttande människor jag träffat, plus att han verkligen trodde på mig. Det värsta av allt var hur besviken han såg ut när jag sa det. Hade varit bättre om han varit arg eller likgiltig men besviken är jobbigt. På torsdag ska jag dit igen och bjuda på kladdkaka och säga hej då. Och snipp snapp snut så var min IO-saga slut...

Gick sedan en lång runda på Ski Storsenter, köpte julklapp till mig själv och en julklapp till mamma. Nu är jag nog snart klar med julklapparna, vet vad jag ska ge alla i alla fall. Var också inne i en crap store och handlade lite allt möjligt. Äggkoppar, spagettislev, skalkniv och te med lakritsrot. Julklappen till mamma tänker jag inte visa men jag kan ju visa vad jag köpt till mig själv. Detta är det sista jag shoppat detta året, kanske skulle behöva köpa strumpbyxor till jul och nyår men det räknas inte. ;)

 

<object width="450" height="300"><param name="movie" value="http://www.ginatricot.com/external/productbanner/main.swf?productID=28240329_se"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.ginatricot.com/external/productbanner/main.swf?productID=28240329_se" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="450" height="300"></embed></object>

Så detta sitter jag och myser i nu. Den kommer följa med mig hem till Ljungby om lite mer än en vecka, 9 dagar för att vara exakt. :)


Lägger mig på golvet och skriker nej!

Ungefär så känner jag mig just nu. Jag vill inte gå till jobbet i morgon! Eller någon annan dag! Just nu skrattar jag lite åt mig själv. Vad tänkte jag egentligen, att jag skulle kunna jobba där och tjäna en massa goa pengar? Att jag skulle kunna klara av att sitta vid en dator och ringa till folk som inte vill prata med mig. Att jag skulle tycka att det var roligt att bli avisad minst 30 gånger per dag. Haha, nej ni det är inte riktigt mitt drömjobb. Man kan säkert tjäna multum med pengar som en kille som varit där i två år och omsatt för över 2 mille hittils i år! På det har han 35% i provision, you do the maths! Som sagt, det kan nog gå bra om man satsar och kämpar.
Men som ni kanske förstår är jag inte så sugen på att kämpa och jobba utan lön i några månader innan det kanske lossnar. Har dock ett problem och det är att jag kommer må förjävligt av att behöva säga upp mig. De har de bästa cheferna och den bästa arbetsmiljön jag någonsin varit med om men jag kan ju inte gå dit bara för att det är trevlig miljö. Inte när man känner att det kanske skulle kunna gå att sjukanmäla sig för att slippa träffa dem och veta att man snart ska göra dem besvikna.

Missförstå mig inte, jag är inte ledsen på något vis. Det är bara lite skrattretande att alla "motargument" som de jag pratat med innan jag började kom med verkligen stämmer. Mamma sa att det inte skulle passa mig eftersom att jag ska jobba med människor inte mot dem. Då förstod jag inte vad hon menade, jag tänkte att jag får ju ringa och prata med folk hela dagarna. Vad jag inte tänkte på är att de inte riktigt vill prata med mig. Haha, hm... Det var en hel del som också höjde ögonbrynen när jag sa att jag skulle jobba på provision, endast provision. Men då tänkte jag ju bara att det har ju gått bra för många andra.

I morgon ska jag ringa och böna för JobZone som faktiskt erbjöd mig ett jobb för två veckor sedan som jag tackade nej till. Eftersom att det inte börjar förrän den 5 januari har de kanske inte tillsatt alla och Anton ska ju dit för intervju i slutet av veckan. Japp jag ska erbjuda allt jag har, eller?! Haha. Nej nu börjar det bli oseriöst så nu är det dags att sova. I morgon kanske jag ska säga upp mig. Sov gott.

Dessa kommentarer fanns idag när jag loggade in. Och Frida jag kan bara hålla med dig, vi hade sååå gärna varit där! Och en sak till, idag är det bara 10 dagar till vi styr kosan mot Ljungby!


Lucia

Det var längesen jag hade någon luciatradition. Det var fem år sedan jag gick mitt senaste luciatåg så idag var det dags! Lite lussning måste man ju ha varje dag. Så det blev en fia-med-knuff-bricka med macka, glögg, lussebullar och pepparkakor och sen in till Eric som var sjusåvare idag. Jag till och med sjöng lite, Santa Lucia. De två orden var det enda han fick höra och jag tror att vi båda var ganska glada över det. Haha. Men frukostmys blev det i alla fall.
Nu laddar jag till klockan 18,15 med vinterstudio och julpyssel som inte blev klart igår. Klockan 18,15 är det nämligen luciatåg på SVT 1 och det vill jag se med lite mer glögg och kanske en lussebulle.




