SOCKERSÖTT



Dumlecupcakes som blev mycket godare än de ser ut. Tror att frostingen inte hade blivit så rinnig om jag haft fin choklad istället för mjölkchoklad. En sak att testa till nästa gång. De blev i alla fall goda som attan och ordentligt mättande.

Här kommer receptet för tolv stycken. Hittas i Leila Lindholms Hello Cupcake.

Cupcakes
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl vaniljsocker
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao av god kvalitet
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 msk kallt kaffe
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
1 påse dumlekolor

Frosting
250 g mörk kvalitetschoklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost

Gör såhär:

Cupcakes
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner i smeten.
4. Smält smöret och tillsätt vispgrädden.
5. Blanda ner det i äggsmeten och tillsätt kaffet.
6. Grovhacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
7. Blanda ner chokladen i smeten.
8. Placera ut formarna i en muffinsplåt & fyll till 2/3 med smet
9. Tryck ned två dumlekolor i varje form.
10. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter Låt svalna.

Frosting
1. Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
2. Koka upp vispgrädde, sirap och flingsalt och häll över chokladen under mixning. Tillsätt smör och philadelphiaost under pulsmixning tills krämen precis gått ihop (tryck av och på, av och på).
3. Använd sprits med stjärntyll och spritsa frostingen på muffinsen.


Det har varit en dag i soffan med balkongdörren öppen. Det har varit precis så som en slappesöndag ska vara. Nu är det snart kvällen, härligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/Hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0