FILMLANDET



Igår åkte vi till filmens land. En heldag på en stor lekplats för både vuxna och barn var precis vad vi behövde. Började med lite sightseeing genom filmstaden. Där ligger både filmstudior och uppbyggda stadsdelar. Åkte förbi husen där Jim Carrey bodde i Bruce den allsmäktige, Wisteria Lane från Desperate Housewives och en studio där de filmade CSI. Vi antar att de filmade CSI igår eftersom att vi såg en massa av skådespelarna. Eller jag såg en och Eric såg tre, det ni!
Tänkte jag kan berätta vad som är på bilderna. Inte så lätt för er att se kanske. Först har vi åsnan från Shreck (som vi dessutom såg i 4D). Bilden bredvid är en byggnad som använts till mycket. Bland annat i Ghost Whisperer och Bruce den allsmäktige. Efter det ser ni en bro som varit med i en massa gamla filmer och delar från Jurassic Park. Nästa sak de visade var hur de gör med väderförändringar. Först började det regna och efter det kom en massa vatten från en damm som brustit i storm. Just den platsen användes i en film som hette Big Fat Liar. Bilderna under det visar en Wilda Western-stad och att många hus i filmer bara är fasader eller en enkel vägg. Bredvid ser ni en miniatyrbåt från King Kong. Guiden berättade att de använt väldigt detaljerade miniatyrbåtar och annan rekvisita för att göra olika delar av filmen. T.ex. är det en minibåt som använts i en sekvens där de kör in med båten i en klippa. Nästa två bilder kanske någon känner igen. Först är det lekplatsen där familjerna har kvartersfester och liknande på Wisteria Lane och sedan är det huset där Bree i Desperate Housewives bor. Bilderna under är från War of the Worlds med Tom Cruise. Steven Spielberg nöjde sig inte med ett fuskplan utan köpte ett riktigt plan som de sedan förstörde för att göra filmen. Inte konstigt att det är dyrt att göra actionfilmer! Förutom dessa platser fick vi se hur de gör biljakter m.m. i Fast and the Furious, motellet från Psycho, Whoville från Grinchen, King Kong i 360 grader och 3D, vara med om en jordbävning på en tunnelbanestation och mycket mer. Var en riktigt kul upplevelse!
Efter den lilla rundan åkte vi berg och dalbana från Mumien, en kålleradoliknande runda från Jurassic Park och berg och dalbana i Krustyland (The Simpsons). Verkligen en heldag och vi var helt slut efter det så igår var det hotellmys hela kvällen. Hade kunnat berätta hur mycket som helst om vad vi såg igår men jag tror inte ni orkar läsa mer (plus att mina fingrar börjar bli lite trötta).
Nu ska vi dra oss mot Hollywood Boulevard. Ha en bra kväll!


Kommentarer
Postat av: Maria Persson

Vill också se och uppleva detta....snacka om att de låter kul och intressant!!!!!!

2011-10-21 @ 23:26:09
Postat av: Anonym

fan också jag som trodde att wiseria Lane fanns på riktigt, jag hade ju t o m tänkt flytta dit.....

..;)

2011-10-22 @ 14:04:59
URL: http://theresethunell.blogg.se/
Postat av: anna

Vilken häftig dag ni gjort. Kul att se bakom. Ha det gott.

2011-10-22 @ 19:52:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/Hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0