Ikväll blir det kino!

Sitter och söker runt lite efter biografer nära oss och den som ligger närmast finns i Ski. Så det blir en resa på den norska motorvägen ikväll. Vet inte riktigt vad som hänt med Eric, han brukar inte tycka om att gå på bio men denna gång är det han som insisterat på att vi skulle åka och se Luftslottet som sprängdes. Det ska bli riktigt mysigt men att boka biljetter på internet här i Norge var inte det lättaste. Man måste betala på en gång när man bokar men deras internetbetalning tar inte svenska kort. Dock var det ganska mycket platser kvar så vi får väl antingen chansa eller betala med Erics norska kort när han kommer hem. Mitt norska kort är nästan tomt, har inte blivit att man för över pengar till det när det svenska fungerar överallt.

Men som sagt bio ikväll och snart ska brödet in i ugnen.


(bild från Ski kinosenter)


Är det lördag?

Idag är det verkligen en mysdag i min ensamhet. Har varvat filmatiseringen av Isprinsessan med Vinterstudion på SVT med lite städ. Inga måsten och ingen stress, väldigt skönt! Eric jobbar till klockan 18,00 så jag har en del ensamtid kvar. Så nu ska det bli brödbak och pyssel. Har sagt att jag ska pyssla flera gånger nu men idag ska det ske!


Har ni sett hur Eric har tejpat fast mina hyacinter, haha. Han klagade på att de välte och de ser faktiskt lite sneda ut, det måste jag erkänna...


And it's a hard winter's day I dream away

So you think you can dance, det ær dags før dansonsdag! De senaste veckorna har de gillat svensk musik extra mycket, både Roxette och Lykke Li har varit med. Kolla hær...




Såld!

Tredje sæljet inne idag, kænns hærligt pirrigt i kroppen nær man fått tillbaka bekræftelsen och man får gå och plinga i klockan. Haha, lættroad, jag?!
Ær inne på google hælften av min arbetstid kænns det som och denna bild har jag dærfør møtt ett antal gånger idag. Han ser glad ut, det ær jag också. :)


Jobb och jobb

Har precis pratat med en man som inte kunde sluta skratta i telefon, men det var inte speciellt kul eftersom att han hånade oss. Det ær inget jag tar personligt men man blir ju inte taggad till att ta næsta telefon direkt. Men tiden går otroligt fort hær i alla fall, det ær bra. Då blir det inte långttråkigt på jobbet. ;)

Ikvæll blir det jobb på Spenst, precis som onsdag, torsdag och fredag. Skulle inte jobbat fredag egentligen men tog på mig det igår nær de frågade nær jag skulle træna. Kollade dock Erics schema i morse, han jobbar onsdag kvæll och lørdag 11-18. Jonathan åker till Lindkøping så vi ær sjælva hemma. Kan ju vara trevligt att træffa Eric mer æn i hallen nær han ska ta bilen till jobbet efter jag slutat jobba. Så nu jagar jag! :P

Det finns inga dåliga skor, bara dåliga väder!

Idag fick jag ett paket på posten, ett paket med nya skor. Lycka! Budade hem dessa Nellyskor på tradera för en billig peng. Ännu mer lycka! Haha, visst är de fina? Ok, de kanske inte passar riktigt till årstiden men så är det ibland. Jag köpte ju mina vinterstövlar i juli. :P



Ps. Mamma, om det finns lussebullar över när vi åker hem, om 16 dagar, tar jag med minst en påse till dig! Krya på dig.


Saffransmys

Maten killarna lagade igår var världsklass! Fy tusan vad gott, potatis i ugnen, baconinlindad kyckling och kall beasås. Mm, jag blir hungrig bara jag tänker på det.
Vi kollade på någon action som hette The Tournament och hade mys efter maten. Då blev det glögg, lussebullar och pepparkakor med mögelost. Mumma!



