SO LONG OSLO...

... and hello Ljungby! Nu ska jag snart hoppa på bussen. Först blir det en tallrik fil så att jag står mig en hel resa. Tycker att det är bra av mig som är ute i sågod tid idag men det ska nog hinna bli stressigt. Ska ju släpa en hel väska på hjul genom all nysnö som kom i natt. Det ska bli spännande. Får sällskap på bussen hela vägen till Halmstad av Julia. Det är lyx det, resesällskap och allt.
Så om bara några timmar finns jag på mitt svenska nr om någon skulle vilja ha tag på mig. Tänk en hel vecka i Ljungby-town! Jeg gleder meg!


ORK

Skulle verkligen behöva börja packa nu, alltså verkligen. Har inte packat något, vet knappt vad jag ska ha med med mig och känner att jag kommer vilja packa ner på tok för mycket saker! Hade så mycket hellre suttit i soffan tittat på Melodifestivalens årskrönika och ätit julgodis (kommer troligtvis göra det också, haha).
Är i alla fall riktigt redo för att åka hem i morgon. Alla julklappar är klara och dagen på jobbet gav mig verkligen försmak på hur det kommer vara att vara ledig en hel vecka. Längtar hem som en galning också, det ska bli så skönt!
Fick höra av mamma att hennes julkort från mig kommit fram idag så det kanske kan bli så att de flesta hinner fram innan fredag i alla fall. La på dem i fredags kväll och de kom fram idag, bra jobbat posten! Hoppas skorna går lika bra.
Nu blir det julgotteri, chokladdoppad lakritskola låter inte fel eller hur, så ska jag packa fort, köpa sushi och njuta av sista kvällen i Oslo på en vecka!

DET GÅR UNDAN

Fick ett mail inatt om att min beställning var skickad, skorna alltså. Jag gillar Ebay kan jag säga. Om de skickades inatt svensk tid så innebär det att posten måste sega i hela sju arbetsdagar för att de inte ska hinna komma när jag är hemma. Ok, sju arbetsdagar lät inte så mycket nu när jag skrev det men jag håller mina tummar så kommer de kanske.
Nu blir det frukost och sedan näst sista arbetsdagen innan hemfärd. Jag längtar!


FÖRSTA

Jag tycker det är så härligt när man gör något för första gången. Känns som att även om man inte är gammal, är ju faktiskt bara 21, så har man hunnit med så många första! Första gången man var hemma själv, första gången man körde bil, första gången man skulle betala hyra för en egen lägenhet osv. Det är skönt för jag blir så stolt när jag vågar försöka.
Vad har orsakat denna sinnesfrid tänker ni säkert då och detta kommer låta löjligt men alla dessa tankar kommer från att jag för första gången handlat på Ebay. Ingen jättenyhet för många men att beställa från andra sidan jorden känns inte samma sak som att beställa saker från 50 mil bort inom Sverige. Har köpt nya skor jag ska ha på jobbet, Reebok EasyTone. Jag och Jenna stod en dag och inspekterade dessa skor på VUF2 men de kostar cirka 1200 kronor hemma. Så jag tog steget och tänkte spara pengar på Ebay. För $96,26 inklusive frakt kommer de hem till Ljungby. Inte säkert att jag får dem under tiden jag är hemma men det finns alltid sätt att få upp saker på. För er som inte vet hur mycket $96,26 är (jag hade ingen aning, valuta.se räddade mig) så är det cirka 660 kr. I princip halva priset alltså. Det gäller bara att jag inte får någon tullavgift eller att de inte skulle komma alls, då är det inte så billigt längre. Hm, tänkte kanske inte på det eller?




JULFIN UNDER

Idag har varit en riktigt bra dag, konstigt om inte eftersom att jag varit ledig kan man tycka. Började med att baka lussekatter som för övrigt blev underbart goda! Varvade jäsning med delning av rocky road och avslutade hela kalaset med två sorters knäck. En helt vanlig och en med apelsinsmak. Också detta helt underbart gott (här är vi inte blyga för att berömma oss själva)!
Till kvällen fick vi sedan provsmakare på besök i form av Annie och Lina. Testade även Blossa 10 och vårt betyg blev helt klart godkänt. Till en lussekatt kom smaken av saffran fram, testa det ni som varit skeptiska. Kan vara att vi tyckte det smakade lite extra just på grund av att vi ville känna saffransmaken. Hur som helst god var den.
Sent som attan, klockan var 21.30, drog vi oss mot Stovner Senter där Erika jobbar på underklädesbutiken Change. Hela centret hade extraöppet till klockan 23.00. En massa härliga tilbud hade de också. Jag lyckades få med mig en BH och två par trosor för 200 kronor. Det mina vänner var ett riktigt kap, sparade nog minst 200 kronor om jag räknat rätt.
Som sagt en bra dag som ska avslutas med att krypa ner i en säng som redan är uppvärmd. Det kallar jag lyx!