Myskillar i soffan, lägg märke till min växande hyacint. ;)


Upprättelse

Detta är anledningen till varför jag inte skriver när jag är förbannad på Eric och Jonathan, jag får så dåligt samvete efteråt! Nu står de i köket och lagar mat, det luktar så gott i hela lägenheten och de har sagt minst tio gånger att lussebullarna var goda, ser goda ut och luktar gott! Plus att Eric tröstade mig när jag fick ett akut slag av hemlängtan. Så förra inlägget var det första och sista av den sorten!
Idag har jag lärt mig något om mig själv, julen är viktig för mig. Innan jag flyttade hemifrån har mamma alltid pyntat hemma, vi har bakat, gjort julgodis och även om det inte har varit så mycket och att man kanske tagit det för givet ska det vara så. Julen ska vara julig, med lussebullar, julkalender, chokladkalender, pynt och kanske något julkort. Då vet man att det snart är jul. Jag har också lärt mig något om Eric och Jonathan, och det är att egentligen så skiter de i allt vad julpynt och julbak är. Men nu när de vet att det är viktigt för mig ställer de upp. Nästa helg blir det kanske lite julgodis när jag och Eric är själva hemma.

Dom sagt inga fler sådanna inlägg och nu har jag dåligt samvete. Så nu måste jag skryta lite med dem, kolla här:





Gissningslek

De som tror att jag fick lite bakmys räcker upp en hand! Jag ser inga händer och inte fick jag något bakmys heller. I vanliga fall brukar jag inte skriva om när jag är irriterad på Eric och Jonathan eftersom att jag inte tycker att det hör hemma här men idag är ett undantag...
Det enda vi gör här är att sova så länge som möjligt, äta och sitta framför datorn i soffan. Är det konstigt att man börjat tröttna på det? Jag börjar tycka att det är tradigt att bara göra samma saker hela tiden, det enda jag själv gör i tillägg till det andra är att jobba. Denna vecka har jag jobbat 54 timmar plus att jag suttit hemma och prospe två gånger. Jag är trött och önskar att det händer lite som omväxling till vardagen. T.ex. baka pepparkakor och lussebullar tillsammans utan att något tjatar eller klagar. Tydligen för mycket begärt.
Nu kommer jag vara lite elak och jag skiter i att det kanske ser illa ut. Vi har inte gått upp speciellt tidigt någon av oss denna helg, närmare bestämt så har vi sovit till minst tolv. Igår tog det fram till klockan tre innan något hände coh det var för att jag skulle träna, plötsligt blev det jävligt bråttom och killarna är inte de bästa på att skynda sig. Sen handlade vi, lagade mat, åt och satte oss i soffan.
Idag var det ungefär likadant förutom att killarna sov till ett halv två. Jag försökte få lite hjälp och kanske skapa lite mys med adventsljus och bak men nej det funkade inte. Klockan var tre innan Jonathan rest sig från soffan och ätit frukost! Nu är de och köper snus och jag bakar lussekatter och är förbannad!

Hade så gärna velat vara hemma i Ljungby just nu och haft bakmys med mamma eller tjejerna. Druckit lite glögg och ätit deg, skrattat och pratat om allt och inget. Idag är en dag när jag längtar hem. Inte ens vintersporten på tv hjälper, det gör bara att jag saknar pappa. Just idag skulle jag kunna ge upp, packa ihop mina saker och sätta mig på en buss till Ljungby och inte komma tillbaka...


Såhär ser mina bakmysiga lussebullar ut innan de ska in i ugnen i alla fall. Pepparkakor skiter jag i, degen kan Eric äta upp så blir han glad.


Mysadvent

Idag har vi tänt andra ljuset av våra små adventsljus (när jag skriver vi menar jag egentligen att det är jag som gjort det) här i Vestby. Det betyder bland annat att det är 17 dagar kvar till vi åker hem för julfirande, det är 18 dagar till julafton osv. Men det betyder också att vi ska baka lite här, pepparkakor och lussebullar ska det bli. Jag hade egentligen hoppats på två väldigt pigga grabbar som gärna ville julbaka men jag glömde nog bort vilka jag bor med. Får se vad som händer, just nu tror jag att jag kommer få baka färdigt själv men man vet ju aldrig. ;)


En jäsande lussedeg och en saffransburk. De säljer inte saffran i kassan här i Norge som vi gör hemma, den står bland de vanliga kryddorna och i burken ligger en liten papperspåse med saffran.




Ibland har saker som händer en mening

Det är mitt motto, eller egentligen är mitt motto att allt som händer har en mening. Men på den senaste tiden händer saker som inte går att förklara eller är lätta att hitta positiva saker med. Så nu har jag kag ändrat mitt motto till Ibland har saker som händer en mening.
Igår stämde det verkligen när vi bokade tåget och hotell till Stockholm. Vi satt och tittade på tåg och hittade biljetter för 648 kr för båda två, tur och retur. Väldigt billigt så vi slog till, kom till betalningen och så fungerade det inte att betala med internetbank. Så då gick jag in på banken och kollade så att jag hade pengar på mitt svenska kort och så försökte vi igen. Då behövde sidan uppdateras och vi behövde göra om allt från början, vi kom till betalningen och det fungerade inte. Nehe, vi fick försöka igen och då frågade jag Eric; Kent spelade väl den 20 februari? Han hade inte en ingen aning så vi kollade upp det och det var en jäkla tur. Kent spelar nämligen den 27 februari.
Tänk om det hade fungerat, då hade vi bokat tågbiljetter en vecka förtidigt som inte gick att boka om. Som sagt ibland har saker som händer en mening!

Nu är det vinterstudion på ettan som gäller, hann med slutet av herrarnas skidskyttestaffet. Normännen vann över oss, inte bra. Nu hejar vi på damerna i staffeten klockan två!



Läntar till 26 februari

Nu har vi suttit och jämfört olika hotell i Stockholm för vår tripp till huvudstaden när Kent spelar på Annexet. Jag kan bara säga att fy fan vilken djungel det är! Försökte kolla genom hotels.com och destination.se men det gick ju knappt. De hotell som var billigast hade antingen inga fönster, delat badrum, enkelsäng med ditställd tältsäng osv. Och eftersom att vi inte bor på hotell så ofta hade vi vissa krav vilket var tvärt om vad de sökningar på ovanstående sidor gav oss. Fönster, eget badrum och dubbelsäng vill vi faktiskt ha, dessutom är vi lite lata och ville ha ett hotell som låg hyfsat centralt. Så vi gjorde det enkelt för oss och gick tillslut in på Scandic.
Det tog som sagt sin tid men för en gångs skull har vi varit ute i god tid nu när vi bokat Kent-biljetter, hotell och tåg. Tåget tur och retur från Oslo till Stockholm kostade 444 kr/person. Det var helt ok med tanke på att jag betalade något liknande för buss till Karlstad. Skulle vi åkt från Alvesta samma datum hade det kostat runt 700 kr/person istället.

Men hotellet blev Scandic Norra Bantorget, väldigt centralt och bra. Hyfsade priser och så får vi frukost och dubbelsäng! Härligt. Nu är det dags för sängen, man blir trött av att söka hotell. :)



Lördagsmys

Nyss hemkommen från träning, sykkelpump i 90 min! Är som ni kanske förstår helt död. Först är det spinning i 45 min och efter det 45 min med bodypump. Skönt nu när man är klar men inte under tiden. Jag har hånat de som går på spinning på Spenst för mig själv fram till idag. De kommer nämligen i full cykelkostym, cykelbrallor med förstärkt rumpdel, cykelskor och speciella cykelt-shirts med ficka på ryggen för nycklar och annat smått. Skorna och t-shirtsen kanske är lite att ta i men cykelbrallorna godkänner jag nu. Jag till och med saknade ett par, sadlarna på Spenst är sjukt hårda! Det var så att jag njöt av de tyngsta delarna när man står upp för att jag slapp sitta ner.

Var och handlade lite mat efter det, ikväll blir det laxkotletter och potatis i ugnen med romsås. Mm, smaka på det ni. Vi bor i fiskens land, det märks när laxkotletterna (500 g frusna) kostar en krona minde än 1,5 l mjölk! Ja det är sant, laxen kostade 19,90 medan mjölken kostar 20,70!
Vi ska nu äta förrätt, färska räkor med lite aioli. De hade extrapris på räkorna idag, 49 kr/kilo. Som sagt, vi bor i fiskens land (annars kostar färska räkor ca 80-100 kr). Så nu har jag inte tid att sitta här längre, räkorna väntar.



Prospe, gud så roligt!

Sitter øver på jobbet idag før att prospe fler kunder att ringa till imon. Riktigt roligt ska jag sæga, inte direkt. Vill bara hem och sova! Kænner mig fortfarande trøtt sen helgen plus att min kropp inte ær van vid kontorsarbete. Har inte suttit still såhær mycket sen skoltiden.