ARG

Hade verkligen laddat för att kunna baka lussekatter när Eric kom hem. Vi skrev en shoppinglista och gick till Rimi. Gissa vad vi ser när vi kommer dit? Jo, de säljer inte saffran! Eric gick vidare på samma tur som jag var i söndags, först Kiwi och sedan Meny. Kiwi säljer det inte och på Meny var det slut. Så i morgon får jag gå på saffransjakt för det blir ingen jul om jag inte får baka lussekatter. Så jag säger bara det, Oslo du kan inte sno julen bara så du vet!


BAKDAG

Idag ska jag göra del tre av fyra i mitt julbakande. Var ju inte tänkt att det skulle spridas ut så mycket men vad tusan. Kolan brändes ju första dagen, plus att jag inte har några knäckformar ännu. De kommer med Annie idag. Tänkte baka lussebullar idag också eftersom att jag är ledig. Eller så ska julkorten bli klara, vi får se om jag kan hinna med båda. Min kola ska i alla fall doppas i choklad och rocky road ska delas. Största anledningen till att jag drar mig för att göra lussebullar är att jag saknar pappas hushållsassistent! Det kan vara klappönskning, men köp det inte till mig för en hushållsassisten kostar en massa pengar! När pappa och Git var här tittade vi på KitchenAid som är så snygga men också riktigt dyra. Jag får nog nöja mig med degkrokarna ett tag till.


Jag och pappa när vi tog en välförtjänt lunch efter en lång promenad i Oslo


FYNDIGT!

Såg precis nu att jag fick till det riktigt ordentligt i mitt förra inlägg om luciafirande och stektermometrar. För den som inte förstod det fyndiga så skrev jag "Hett tips" angående min stektermometer som visar över hundra grader och den kokande grytan. Haha, hett eller hur?
Gud så dålig humor hon har tänker ni säkert nu och det är helt sant. Att jag börjar bli lite trött gör det hela inte bättre. Men jag har precis kommit hem från jobbet och är helledig i morgon så det känns trist att gå och sova redan. Men med det där dåliga skämtet får det nog bli sängen. I morgon blir det kanske lussebullar och så ska jag ladda inför torsdag. Då blir det synundersökning och inlämnande av de nya glasögonen. Hoppas bara de sitter bra nu, annars kan ju synundersökning i Norge kvitta!

Vill passa på att tacka för kommentarerna jag får, blir alltid lite extra glad när det jag loggar in och ser att någon skrivit en rad. Enkel att glädja, det får det väl ändå räknas som.


Sov gott!


LUCIA


Dagen till ära gick jag upp tidigt, tog mitt täcke och la mig i soffan för att mysa framför Svt's luciatåg. Även om jag inte börjar förrän fyra var det klart värt att gå upp klockan sju för att se detta mysiga. Att jag sedan somnade i soffan och sov till klockan tio behöver vi ju inte tänka på. Haha.
Efter det stack jag faktiskt till Oslo City för att köpa en liten luciaklapp till mig själv, en stektermometer. Inte för att jag ska steka något utan för att jag lyckades bränna min första sats med lakritskola igår. Så nu har jag gjort en ny sats med termometer och det är ju sååå mycket enklare än med kulprov. Slutsatsen av detta; kulprov ut och stektermometer in!


Hett tips, termometer från Claes Olsson 129 kr

STÄMNING

Har precis sprungt runt hela Carl Berners plass och tillbaka igen efter jakt på julgodisingredienser. Har kommit fram till att detta land ligger efter, de har ingen dumlekola och inga knäckformar. Precis när jag bestämt mig för att skita i dumle och testa rock road med daim istället inser jag att de inte har daim heller! Hur ska jag då kunna göra julgodis? Fy tusan! Det ska i alla fall bli rocky road a la Norge och chokladdoppad lakritskola. Knäcken får jag ta när jag hittat formar. Dags att sätta igång!


KALAS

Igår var en toppenkväll, herregud vad glamoumyskvällen blev så mycket mer! Underbara Jessica lagade trerätters nobeldagen till ära. Idolfinal lyckades vi också klämma in innan vi helt spontant drog ut på byen. Jag, Lina och Jessica hade en helt toppenbra kväll med Jessicas jobbarkompisar och den slutade lite senare än planerat med tanke på att det var jobb idag.
Lite smått med huvudvärk idag kan jag säga men det var det värt. Efter att vi delat en pizza på jobbet blev allt på topp igen! Nu laddar jag om för "Bäst i test på fest" hos Maria och Stina på jobbet. Så det blir ingen mer dator nu. Istället blir det smink och Mikrofonkåt med September, det kallas uppladdning ska jag säga!




LYCKA

Idag har jag gjort något riktigt kul! Jag har nämligen bokat biljetter till Robyn i Oslo i mars. Det blir min lilla julklapp till mig själv och det ser jag fram emot. Kampanjar på facebook nu för att folk ska boka biljetter och dra sig upp hit. Vi får väl se hur det går.
Nu ska jag gör mig i ordning för en lite utemiddag med några tjejer från jobbet. Det ska bli Friday's och vi ska ha riktigt jentekos!




RSS 2.0