BTW, jag har sålt idag! Wiehu! Gubbar i 50-årsåldern kommer nog bli mina kunder, haha. Idag sålde jag før 1000 kr mer æn førrgår nær jag sålde før 1800. Idag blev det 2990 kr! Glad blev jag då, så nær jag kommer hem ska jag fira med att kura ner mig i soffan med ett tæcke, ett avsnitt av So you think you can dance, gløgg och pepparkakor med møgelost! Så nu måste jag jobba så att jag kan bli klar och komma hem någon gång. :)


Beröm för kreativitet

Idag var det dags för den årliga pepparkaksbyggningen på jobbet. Norrmännen verkade tro att det var något typiskt norskt att bygga pepparkakshus men det gör ju vi också försökte jag förklara. Man kan inte tro att det är ett företag som omsätter runt 20 mille om året när man hör allt de gör. De har också julkalender med utlottning varje morgon. Idag var det en kille som vann ett tacoset. Man måste uppnå vissa krav för att få vara med i lottningen och ännu är jag inte riktigt där, men snart!

Vårt teams pepparkakshus fick beröm för bästa kreativitet och det kan jag förstå. Julkrubban med Gud vakande över den. Haha, riktigt fin. Utmaningen var också att de krossat mer eller minde av alla klara pepparkaksdelar för att vi skulle behöva anstänga oss lite. Vi vann dock inte utan det gjorde ett team som byggt ett pepparkakshus, ett med fyra väggar och tak. ;)

 


Pepparkakshus!

Av 21 nummer har 3 lagt på luren precis nær jag presenterade mig. 3 har jag fått prata med lite men det spelar inte så stor roll. Nu ska det næmligen bli julutmaning på bygget, vi har pepparkaksutmaning så nu jæklar ska vi bygga hus!

Två killar och en kladdkaka!

Kom hem från att ha jobbat på Spenst efter jobbet idag, klockan var 22,15 och jag möttes av en väldigt god doft i hallen. Kladdkaka! Killarna har sagt upp sig från jobbet på io idag för att börja jobba på Eurosko. Så idag var också deras sista dag. På io är det enligt avtalet två veckors uppsägningstid men eftersom att det är sälja vi ska göra är det svårt att vara motiverad och sälja något när man sagt upp sig och egentligen inte vill vara där. Så man får ett val utifall att man vill gå samma dag. Det gjorde killarna så idag var deras sista dag vilket betyder att imon ska de komma på lunchen och bjuda på fika.

Det tar oss vidare till ämne nummer två, kladdkakan. När Eric hämtade mig på Spenst var han så nöjd och berättade om deras perfekta kladdkaka. Den hade fått över 100 positiva kommentarer på internet. Men när jag kom hem och tittade på den såg den lös ut, jag skakade lite på den och den skakade ikapp som om det vore en bryllepudding! Då berättade de, än en gång nöjda, att de gjort dubbel sats för att den skulle bli extra kladdig och god. Jo tack, kladdig blev den.
Jag försökte förklara att om man gör dubbel sats borde man ha en större form eller så måste den stå längre i ugnen. Annars blir den inte klar. Jag tror inte de trodde på mig förrän Eric skulle plocka ut den ur ugnen för andra gången när han slant och kladdkakan bokstavligen rann ur formen och ner på ugnsluckan. Väldiga disskusioner uppstod om huruvida de skulle göra om den eller inte, det slutade med att de nu gör en ny.

Ungefär såhär gick disskusionen:
Jonathan - Men om vi inte gör en dubbel sats utan en och en halv.
Eric - tittar på honom utan att säga något
J - Jo, men om vi gör det borde det ju bli bättre.
E - Jaha.
J - Alltså inte en hel och sen en halv, utan en och en halv.
E - Ja.
J - Men fattar du eller? Vi gör en och en halv samtidigt.
E - Ja.
J - Alltså inte två utan en och en halv.
E - Jaha, och så lägger vi det i en form.

Jag låg dubbelvikt i soffan av skratt. Samtalet var kanske inte exakt så men det har samma innebörd. Nu står de och försöker bre ut kladdkakan i en ugnsfast form. Jonathan klagar på Eric som klagar tillbaka. Det sköna är att de aldrig menar något illa utan de bara konstaterar att så är det. Eric är klumpig och Jonathan har onödigt långa förklaringar. Jag gillar verkligen att bo i Norge med dessa två, det finns alltid något att le åt!

Kladdkaka nr 1, efter de tagit bort översta lagret och satt in den igen.


Eric smälter smör till kaka nr 2.


Jonathan är med och knäcker ägg.

 

Nu blir det sängen! Sov gott!



RSS 2.0